Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Force H2

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
Uživatelský avatar
fighter
Příspěvky: 2
Registrován: pon lis 14, 2022 6:39 pm

Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Force H2

Příspěvek od fighter »

Zdravím,
snažím se rozchodit polo ostrovní elektrárnu s Goodwe GW10K-ET a bateriemi Pylontech Force H2.
Bohužel pořád řeším problém, že měnic vytrvale hlásí chybu komunikace s BMS (Communication failure2). Firmware mám podle PV masteru nejnovější aktuální (v 22). Piny v kabelu pro komunikaci přes CAN jsem kontroloval, jsou na pozici 4 a 5 v RJ45 konektoru. Už mi tak pomalu dochazí fantazie, co by tam mohlo být ještě špatně.
Budu rád za nějaké nakopnutí, kterým směrem se vydat a kde hledat chybu. Baterie kromě komunikace hlásí OK stav, je zatím z výroby nabitá na 50%.
misa84
Příspěvky: 111
Registrován: úte říj 19, 2021 10:21 pm

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od misa84 »

Zkusil bych přes rs232 zkouknout baterie třeba přes battery view jestli jsou stejně nabité
Kabel měnič baterie je originální k H2?
Uživatelský avatar
fighter
Příspěvky: 2
Registrován: pon lis 14, 2022 6:39 pm

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od fighter »

Kdyby někdo v budoucnu řešil podobný problém. Ať si urychlí laborování.
Nakonec, to dopadlo tak, že se vyměnilo BMS a komunikace začala fungovat. Jediný problém byl na dálku přesvědčit support Pylontechu, že tam není blbě zapojený kabel, že střídač funguje atd... A pak počkat skoro 2 měsíce, než dojde nové BMS.
Takže můžu začít ladit provoz :-)
mensa
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 21, 2023 7:14 am

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od mensa »

Dobrý den, jaký byl postup reklamace BMS u Pylontechu. Po necelých dvou letech mi přestal Google komunikovat s baterií a dodavatel FVE se nemá k servisu. Děkuji.
Soban
Příspěvky: 3615
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od Soban »

Nějak nechápu co má BMS s Google?

A nebude to tím že se změnilo něco na straně Google?

(Můj sip telefon taky uměl s Google komunikovat - seznamy kontaktů a od nějaké doby to už neumí, tak stejně tiskárna a už to neumí a v nejnovějším FW to odstranily.)
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
mensa
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 21, 2023 7:14 am

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od mensa »

Dobrý den, mělo tam být že mi přestal měnič GOODWE komunikovat s BMS. Nevšiml jsem si že mi to opravilo na Google.
Soban
Příspěvky: 3615
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od Soban »

No tak pokud to fungovalo a už ne.

No tak pak chyba někde v kabelu, propojení.

A nebo musíš zapátrat co jsi změnil v nastavení a zda se neprovedl nějaký upgrade FW jak měniče či baterek.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
PetrDubi
Příspěvky: 1431
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od PetrDubi »

Může být SW problém v měniči nebo v baterii, ale taky HW problém v měniči, baterii nebo kabelu, takže možností je dost a může to být ještě kombinace více věcí. Stačí třeba udělat update starého SW v měniči nebo v baterii bez updatu na adekvátní verzi ve druhém zařízení a už to spolu nekomunikuje. Nikdo z nás tady neví, jestli byl nějaký update dělaný nebo ne.

Postup reklamace musí sdělit dodavatel, reklamační podmínky byly určitě nějaký předaný při dodávce zařízení a když tak by měl mít dodavatel aktuální verzi na svých stránkách. Pokud je to klasická dotační elektrárna, tak přeju hodně štěstí s reklamací u dodavatele.. Pokud nemá zájem to řešit, protože zaplaceno už dostal, tak asi jediná další možnost je obrátit se na helpdesk Pylotechu nebo Goodwe - samozřejmě v angličtině.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
mensa
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 21, 2023 7:14 am

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvek od mensa »

Po 38 dnech přijel servis, napřed mi nadal, že si v aplikaci měním nastavení, pak vyměnil řídící modul baterií a bylo opraveno.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek