Efektivní ukládání přebytků
Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
-
- Lokalita: Šternberk
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 15000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Re: Efektivní ukládání přebytků
Nebylo by levnější přizpůsobit spotřebiče na hladinu 24V DC a komutovat připojování zátěže na diodách? Běželo by to analogově a spojitě se 100% vytížením fotovoltaiky.prochazka85 píše:230V ACkybos píše:Zátěže se připojují na hladině 230V AC nebo na hladině 24V DC?
pomohlo by mi zarizeni ktere by dokazalo michat AC z DS a z menice dle aktualni vyroby, mam pocit ze nejaky Victron toto
umi, ale to je zase silena investice na kterou tedka proste nemam.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
Re: Efektivní ukládání přebytků
používám a mám to realizováné pomocí sds micro - ukládám do 2 bojlerů...drama píše:Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo vymyšleno/implementováno inteligentní ukládání přebytků (sepnutí čerpání vody/ohřev/...). Nejde mi teď tolik o vlastní řízení, to je snadno realizovatelné na základě rozdílu skutečného napětí baterií a cílového napětí regulátoru, spíše jako o nějakou řiditelnou zátěž. Asi nemusí být SS, stačí mi něco až za měničem. Používáte někdo něco takového? Případně jak jinak řešíte přebytky?
případně v létě klimatizace.
off grid se zálohování sítí ,4.8KW, outback FM80, akspert KS 4KW ,optisolar SP8000, 300 AH/48V LIFE, SDS micro E - monitoring a přepínání přebytků do bojlerů.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 725 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mapa
-
-