Lhotka - pokusný off-grid
Souhrn tématu
Projekt Lhotka představuje pokusný off-grid systém napájející WiFi, notebook a další zařízení pomocí solárních panelů a baterií. Systém využívá EPEVER regulátory, LiFePo4 baterie a ESP32 pro řízení a monitorování, včetně cloudového logování. Postupně dochází k rozšiřování kapacity a přechodu na 48V, přičemž autor sdílí zkušenosti s výběrem měničů a optimalizací provozu.
- Forrest
- Reputace:6
- Lokalita: Ústeckoorlicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2900
- Kapacita baterie [kWh]: 6,4
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Lhotka - pokusný off-grid
Musím říct, že 6,4 kWh baterie je strašně hraniční a to mám zapojeno jen část domácnosti
. Takže vlastně přibyl další Epever... Nicméně, západní string je provizorně umístěn na stěnu a po nabití baterie můžu konečně "šťouchat" bojler - což byl záměr.
No na střechu by se mi toho vešlo, ale capacco krytina a s tím spojené rozkrývání, trefení se do trámu - to je na staré střeše docela masakr.. Uvidíme jak se mi do toho bude chtít.
No na střechu by se mi toho vešlo, ale capacco krytina a s tím spojené rozkrývání, trefení se do trámu - to je na staré střeše docela masakr.. Uvidíme jak se mi do toho bude chtít.
Měnič China SAmoDoMo 1,5 kW a již 900Wp na rotátoru jménem "slunečnice"