Dnes jsem se vrhl díky ztrátě OTA pass a API key na opětovné nahrání všech ESPHOME zařízení co mi tu běží.
Na JK-BMS jsem použil 4x nově objednané ESP. Pravá varianta dle foto v příspěvku
viewtopic.php?f=133&t=10372&start=20#p191244s tím že u uživatele RVA bezproblémů funguje.
Nechal jsem zapnuté API i MQTT. Bohužel se to chová zcela totožně.
Jakmile se to připojí přes BT k BMS, ESP začne chybovat a přestává odpovídat i na ping. Pravděpodobně z důvodu že ESP32 sdílí wifi s BT.
Už není šance ani přes OTA změnit konfiguraci.
Varianta s čtením po kabelu sice fungovala ale zase nešla BMS ovládat protože má JK-BMS na UARTu jen readonly
Dnešním dnem přichází dobrá zpráva. Syssi, autor ESPHOME JK-BMS dal na github variantu která data čte pomocí kabelu a současně využívá bluetooth v případě že je potřeba něco nastavit.
Jedná se o hybridní řešení uart+bt
https://github.com/syssi/esphome-jk-bms ... ample.yamlV tomhle řešení to má i výhodu v tom, že JK-BMS nemá trvale obsazen BT a tak je možné se připojit například i aplikací z telefonu když se motám v baterkárně.
Kdo má JK připojenou kabelem k ESP32, může aktualizovat.
Kablíky s konektorama do JK-BMS tu mám, zatím jsem je nepoužil po zjištění že to nepůjde ovládat.
Jak máte v případě připojení kabelem vyřešené napájení ESP ? Přímo z toho konektoru skrze nějaký step-down ?
Když by to nebylo napájené přímo z té BMS, bylo by předpokládám v případě kabelového připojení nutné řešit ještě nějaké galvanické oddělení.