Kalny elektrolit v jednom clanku
Olověné baterie, údržba, servis, dobíjení, rady, tipy, návody ...
-
Kalny elektrolit v jednom clanku
Ahoj,
nerad zakladam nove tema,ale rad bych se o necem poradil, jestli ma vyznam se s tim trapit. Mam doma jeden aku (protoze je deep cycle, tak jeste nelezi ve sberne) a vsech 5 ostatnich clanku ma hustotu v zelenem (zhruba 1,26). Uprostred jeden z nich ani kdyz nasaju plny hustomer, tak se plovak nezvedne, takze neznam hustotu,kazdopadne bude velice nizka. V tomto clanku je elektrolyt ale mlecny. Jinak napeti baterie je 10,5V, coz je 2,1V na clanek kdyz pocitam 5,takze ostatni se zdaji byti v poradku.
Baterka lezela jeste pred 2 mesici venku,nachystana na sber,pak jsem ale objevil toto forum a desulfator,tak jsem si rikal ze bych ji zkusil jeste dat sanci. Ale nevim jestli to ma vubec smysl.
nerad zakladam nove tema,ale rad bych se o necem poradil, jestli ma vyznam se s tim trapit. Mam doma jeden aku (protoze je deep cycle, tak jeste nelezi ve sberne) a vsech 5 ostatnich clanku ma hustotu v zelenem (zhruba 1,26). Uprostred jeden z nich ani kdyz nasaju plny hustomer, tak se plovak nezvedne, takze neznam hustotu,kazdopadne bude velice nizka. V tomto clanku je elektrolyt ale mlecny. Jinak napeti baterie je 10,5V, coz je 2,1V na clanek kdyz pocitam 5,takze ostatni se zdaji byti v poradku.
Baterka lezela jeste pred 2 mesici venku,nachystana na sber,pak jsem ale objevil toto forum a desulfator,tak jsem si rikal ze bych ji zkusil jeste dat sanci. Ale nevim jestli to ma vubec smysl.
-
Re: Kalny elektrolit v jednom clanku
Dle mého laického oka se ten článek rozsypal. A z vlastní zkušenosti už vím, co to dělá, pokud je taková baterka zapojená ve stádečku. V lepším případě jen brutálně smrdí síra, v horším případě se taková baterka nosí na volné prostranství jako odjištěný granát. Obzvlášť pokud má povrchovou teplotu 60°C, jako ta jedna moje
Vyhodit. Teda né, elokologycky zlikvidovat a sběrnu o pár peněz zkasírovat.
Vyhodit. Teda né, elokologycky zlikvidovat a sběrnu o pár peněz zkasírovat.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
zkusim na ni povesit ledkove svetlo,par dni budu svitit a pak to hodim na desulfator a uvidime,kdyz to nepomuze, sberna.. Menit v clanku elektrolyt asi smysl nema ne ?
-
Tak bych rad po delsi dobe zkusil napsat co jsem vypozoroval. Zmineny clanek baterky je opravdu mrtvy, i kdyz ostatni clanky bublaji, tento nedela nic. Normalne bych ji hodil uz do sberu,ale beru to jako zdroj zkusenosti, navic je me ji lito vyhodit,ostatni clanky maji shodnou hustotu 1,26-1,27, coz mi u stare baterie, ktera navic stala dlouho vybita venku prijde super. Jedinou reakci co jsem vypozoroval je, kdyz na baterku pripojim zatezovy tester,tak ostatni zdrave clanky nic nedelaji,zato z toho mrtveho se zacne po par vterinach kourit. Moc tomu nerozumim,ale tipoval bych, ze se clanek rozpada a je ve zkratu. Tak me napadlo, ucpat ostatni otvory a zkusit ji nejak "vytrepat a proplachnout, treba i necim jako je wapka). Bohuzel otvor je velice maly, prumer tak 8-10mm. Jeste ji muzu zkusit dat na desulfator,ale hadam ze to nikam nepovede. Reseni spis vidim v "mechanicke" oprave.
-
Ahoj, mám jednu doma tiež takú aku ale je to varta trakčná 100Ah oproti klasickej 100Ah sa líši dosť vo váhe Mám na nej zlý článok ostatné tiež bublú ale henten nič proste mrtvý. Všimol som si na nej že ten daný článok sa rozpadá a koroduje tak mu asi nepomôže nič. :/
3,2kWp REC320NP - juh
3,6kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
2x IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
3,6kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
2x IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
-
Jediné řešení je prodat ji ve výkupně. Ten článek je prostě konečná. Nemarni čas, energii, za určitých okolností i zdraví a nech ji umřít. Nebo, pokud máš někde známého v autoservisu, ji zkus vyměnit za nestartující, leč napětí držící. Kup jim tam čokoládu a máš solidní baterku za 30 korun.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
ok necham si poradit Me slo hlavne o to ziskat nejake zkusenosti, kdyz budu prvni solar provozovat na olovu. Kdyz si vezmu ty naklady vlozene do nabijeni a cas vybijeni,tak uz to samo o sobe je ekonomicky nesmysl. Je nekde k dispozici nejake schema, rsp. rez baterii, jak to uvnitr vypada? Asi takovy vseobecny..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdíl v jednom článku při nabíjení nad 3.36V
od Mila KWT » » v LiFe*
Rozdíl v jednom článku při nabíjení nad 3.36V
- 5 Odpovědi
- 652 Zobrazení