EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
gupa
Reputace: 124
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Nový příspěvek od gupa »

Ty dvě nabídky Huterman mne připadají jako podfuk. Neexistuje popis řešení přetoků, které dáváš ke konci odstavce jako odkaz "viz schemata".(ČEZ distribuce)
jednopolove-schema-mikrozdroje-bez-moznosti-ostrovniho-provozu-zjednodusene-prip.png
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Valdano
Reputace: 106
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Valdano »

Ty dvě nabídky Huterman mne připadají jako podfuk.
Hutermann je firma, která prodává celou řadu produktů. Kupoval jsem u nich jiné věci a podfuk to nebyl. Podle čeho konkrétně soudíte, že zrovna ta nabídka balkonovky u Hutermanna je podfuk?
Neexistuje popis řešení přetoků, které dáváš ke konci odstavce jako odkaz "viz schemata".(ČEZ distribuce)
Ta zjednodušená schémata od ČEZ Distribuce přetoky konkrétním zapojením neřeší a ani nemají za cíl ho konkrétně řešit, proto je tam jen nic neříkají čtvereček s popisem "Zařízení pro omezení přetoků...". Sám distributor ČEZ Distribuce tato zjednodušená schémata nabízí a uvádí, že je žadatelé o připojení mohou použít. Namísto zjednodušeného schématu může žadatel samozřejmě přiložit k žádosti o připojení schéma vlastní dle skutečně provedené instalace kde budou přetoky řešeny konkrétním zapojením třeba s doplněným proudovým relé v případě měniče, který nepodporuje regulaci výstupního výkonu nebo s čidlem pro měření spotřeby u měniče, který má integrovaný limiter pro regulací výstupního výkonu jako je třeba modrásek nebo třeba s modbus elektroměrem a řízením výstupního výkonu měniče přes modbus jako zde v předchozí části tématu zmínil thesaro apod. Prostě konkrétní řešení na omezení přetoků mohou být různá případ od případu a zjednodušené schéma to konkrétním zapojením neřeší, protože je zjednodušené.
gupa
Reputace: 124
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

Asi píšu nesrozumitelně, snažím se ale. Přečetl jsem si odstavec.
Pokud je výkon nižší než 800W (například tato balkonovka 600W s mikroměničem NEP BDM600W) lze veškeré dokumenty včetně revize nahradit kompletně vyplněným a podepsaným formulářem Žádost o uzavření/změnu smlouvy pro zjednodušené připojení mikrozdroje a ve formuláři není potřeba uvádět ani dokládat hodnotu impedance proudové smyčky v místě připojení k distribuční soustavě. Povinnou přílohou formuláře je projektová dokumentace skutečného provedení mikrozdroje (není-li zapojení mikrozdroje provedeno dle předepsaného typového jednopólového schématu viz schemata. Revize v tomto případě není potřeba.
Otázka, kde mají ty Huterman balkónovky návody, datasheety, informace o zamezení přetoků, na které v dalším odkaze odstavce je odkazováno? Nabízet elektrovýrobny bez informací je podivné. Pokud je něco pro blbce, tak to další informace nepotřebuje?
minielektrárny pro blbce.png
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek