Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 8:21 pm
solárník píše:Tak nic už jsem si poradil. Stačil na to levný elektroměr Maneler 9901M, 3 odpory, jeden optočlen a Arduino Ethernet.
Elektroměr jsem trochu upravil a přidal druhý optočlen, který okamžitě hlásí směr toku energie (výroba nebo spotřeba). Zároveň jsem zvýšil frekvenci původního optického výstupu asi o tři řády, takže je to schopné do dvou vteřin změřit i malé příkony okolo 2W (menší příkony už ten elektroměr ignoruje, což ani nějak moc nevadí).
solárník píše:Zvýšení citlivosti:
Musí se to rozebrat. Je tam jeden optočlen a hlavní obvod je ATE (ADE) 7755. Stahnout si jeho datasheet. Původně je výstup CF zapojený do děličky, ze které leze 1000imp/kWh do optočlenu a 100imp/kWh do mechanického počítadla.
solárník píše:Tak nic už jsem si poradil. Stačil na to levný elektroměr Maneler 9901M, 3 odpory, jeden optočlen a Arduino Ethernet.
Elektroměr jsem trochu upravil a přidal druhý optočlen, který okamžitě hlásí směr toku energie (výroba nebo spotřeba). Zároveň jsem zvýšil frekvenci původního optického výstupu asi o tři řády, takže je to schopné do dvou vteřin změřit i malé příkony okolo 2W (menší příkony už ten elektroměr ignoruje, což ani nějak moc nevadí). .
solárník píše:A jak si to přesně představuješ, aby to celé fungovalo s tou tvou nabíječkou?
JirkaK píše:Solárníku, díky za zajímavý nápad, jak udělat jednoduchý "wattrouter". Uvažuju, že bych zkusil něco podobného dát dohromady, ovšem ve verzi 3x230 V (děda má FVE o výkonu max. 4,2 kW, reálně spíš tak do 3,5 kW, a bohužel s třífázovým střídačem) - předpokládám, že by to asi neměl být problém, ne?
EDIT: Jo, a to mi nějak uniklo - mohl bych také poprosit o popis zapojení druhého optočlenu? Předem díky
rob.brno píše:Jsi si jistý, že je schopen elměr zaznamenat příkon od 2W?
třesení už neodstraníme, já teď pracuji na koordinaci třesení ruky ve dvou osách tak aby se hrot dotkl patřičného pinu právě při vrcholu výchylek třesení v každé z těch os.solárník píše: třesoucí se ruka s mikropájkou měla rozkmit přes 4 ty vývody toho IO
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků