Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 10:30 am


Chyba baterie pylontech

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.

Chyba baterie pylontech

Příspěvekod MarekCerhan » stř led 18, 2023 2:18 pm

Zdravím, mám ostrov 7,3kwp s měničem Axpert maxII 8000w a baterie pylontech US2000C 5ks. Nepravidelně se stává že master baterie začne hlásit nějakou chybu - nepřerušovaný ton a blikají všechny kontrolky, ale vše funguje normálně. Pro smazání chyby musím vypnout a zapnout baterky a pak vše běží třeba týden i déle normálně. Porucha se opakuje nepravidelně. Master baterie byla nová ostatní kusy jsem kupoval starší cca 4 měsíce staré. Elektrárna je v provozu od září, chyba se začala objevovat cca po 1,5 měsíci. Pokusím se přiložit video s chybou. Může někdo poradit? Díky.
?
MarekCerhan
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř led 18, 2023 1:51 pm

Lokalita: Pelhřimov
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod Dagus » stř led 18, 2023 2:55 pm

Chtělo by se to připojit do pylonu a vyčíst chybu.
7010Wp, SV 1710Wp Poly, J 1820Wp Mono, JZ 1680Wp Poly, JZ2 1800Wp Mono, 810Wp Hyundai čeká
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
?
Dagus
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1573
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod MarekCerhan » stř led 18, 2023 4:00 pm

To bohužel neumím. Nejde mi sem vložit video, tak jsem ho nahrál na youtube. https://www.youtube.com/shorts/jMDrL0lZVcU
?
MarekCerhan
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř led 18, 2023 1:51 pm

Lokalita: Pelhřimov
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod mgx » stř led 18, 2023 4:38 pm

bez diagnostickeho kabla ti presne pricinu nikto neurci, ale dovolim si tipnut podla prejavu na chybu leaf cell low voltage. V zimnych mesiacoch je na nevybilancovanych pylontechoch typicka.

Ak uz nahravas video, treba ho nahrat tak, aby sa dal pozorovat co sa deje na baterke (minimalne 30sekund) a poriadne zaostrit na display menica, to co si tam nahral je necitatelne a nepouzitelne. Este navyse na vysku, fuj!

K rieseniu problemu:

1) zozen si komunikacny kabel RS232 na seriovu konzolu a program pylontech batteryview. z neho vycitas stav jednotlivych cellov
2) podla mna si spojil 2 rozne baterky s roznym SOC, aj ked to manual hovori ze sa to robit nema. Riesenie je jednoduche, rozpojit packy a nabit/vybit po jednotlivych packoch na rovnake SOC. Potom spojit, nechat cez noc vybalancovat. Riesenie som tu pisal, staci najst a riadit sa nim. Na kontrolu ti treba minimalne vycitat SOC (bud z konzoly, menica alebo inak).

alebo
3.
baterky nalozit do auta a doviest k niekomu, kto ma prislusne znalosti a vybavu. Na zapadne SK to mas asi daleko, ale ak nenajdes nikoho ineho v CZ, kludne napis a mozeme sa dohodnut co a ako...
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 378
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod MarekCerhan » stř led 18, 2023 5:30 pm

Díky za odpověď, zkusím tedy paky nabít jednotlivě na stejné SOC. Procenta nabití vidím v aplikaci watchpower snad je to trochu přesné.
?
MarekCerhan
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř led 18, 2023 1:51 pm

Lokalita: Pelhřimov
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod misa84 » stř led 18, 2023 6:33 pm

Převodník utvořit nějak takhle
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
misa84
 
Příspěvky: 73
Registrován: úte říj 19, 2021 9:21 pm


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod Paulob » stř led 18, 2023 7:10 pm

Takhle to mám já a je to funkční, ale nikdy se mi nepovedlo zprovoznit batteryview, zkoušení x verzí. Ale na první dobrou u mě fungoval program MultiSIBControl a je tam taky pěkný přehled všeho. Tak třeba to někomu pomůže až mu dojde trpělivost s batteryview.
3x380Wp,9x385Wp, 3s4p, jih, Victron 150/85 , Victron Phoenix 5000VA 48V, 4xpylontech us3000c,14.4kWh
?
Paulob
podporuje fórum
 
Příspěvky: 54
Registrován: čtv dub 28, 2022 7:52 am
Bydliště: Ostrava


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod Mirek123 » stř led 18, 2023 7:29 pm

MarekCerhan píše:Zdravím, mám ostrov 7,3kwp s měničem Axpert maxII 8000w a baterie pylontech US2000C 5ks. Nepravidelně se stává že master baterie začne hlásit nějakou chybu - nepřerušovaný ton a blikají všechny kontrolky, ale vše funguje normálně. Pro smazání chyby musím vypnout a zapnout baterky a pak vše běží třeba týden i déle normálně. Porucha se opakuje nepravidelně. Master baterie byla nová ostatní kusy jsem kupoval starší cca 4 měsíce staré. Elektrárna je v provozu od září, chyba se začala objevovat cca po 1,5 měsíci. Pokusím se přiložit video s chybou. Může někdo poradit? Díky.

Presne takhle se mi chovala jedna nova US3000C ( z osmi). Asi 14 dni po zapojeni do systemu. Vetsinou v noci, nahodne, maly vybijeci proud (cca 1A) a v logu hlasila Overvoltage. Coz je samoosobe divne...
Zarucni servis - vymena BMS desky. Od te doby vse OK (cca 4 mesice).
?
Mirek123
 
Příspěvky: 66
Registrován: pát čer 07, 2019 7:23 pm


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod misa84 » čtv led 19, 2023 7:18 am

Používám verzi BatteryView V3.8.2 (v nastavení connect cmu 2 pro baterie h2)

neplést program s batteryinfo view tem mě nemaká


Paulob píše:Takhle to mám já a je to funkční, ale nikdy se mi nepovedlo zprovoznit batteryview, zkoušení x verzí. Ale na první dobrou u mě fungoval program MultiSIBControl a je tam taky pěkný přehled všeho. Tak třeba to někomu pomůže až mu dojde trpělivost s batteryview.
?
misa84
 
Příspěvky: 73
Registrován: úte říj 19, 2021 9:21 pm


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod mabin » ned led 29, 2023 9:28 am

Zdravím mne to roby tiež us 5000 úplne nová po zapnutí úplne náhodne vecinou pod 50% nie je ani odber 600w, victron píše že vnútorná chyba dal som na reklamáciu uvidím čo povedia ale tiež myslím že niečo z BMS
Ofgrid 3xVictron MP 5000/48/70,3xMPPT Vcan 250/70,Pylontech 28KW,8KWP,Cerbo
Uživatelský avatar
mabin
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned kvě 15, 2022 1:17 pm


Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod MarekCerhan » stř úno 01, 2023 6:09 pm

Tak jsem konečně udělal diagnostiku baterek. Díky za návod na výrobu kabelu a funkční program. Foto přikládám. Chyba se stále opakuje. Zkusil jsem baterky nabít jednotlivě na stejné % pak mezi sebou znovu propojil a nechal přes noc a stejně se nesrovnali přesně na stejné SOC.

IMG_20230201_151427.jpg
IMG_20230201_151425.jpg
IMG_20230201_151421.jpg
IMG_20230201_151418.jpg
IMG_20230201_151413.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
MarekCerhan
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř led 18, 2023 1:51 pm

Lokalita: Pelhřimov
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvekod mgx » stř úno 01, 2023 6:50 pm

Na Packu1 mas SysError, ostatne vyzeraju byt v poriadku. Kedze neboli kupovane naraz, predpokladam, ze tam mas stary firmware, vtedy sa to sprava takto.

Zadaj si case na podporu Pylontech, nahraj foto a vystup z terminalovej konzoly pre problematicky pack P1, mozes aj pre ostatne packy P2-P5. Pravdepodobne ti poslu novy fw 2.1, 1.7 mala chybu ktora vyzerala podobne.


- pwr
- info
- data
- getpwr
- stat

Alebo otravuj dodavatela baterky.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 378
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica



Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'