Jak nainstalovat SolaX Pocket LAN?
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
- Lokalita: Písek
Jak nainstalovat SolaX Pocket LAN?
Prosím o radu, jak připojit střídač přes ethernet. Od dodavatelské firmy mám ve střídači Pocket WiFi. Chci ale střídač připojit přes ethernetový kabel, který mám připravený na místě. Koupil jsem si tedy Pocket LAN a chci jej dát místo Pocket Wi-Fi.
Zkusil jsem jenom vyměnit jedno rozhraní za druhé. Střídač vidím, že je připojený na domácí síť, ale nefunguje mi monitoring přes aplikaci. Tuším, že je třeba ještě něco změnit v nastavení účtu.
Dokážete někdo poradit, prosím?
Díky!
Zkusil jsem jenom vyměnit jedno rozhraní za druhé. Střídač vidím, že je připojený na domácí síť, ale nefunguje mi monitoring přes aplikaci. Tuším, že je třeba ještě něco změnit v nastavení účtu.
Dokážete někdo poradit, prosím?
Díky!
-
- Lokalita: Písek
Re: Jak nainstalovat SolaX Pocket LAN?
Metodou pokus-omyl jsem na to přišel. Přikládám popis, pokud by někdo řešil stejný problém.
1. Střídač byl připojen přes Solax Pocket WiFi. Účet na Solax Cloud jsem měl také již založený.
2. Vyměnil jsem ve střídači dongle na WiFi za LAN dongle a připojil ethernetový kabel ze switche/routeru.
3. Otevřel jsem aplikaci Solax Cloud v telefonu a tam na úvodní obrazovce (s diagramem toku energie) klepnul na střídač.
4. V obrazovce nastavení střídače (Inverter) jsem klepnul na ikonu plusu vpravo nahoře. Otevře se obrazovka pro nastavení nového zařízení. Ikonou [-] se spustí foťák na mobilu a potom stačí vyfotit QR kód, který je na Pocket LAN. Tím se zaregistruje nové zařízení a propojí se střídačem.
5. Při dalším spuštění aplikace již střídač komunikoval přes pocket LAN
1. Střídač byl připojen přes Solax Pocket WiFi. Účet na Solax Cloud jsem měl také již založený.
2. Vyměnil jsem ve střídači dongle na WiFi za LAN dongle a připojil ethernetový kabel ze switche/routeru.
3. Otevřel jsem aplikaci Solax Cloud v telefonu a tam na úvodní obrazovce (s diagramem toku energie) klepnul na střídač.
4. V obrazovce nastavení střídače (Inverter) jsem klepnul na ikonu plusu vpravo nahoře. Otevře se obrazovka pro nastavení nového zařízení. Ikonou [-] se spustí foťák na mobilu a potom stačí vyfotit QR kód, který je na Pocket LAN. Tím se zaregistruje nové zařízení a propojí se střídačem.
5. Při dalším spuštění aplikace již střídač komunikoval přes pocket LAN
-
Re: Jak nainstalovat SolaX Pocket LAN?
Jde to i bez telefonu. V Solax cloudu ve svém účtu kliknout na přidat nové zařízení a opsat registrační číslo z LAN dongle.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Solax X3 Hybrid G4 + Solax EV Charger G2 + Nord Genius 3000
od adol » » v Hybridní elektrárny
Solax X3 Hybrid G4 + Solax EV Charger G2 + Nord Genius 3000
- 3 Odpovědi
- 929 Zobrazení