Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:50 am
matej píše:JML... píše:... alternativy vše v jednom mají obrovskou výhodu, že neděljí takzvané mikrocykly baterie, ale jeho DC MPPT část živí jak AC střídač tak nabíječ odděleně, a pokud jsou baterie nabité tak je již nechává a proud nejde přez ně ale rovnou na střídač ...
Tohle víte, nebo si to myslíte?
reprak píše:JML... : to zní pěkně, napiš sem pak prosím jak jsi pokročiluvažuješ i o balancování bateriových článků a pokud ano tak jakém?
JML... píše:Samozřejmě, že zveřejním, informace tady jsou nevyčerpatelné, a hlavně jsou z praxe, takže ať je tu porfolio všech voleb s odůvodněním k dispozici i ostatním.
Lifeypo samozřejmě balancovány, zatím mám vybráno toto - je to dobrá volba?
reprak píše:A o tom to je - nenacházíš v okolí nic lepšího.. ale jiní možná nacházejí, resp. si nejsou jisti zda-li našli. Nejde o to, že by matej nabízel nezajímavé řešení, tady jde o to, že mi nejde do hlavy proč je ten měnič tak nechutně drahý a snažil jsem se najít alternativu - viz odkaz, kde mi na první pohled přijde, že ten měnič umí to samé co Victron a cenou je naprosto někde jinde. Možná mi zdejší odborníci řeknou že tento měnič je k ničemu nebo neumí to a to a jdeme dál s tím, že zase budu lépe vědět, proč je ten Victron tak drahej. Ale jsme na fóru, tak věřím, že se o tom můžeme pobavit.
Bohatý zpravidla není ten kdo sáhne po prvním dostupném řešení ať stojí co stojí. V této oblasti to platí dvojnásobně, protože i když mám vysokou spotřebu a elektřina ročně vyjde na nemalý peníz, samozřejmě se dívám i na návratnost celé investice.
.
zmiňovaný modul pro LiFe NENÍ balancér , ale tranzistorový odpojovač aku při limitních hodnotách napětí.
K balancování požijte buť http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=39&t=303&start=160#p14984 , nebo http://www.ev-power.eu/SBM-CBM-1-1/Cell-Balancing-Module-3-60V-1-7A.html?cur=2 .
Elektronům zdar
JML... píše:Current Balance current for single cell 72±10mA
Note: the balancing currents of the SBM boards are very low (only few milliamps), this means it is not possible to balance large capacity cells. We suggest using additional CBU modules to increase the balancing current of the cells.
JML... píše:Navíc u pasívního bude při max balancování třeba chladit rezistory. Vy co je používáte jak hodně topí
gupa píše:a)Victron má ACvstup a výstup. Přetok tudíž není možný.
reprak píše:
a) Victron i za tu šílenou cenu neumí 100% eliminovat přetoky zpátky do DS, např. při nastavení VS OFF když je LOAD menší než X po dobu 2 vteřin - nebo to umí i dříve resp. okamžitě - nula sekund?
Díky za objasnění.
gupa píše:Já nevím, dalece elektronice nerozumím. Podle mého názoru tam je nějaký omezovač proudu vyhybka na lineout a to ještě před nabíječem, nabíječ zaním baterie a invertor a za invertorem lineout.
reprak píše:pokud se vrátím zpátky k měniči - vzhledem k nutnosti regulátoru pro baterie a absenci ethernetu mi pak asi vychází výhodněji ten Victron..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků