Eybond Modbus RTU - invertor GridFree SUN-1(2)000 - E
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje registrům a komunikaci přes Modbus RTU u invertorů Eybond GridFree SUN-1000 a SUN-2000. Uživatelé sdílejí zkušenosti s kompatibilitou, nastavením CT sondy a simulací signálu pro přesnější regulaci výkonu. Součástí jsou originální i částečně přeložené manuály, které usnadňují práci s protokolem a řeší běžné problémy s přetokem a komunikací přes RS232.
- JirkaE
- Reputace:376
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Eybond Modbus RTU - invertor GridFree SUN-1(2)000 - E
Tohle je vlastně i jedna z cest pro Radara.
Pokud by byl Modrásek na CT sondě v záporu až do 2000-2200W výkonu MP2 a začínal až nad těch 2000-2200W dorovnávat ,,svoji novou nulu" pak by byl pro MP2 taky kámošem který pomáhá ,,až pak"
Moje snaha napojení Modráska na Cerbo přes USB převodník - nepovedlo se mě z toho vytáhnout ani jedno číslo po 12-ti hodinách práce = zítra posílám RS232 převodníky zpět na Amazon a považuju to za další uzavřenou kapitolu = se..u na něj
to mě za to nestojí....
Pokud by byl Modrásek na CT sondě v záporu až do 2000-2200W výkonu MP2 a začínal až nad těch 2000-2200W dorovnávat ,,svoji novou nulu" pak by byl pro MP2 taky kámošem který pomáhá ,,až pak"
Moje snaha napojení Modráska na Cerbo přes USB převodník - nepovedlo se mě z toho vytáhnout ani jedno číslo po 12-ti hodinách práce = zítra posílám RS232 převodníky zpět na Amazon a považuju to za další uzavřenou kapitolu = se..u na něj
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
- Valdano
- Reputace:301
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Eybond Modbus RTU - invertor GridFree SUN-1(2)000 - E
Snížit CT sondou měřený přetok a spotřebu může tím, že do série mezi CT sondu a modráska zapojí trimr 1k (víceotáčkový pro jemnější nastavení) a zkusmo si nastaví vhodnou míru úbytku. Pro stažení výkonu modráska k nule bez ohledu na stav měření CT sondy přepne pomocí relé (viz poloha VYP) vstup modráska pro CT sondu na to malé tráfko s rezistorem 220 ohmů zapojeným rovněž do série.