Minimalistické řešení FVE + klimatizace

Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
CZludol
Lokalita: Znojmo
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Minimalistické řešení FVE + klimatizace

Nový příspěvek od CZludol »

JirkaE píše: pát čer 16, 2023 11:06 pm
microlan píše:
Má někdo zkušenost nebo představu jak by fungovalo spojení: panely - měnič - 230V klimatizace (příkon do 1 kW) bez baterek? Jednoduchá idea, když svítí tak aby to chladilo. Jde o to, co řekne klimatizace na časté výpadky proudu.
To asi fungovat nemůže. Kvůli kompresoru, který nezvládne ani první mrak a u druhého klekne a také režimu doběhu, kdy se klima oteplí nebo ochladí na režim před vypnutím a potřebuje ještě pár minut běžet.

Ale jinak je již několik řešení v provozu a docela se i prodává.

A funguje to tak, že může běžet ,, téměř " zdarma chlazení i topení záleží jak se používá a jak to kdo nechá - třeba i neúměrně počasí běžet.

Rozhodně ne třeba tak, že má někdo otevřená okna a klimu na plný plyn :wall:

Už si připadám jak zaseknutá deska, když píšu, že při testu na firmě si Klima vzala za 2 měsíce provozu - červenec a srpen - 3,8kWh při denním provozu 8-17h všechny ostatní kWh šli rovnou z fv-panelů.

Klima má svuj vlastní MPPT regulátor a panely se připojí rovnou do klimy.
My používáme řešení s přepínáním,to je - že když je místnost ochlazená, energie se přesměruje zpět do bojleru a takhle pořád dokola. 100% využití energie z panelů.

Co je lepšího, než vyrobit svou vlastní kWh a ještě ji vynásobit koeficientem nějakého tepelného čerpadla třeba na trojnásobek... :yes:

Pokud to někoho zajímá popsal jsem činnost LX-hybridní klimatizace slovenské firmy Logitex, za pár dní bude v Česku další nový prodejce ::rolleyes:: (a můžu poskytnout i více informací)

Takhle vypadá zapojení hybridní klimatizace s bojlerem.
Ahoj Jirko, muzes mi prosim na sebe poskytnout kontakt? Zajima me hybridni klima. Diky Lukas.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek