3.5 Addressing the devices
address
devices
remarks
100 a virtual address to access all XTH, XTM and XTS see section “multicast addresses” 101 to 109
a single XTH, XTM or XTS inverter ordered by the index displayed
191 to 193
virtual address to access properties on all inverters on a phase : 191 for L1, 192 for L2 and 193 for L3
a read access return the value of the master of the phase
300 a virtual address to access all VarioTrack see section “multicast addresses” 301 to 331 VarioTrack ordered by the index displayed on the RCC
501 Xcom-232i alias for the gateway that the DTE uses to communicate (the Xcom-232i to which you speak with RS-232)
601=BSP
Jedna podstatna vec ak citas presneho zariadenia napr. z prvého VTčka 301 tak vyčitaš iba z neho a z druhého nie. Ale ak zapisuješ tak môžeš zapisovať bud presne len individualne do jednho VTčka alebo pomocou multicastovych adries 100=do všetkých XTMiek, 300-do všetkých VTčiek.
reprak píše:Já nyní vyčítám informační hodnoty pomocí X-COM z XTM, BSP, VT-80 každou minutu a zapisuji je to mySQL. Z nich poté hodlám kreslit grafy, které budou přístupné na webserveru. Funguje to OK, ten jejich komunikační protokol popsaný tu mám, no ale stále mi nedochází jak na sběrnici rozliším kdy se ptám na tu samou informaci prvního VT-80 a kdy druhého (přidávat na sběrnici budu další VT-80).. V řetězci READ INFO se specifikuje mimo jiné dst_address jako adresa invertoru a ten mám a budu mít jeden, takže adresa v řetězci se nezmění...
Rozlisis zariadenie presne cez dst adres , a adresa v retazci sa zmeni je to presne adresne(101 jedno XTM,102 druhe XTM,...) (301 prve VT, 302druhe VT,..)
Další věc co by mne zajímala - mám z manuálů načteno, že jakmile se zapojí na sběrnici 2 a více VT regulátorů, změní se na RCC panelu obrazovka Variotracku na Multi MPPT a ukazuje celkovou výrobu všech regulátorů atd. a pomocí SET tlačítka lze vejít do sub-menu a tam vidět údaje pro jednotlivé regulátory. Tak by mne zajímalo, zda je možnost číst ty akumulované hodnoty přímo nebo zda tyto vypočítává interně RCC a po sběrnici mám šanci číst pouze hodnoty každého regulátoru zvlášť a v případě potřeby je sčítat až aplikací pro vykreslování grafů..
Musis čitať všetko zvlašt a ručne spočitavať, RCC02/03 to tak spočitava.
Díky.