Axpert
Měniče Axpert
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Axpert
to kvako1: asi nemáš instalaci odpovídající dnešním normám. jenom pro info: plánovaný spotřebič nad 2kw samostatný obvod. I v jednopokojovým bytě je obvykle vývod pro: pračka, myčka, sušička, trouba, mikrovlnná trouba, sporák. a pak každejch 10 zásuvek samostatnej jistič. takže prakticky žádnej obyvatelnej prostor by neměl mít míň než 9 okruhů.
Norma dokonce předepisuje minimální počty zásuvek v místnostech, a i třeba na chodbě...
to Jahodovák: taky mám ten dojem. a to ještě není uzákoněná povinnost affd nebo jak se jmenujou ty "protiobloukový ochrany" - pro dřevostavby, ale podkroví je taky dřevostavba, a to, na rozdíl od chráničojističe za 500Kč, stojí cca 3kKč na okruh... Chráničojističe na jednotlivý okruhy jsou v Anglii standart už hromadu let, a nikomu to nepřijde divný...
To Vitek: jističochránič se prodává i v jednomodulové variantě, tvůj argument neobstojí...
A když se něco stane rodinnýmu příslušníkovi nebo návštěvě, tak u soudu taky ne... To je ta pseudosvoboda.
Norma dokonce předepisuje minimální počty zásuvek v místnostech, a i třeba na chodbě...
to Jahodovák: taky mám ten dojem. a to ještě není uzákoněná povinnost affd nebo jak se jmenujou ty "protiobloukový ochrany" - pro dřevostavby, ale podkroví je taky dřevostavba, a to, na rozdíl od chráničojističe za 500Kč, stojí cca 3kKč na okruh... Chráničojističe na jednotlivý okruhy jsou v Anglii standart už hromadu let, a nikomu to nepřijde divný...
To Vitek: jističochránič se prodává i v jednomodulové variantě, tvůj argument neobstojí...
A když se něco stane rodinnýmu příslušníkovi nebo návštěvě, tak u soudu taky ne... To je ta pseudosvoboda.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
KubisKV,
je to presne jak pises. Pokud to dovoluje konstrukce menice tak technicky propojit nulaky lze, spravne by se ale mely prepinat. Vetsina lidi neprepina. Ja taky ne, z pohodlnosti.
Muj tip ohledne toho, ze ti obcas vypadne ficko: Chranic mas hned za Axpertem a vystup toho chranice pak mas privedenej na N mustek v podruznym rozvadeci, vid? A z toho samyho N mustku Axperta i krmis. Je to tak nejak?
je to presne jak pises. Pokud to dovoluje konstrukce menice tak technicky propojit nulaky lze, spravne by se ale mely prepinat. Vetsina lidi neprepina. Ja taky ne, z pohodlnosti.
Muj tip ohledne toho, ze ti obcas vypadne ficko: Chranic mas hned za Axpertem a vystup toho chranice pak mas privedenej na N mustek v podruznym rozvadeci, vid? A z toho samyho N mustku Axperta i krmis. Je to tak nejak?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Vypadnuti "ficka" by me osobne asi hodne s...lo, pac bych se nemohl hnout z domu, to by dle me nemelo delat ;-((((.KubisKV píše:Já to mám propojený a problém je jen v tom, že při přepnutí axperta na DS, nebo z5 občas vybaví chránič v podružném rozvaděči. Některý axperty nemohli být propojený kvůli jejich vnitřnímu zapojení. Jiné tu Nulu vezmou jako by byla jejich vlastní a není problém. Pokud se dělá přepínač sítí, tak by měla být fáze i nula. Já přepínám axpertem a bez N.dumi píše:Hele ja nevim, driv se to tu resilo (propojit nebo.ne) a spousta lidi to propojeny ma. V cem je problem?
Snad jsem nepobouřil mnoho elektromistrů a nedal návod nezkušeným na možný průser. Mluvím jen o svém zapojení.
-
Muj tip ohledne toho, ze ti obcas vypadne ficko: Chranic mas hned za Axpertem a vystup toho chranice pak mas privedenej na N mustek v podruznym rozvadeci, vid? A z toho samyho N mustku Axperta i krmis. Je to tak nejak?[/quote]
To nebude tím , youdo . To by mu fíčko vybavovalo velmi často - stačilo by zapnout výkonný spotřebič připojený za fí a proudy by se v modrých rozdělily dle ohmova zákona a fí zareagovalo - 20mA - to je hned..
To nebude tím , youdo . To by mu fíčko vybavovalo velmi často - stačilo by zapnout výkonný spotřebič připojený za fí a proudy by se v modrých rozdělily dle ohmova zákona a fí zareagovalo - 20mA - to je hned..
2x 390Wp Trina Solar ,6x 240Wp Schutten, 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp, Victron SmartSolar MPPT 150/35 ,Victron SmartSolar MPPT 250/60 , Victron BlueSolar MPPT 100/50 , Axpert MKS2400WPlus , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , 4x Pylontech UP2500 , Victron Multiplus II 24/3000/32
-
Já bych přesto tipnul, že to tím bude, obzvláště když říká, že "nuláky má spojené":
Vnitřní relátko v Axpertovi, které přepíná bypass vs battery_mode, totiž nemá mezipolohu. Prostě najednou přepne L i N. Reálně se vždy jeden z těch kontaktů přepne o pár milisekund dřív, než ten druhý. Tudíž buď L nebo N během toho přepínání obchází fíčko přes "AC vstup" axperta. Pokud je ve chvíli přepínání zapnutý větší spotřebič, stačí fíčku na vybavení i těch pár milisekund.
Schválně si počkáme, třeba nám KubisKV namaluje schéma, jak to má zapojené.
PS: Když už někdo opravdu chce mít nuláky spojené (ačkoliv to fakt nedoporučuju), tak jediná možnost jak tam spolehlivě začlenit fíčko je tato: Pokud se při spojených nulácích fíčko nainstaluje kamkoliv jinam, tak to vždycky bude zlobit. Dokonce, ikdyž se namontuje před Axperta.
Vnitřní relátko v Axpertovi, které přepíná bypass vs battery_mode, totiž nemá mezipolohu. Prostě najednou přepne L i N. Reálně se vždy jeden z těch kontaktů přepne o pár milisekund dřív, než ten druhý. Tudíž buď L nebo N během toho přepínání obchází fíčko přes "AC vstup" axperta. Pokud je ve chvíli přepínání zapnutý větší spotřebič, stačí fíčku na vybavení i těch pár milisekund.
Schválně si počkáme, třeba nám KubisKV namaluje schéma, jak to má zapojené.
PS: Když už někdo opravdu chce mít nuláky spojené (ačkoliv to fakt nedoporučuju), tak jediná možnost jak tam spolehlivě začlenit fíčko je tato: Pokud se při spojených nulácích fíčko nainstaluje kamkoliv jinam, tak to vždycky bude zlobit. Dokonce, ikdyž se namontuje před Axperta.
-
Kolegové, akademici.
Mé vypadávání fíčka je z důvodu, že jsem prase. když jsem připojoval FVE do domovního rozvaděcě, měl jsem chránič na koupelnu a pračku. Před chránič jsem napojil axperta a víc se nestaral.
Vybavení chrániče je pouze tehdy, když axperta přepínám z BYPASSU, to není moc často a zatím jsem kroky k odstranění nečinil. Ale protože je hnusné počasí, možná to napravím. Docent Youda získává zlatého bludišťáka za odhalení
Já osobně nejsem zastánce mít vše přes chránič, jak už nové normy žádají, ale základní prvky bezpečnosti schvaluji.
Mé vypadávání fíčka je z důvodu, že jsem prase. když jsem připojoval FVE do domovního rozvaděcě, měl jsem chránič na koupelnu a pračku. Před chránič jsem napojil axperta a víc se nestaral.
Vybavení chrániče je pouze tehdy, když axperta přepínám z BYPASSU, to není moc často a zatím jsem kroky k odstranění nečinil. Ale protože je hnusné počasí, možná to napravím. Docent Youda získává zlatého bludišťáka za odhalení
Já osobně nejsem zastánce mít vše přes chránič, jak už nové normy žádají, ale základní prvky bezpečnosti schvaluji.
-
Vítej v klubu! Téměř každý velikán historie byl buď úchyl, psychopat, nebo aspoň prase.KubisKV píše:... je z důvodu, že jsem prase.
Ještě si dovolím sadu intimních otázek, jelikož bych si rád doplnil znalosti:
- Máš do všech příslušných svorek axperta zapojeno zelenožluté uzemnění, nebo jen do některých, nebo vůbec?
- Ten chránič stále hlídá jen koupelnu a pračku, nebo jsi toho na něj navěsil už více?
- Jaký typ Axperta je to konkrétně?
- Můžeš si dát do podpisu odkaz na tvoji laboratoř, abych se furt dokola nemusel ptát na věci, které bych si tam mohl najít sám?
-
zemnění mám na přívodu do axperta a odvod jsem hodil pod šroub na obal.
Chránič hlídá koupelnu, pračku, myčku a sušičku.
Axpert VP 24V 3KW PF1 koupen zde na shopu.
PIP 2424GE- využívám zatím pouze na bojler.
Můžu, jen musím přijít na to jak.
Chránič hlídá koupelnu, pračku, myčku a sušičku.
Axpert VP 24V 3KW PF1 koupen zde na shopu.
PIP 2424GE- využívám zatím pouze na bojler.
Můžu, jen musím přijít na to jak.
-
Aha, díky.
Do podpisu takto: https://forum.mypower.cz/ucp.php?i=profi ... =signature
-
OK, tak já to teda zkusím pane profesore.youda píše:Aha, díky.
-
Paráda! Funguje to: máme přímé spojení do skoroostrova na Chebsku
-
Náskok diky technice, pokrok nezastavíš. Jsem rád, že jsem zvládl tak složitou operaci a že se teď každý čtenář ujistí, jak mám svou ups zprasenou. Díky Youdo
-
Nojo člověče, to si zase řekneme kdo to je ten kubis... jo to je ten s červenou střechou s panelama na všechny měry po třechKubisKV píše:Náskok diky technice, pokrok nezastavíš. Jsem rád, že jsem zvládl tak složitou operaci a že se teď každý čtenář ujistí, jak mám svou ups zprasenou. Díky Youdo
-
jj ten s tou červenou střechou a republikou v ruce.
-
Dobrý den, jen takovy banalni dotaz kabely z baterii mate ukončeny jak do axperta? A jakou tloustku mate? Vlezou se tam nejaka lisovaci oka? Mám 50cya a ta se tam horko tezko vleze lisoval jsem ji z 50 na 35 a to tak tak ze vlezla ? Samotny 50cya se v axpertu na svorkach třepí a nejde tam dostat ... diky za info
-
ahoj axpert baterie + a - CYA50mm2 na tom mam nalisovaný a zaletovaný kabelový oka 50 x 8mm ,
PV vstup mám 25mm2 ( vlezlo se bez třepení, ale odšmiknuto pár vláken) nedal jsem tam dutinku neměl sem 25mm2
ale ze mě si příklad neber....
PV vstup mám 25mm2 ( vlezlo se bez třepení, ale odšmiknuto pár vláken) nedal jsem tam dutinku neměl sem 25mm2
ale ze mě si příklad neber....
-
Malý detail a to že každý asi mluvíte o jiném axpertovi Vítek ma 5048MK a ten má úplně jiné terminály než třeba 3024msxe Kamil 48v myslím nemá
-
Axpert vm 3000w plus 1 24v
-
V obchode u mppsolaru me rikali ze mam dat lisovačky 6
-
jasně jak jinak psal jsem příklad at si ze mě nebere příklad díky za upřesnění diablo!!diablo007 píše:Malý detail a to že každý asi mluvíte o jiném axpertovi Vítek ma 5048MK a ten má úplně jiné terminály než třeba 3024msxe Kamil 48v myslím nemá
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jednoduche vycitani dat z Axpert menicu (specialne Axpert MAX 7,2kVA)
od Solaris » » v Automatizace, měření, statistiky
Jednoduche vycitani dat z Axpert menicu (specialne Axpert MAX 7,2kVA)
- 14 Odpovědi
- 1148 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od TomHC
-
-
- 3 Odpovědi
- 2574 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pawel
-
-