Přetok do sítě

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Ahoj mám u rodičů v provozu cca 3týdny FVE s měničem Victron Multiplus bez ESS vse v siti TN-C. Přepínám přes stykačomat Měnič/DS, mám zapojený i AC IN aby měnič poznal výpadek DS. Když jsem instalovat tak na elektroměru bylo P 1 a dnes koukam a je tam P 2 takze pretok 1kwh ale nechapu jak je mozny pretok i na elektromeru stale sviti smer jako p+. Jediné co je na DS je frekvenční měnič na pohon brány a stykač hdo. Jde vidět že tam i naskákal odběr cca 5kw za tři tydny což předpokládám že je odběr fv měniče. Nevíte jaká je pokuta za přetoku u ČEZ? Díky
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2217
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od gupa »

Otázku odpoví lehce google.

Žádná jiná otázka není, takže zřejmě přetok samotný až takový problém asi není. :lol:
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Otazka je jen mi vypadla:-) co by to mohlo zpusobit? Napadl me frekvencni menic jestli neco negeneruje a ukazalo se to az ted kdy na ds neni zadny odber krom frekvencniho menice. Diky:-))
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2217
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od gupa »

Jaký to je fr. měnič, jaký je konfigurák VMP. Co to je za stykačomat. Typuji to na zaplýho PA ve VMP.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Frekvencni menic nejaky stary TECO 1,1kw 3f. Jeste jsem ted shodil jistic AC IN do menice. PA mam vypnuty. Stykacomat jsou 40A reverzacni stykace od Schneideru ale za celou dobu ani jednou neprepli porad se jede jen na FVE na CEZ jen pri zkouseni a to tam bylo porad P1. Mam nastavene asistenty na prepnuti na sit sit pri pretizeni a SOC.

Jinak 1740kc za 1kw to je pekny to me teda stve. Jeste kdyz tam davali elektromer nikde neni napsany jeho stav ani ve vyuctovani neni pretok jak muzou vedet jaka hodnota tam byla v dobe montaze? Uz nekomu tady komu se pretok stal to nauctovali? Diky moc za rady:-)
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

PA
Přílohy
IMG_0506.jpeg
IMG_0505.jpeg
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
glottis
Příspěvky: 2201
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od glottis »

Jinak 1740kc za 1kw to je pekny to me teda stve. Jeste kdyz tam davali elektromer nikde neni napsany jeho stav ani ve vyuctovani neni pretok jak muzou vedet jaka hodnota tam byla v dobe montaze? Uz nekomu tady komu se pretok stal to nauctovali? Diky moc za rady:-)
resilo se to tu tisickrat. Hodnotu z elektromeru v kwh ti nenauctujou, leda bys tam mel nesmysl a pak by ti mohli hrozit ledascim ale nevim jestli na to je nejake ustanoveni ve smlouve a udane pokuty. Spis se muze stat, ze pretok zaplatis jako dodavku. Nejake jednotky kwh podle me vubec neresei a nikdy a nikde jsem nenasel nejake tabulky, ze bys dostal pokutu a uz vubec ne to cislo co pises. Neplest kw a kwh. bezny Elektromer samozrejme ukazuje kwh.

Pokud bys byt oficialne pripojeny, treba jako ja, je to jine. Pak ses upsal k tomu, ze neprekrocis rezervovany vykon. Dostanes odpovidajici elektromer, co to umi merit. Ja mam rezervovany vykon 0kw (zjednodusene pripojeni) a muzu to prekrocit jen pro technicke pretoky (regulace vykonu a spicek) a to pri 3f pripojeni o 300W (driv to bylo jinak ale to je ted uz jedno). 300W ale pocitano v 15 minutovem prumeru. Takze menic si muze klidne odplivnou 2kw vterinu ale v prumeru je to nic. Za kazde prekroceni o 1kw je pak ta cena co pises (neoveroval jsem ji ale tak nejak to bylo). Jeste si myslim ze ti nauctujou jen nejvyssi prekroceni v danem mesici (neovereno). Me treba kazdy mesic prijde z cezu email, ze jsem prekrocil rezervovany vykon treba o 0,052kW. Tedy 52W ale berou to od toho rezervovaneho vykonu tedy od nuly a jeste jsem mel teda 300-52=248W rezervu a mel bych to mit zadara. Jendou jsem orpavdu prekril kdy zjsme si hral s menici a stalo me to asi litr na vyuctovani.
Diablo1st
Příspěvky: 1658
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm
Bydliště: SR MY

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od Diablo1st »

ElektroEzs píše:PA
Prečo tam máš 2x Generator asistent? Mal by tam byť len raz.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Druhy je nastaveny stejne na aux rele co ovlada stykace.
Diablo1st píše:
ElektroEzs píše:PA
Prečo tam máš 2x Generator asistent? Mal by tam byť len raz.
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

I vmr ukazuje dodavku 0
Přílohy
IMG_0507.jpeg
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
FRSO
Příspěvky: 2306
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od FRSO »

ElektroEzs píše:Ahoj mám u rodičů v provozu cca 3týdny FVE s měničem Victron Multiplus bez ESS vse v siti TN-C. Přepínám přes stykačomat Měnič/DS, mám zapojený i AC IN aby měnič poznal výpadek DS. Když jsem instalovat tak na elektroměru bylo P 1 a dnes koukam a je tam P 2 takze pretok 1kwh ale nechapu jak je mozny pretok i na elektromeru stale sviti smer jako p+. Jediné co je na DS je frekvenční měnič na pohon brány a stykač hdo. Jde vidět že tam i naskákal odběr cca 5kw za tři tydny což předpokládám že je odběr fv měniče. Nevíte jaká je pokuta za přetoku u ČEZ? Díky
Na co je dobrý ten stykačomat ?, když máš Multiplus který umí vše. Pokud používáš VS, tak přetok jednoduše nelze udělat.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2217
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od gupa »

Chápu to tak že má dobíjení z centrály. A když mu to dobíjí, je ten stykačomat propojený s DS. Poslední puntík ve VS je pro generátor. Určitě bych asistenta nepoužil. Jsem ze staré školy co se týká VMP.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Stykacomat je tam z duvodu ze pokud jedu na DS jedu 3f pokud na FVE tak 1f.

AC IN multiplusu je pripojeny na DS jeste pred stykacema aby v pripade kdy jedu na DS a vypadne DS naskocil menic, ten pak da povel prepnout stykace na FVE

Oba generatory jsou nastaveny stejne jeden ovlada prepinani Multiplusu do bypassu a zapinani menice a druhy je aux rele pro stykace.

SOC 30% prepni na DS
SOC 70% prepni na FVE
Pretizeni nad 4800W 180s na DS
Zatez pod 3500W 300s zpet na FVE

Pak je to ovladani bojleru pres AC OUT 2 podle zateze.

Uplne mi porad neni jasny kde se mohl vzit ten pretok. Napada me jestli kdyz to signalizovalo P1 tak to nebylo treba 1.99 a pak neco udelal frekvencak a prehouplo se to na P2. jak by se tam jinak pretok dostal kdyz je DS stykacema odpojena. DS je pouze na AC IN ale ten je odpojeny uvnitr menice pres rele. Jedine co menic a DS pouziva spolecne je PEN, faze se prepinaji. Potrebuju prijit na to co zpusobilo ten pretok ale nevim jak:-) No snad z toho nebude pokuta 1740,- za kw.
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Display na elektromeru porad ukazuje do plusu. Zkousel jsem zavirat i otevirat branu ale - se tam neobjevi
Přílohy
IMG_0510.jpeg
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2217
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od gupa »

To mám taky, to je tam od cejchaře a od namontování. P+ tam mám taky to je odběr, ale kde je těch 5 kWh dodávky?

https://www.egd.cz/sites/default/files/ ... _1T_1F.PDF

Edit: kde je L3? To vybavila pojistka?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Jakych 5kwh dodavky? Psal jsem ze puvodne tam byla 1kwh ted je tam 2kwh:-) L3 blika porad nevim proc tak na fotce asi zrovna blikala:-)

gupa píše:To mám taky, to je tam od cejchaře a od namontování. P+ tam mám taky to je odběr, ale kde je těch 5 kWh dodávky?

https://www.egd.cz/sites/default/files/ ... _1T_1F.PDF

Edit: kde je L3? To vybavila pojistka?
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
Soban
Příspěvky: 3546
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od Soban »

Nemáš něco zapojené mezi fázemi tj na 400V?

Jinak od výroby namontování tam nějaký přetok je (u mě je na LCD 1kwh).
A na T2 mám dokonce 32kwh přitom to není zapojeno mám pouze jeden tarif ....

Osobně bych to hlídal zda se to nebude zvyšovat.....

Jinak jedeš pouze na dvě fáze? U toho P L1L2? Neměly by tam být L1L2L3 a pak na jiné části LCD označen z jakých je odběr?

Jinak teď mě napadlo to co zůstává na DS zůstává na jaké fázi? A to co máš přivedené do měniče je jaká fáze?
Že by to reagovalo stylem L1 odrušovací prvek na N a odrušovací prvek na L2 třeba? Překontroluj zda jsou všechny N OK zda tam není nějaký odpor.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2217
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od gupa »

L3 by blikat nemělo prý to je dodávka když bliká.

https://www.poradte.cz/elektronika/2309 ... omeru.html

Chce to návod a manuál k elektroměru dle typu. Ale dodávka na L3, jak vidno.

Asi bych tu divočinu s nějakými stykači zrušil. Jediné co mne napadá, je vadný fr. měnič, protože měl dávno vybavit chybu pokud je proražená jedna dioda z šesti a nějakou kapacitou elektrolytického kondenzátoru přesměrovává se energie z fáze do druhé fáze zpět do sítě. Chce to chvíly koumat a najít přetok. Co je na L3?

edit: Měniče jsou perfektní vynález do doby, kdy se dojde nato, že něco neustále odebírají jako energii. Fr. měnič se musí odepínat ve všech přívodech současně. Pokud je jednofázový tak dvoupolově, pokud třífázový, třípolově. Asi bych na bránu dal něco jako odepínač fr. měniče aby nedělal zbytečnou spotřebu. Těch 5kWh jsem měl zato že to je dodávka.
Naposledy upravil(a) gupa dne úte srp 01, 2023 8:30 pm, celkem upraveno 1 x.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Soban
Příspěvky: 3546
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od Soban »

ElektroEzs píše:L3 blika porad nevim proc tak na fotce asi zrovna blikala:-)
Koukni do návodu k svému elektroměru.

Pokud bliká není na ní odběr?

U mého signalizují L1L2L3 že je na nich napětí (pouze svítí) a pak tam mám šipečky které znázorňují T1 T2 a ukazují z kterých fází je odběr L1 L2 L3 a i když je vše odpojeno tak pořád ukazoval odběr z jedné fáze kterou mám připojenou na AC IN, po odpojení neukazuje takže to podle mě dělá nějaký filtr v měniči, přitom elektroměr nic nepočítá.

Asi tam bude nějaký mikroskopický odběr - prostě měřákem nic nenaměřím (jalovina?).

U tebe bych začal hledat u zařízení které máš připojeny na víc fází.

Prvně vypínej jističe kdy to přestane blikat a co je za ním připojeno a zda to dělá konkrétní jistič nebo nějaká kombinace.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ElektroEzs
Příspěvky: 1169
Registrován: stř zář 21, 2022 10:03 am
Lokalita: okolí Teplic
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5460
Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Přetok do sítě

Příspěvek od ElektroEzs »

Ty stykace tam potrebuji a rekl bych ze fungujou paradne. Ted jsem se byl podivat jeste na zahrade kde je stejny elektromer a i kdyz rozsvitim tak faze L1 L2 L3 sviti tak sem jel k nasim a kdyz schodim jistic od brany tak L3 zustane taky svitim a neblika takze asi opravdu bude problem v menici jen proste kdyz byl odber v baraku nemelo sanci to pretec protoze to slo na spotrebu baraku a ted kdyz neni odber tak to zacalo pretekat je to jedine co je momentalne na DS jeste se stykacem a prijmacem HDO
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek