Leoshavla FVE

Souhrn tématu

Přetoky energie u Leoshavla FVE jsou často způsobeny vícefázovými transformátory a rozdíly napětí na jednotlivých fázích. V dílně s 3f DS a 1f okruhy z FVE se přetoky objevují zejména při provozu strojů jako soustruh a fréza. Řešením může být vypínání strojů, případně připojení dalších spotřebičů na fázi s přetoky pro jejich snížení. Nové elektroměry ukazují nižší přetoky než starší modely, přičemž distributor zatím přetoky neřeší.
leoshavla
Reputace:97

Re: Leoshavla FVE

Nový příspěvek od leoshavla »

Díky za reakce, bude to dělat ten soustruh a fréza z těch traf.
Dílnu mám na 3f DS a 1f okruhy z FV, když nebyla FV tak to jak píšete sežral barák 😄
Budu ty mašiny vypínat hl.vypínačem nedělám na nich každý den.
Ono je to vidět z toho grafu že to je jen někdy, celou dílnu vypínám když tam nejsem.
1. Jih 300Wp, J-Z otočný 300Wp, 12V Carspa 1500W, 2x MPPT Victron 100/20, Lifepo4 105+135Ah :)
2. JZ 8 kWp sklon 15st.solárni přístřešek stř. krytina 18x JA Solar Bifacial , 2x Multiplus 5000, 2x MPPT Victron 150/85, vyhřívaný bat.box 16x Lifepo4 LF304Ah JKBMS 200A V15, Cerbo GX, SmartShunt 300A :D
Mex
Reputace:484
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V
Lokalita:BrnoSystémové napětí:>48V

Nový příspěvek od Mex »

To by Ti distributor ještě měl platit.
Jaké máš napětí na jednotlivých fázích?
Ten přetok zřejmě vznikne tím, že se vícefázové trafo snaží vyrovnat soustavu.
Když je na jedné fází výrazně menší napětí, tak se to snaží dorovnat.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
glottis
Reputace:576
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 30
Lokalita:okolí MělníkaSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:13000 Kapacita baterie [kWh]:30

Nový příspěvek od glottis »

Presne proto je honba za nulovym pretokem a klepani se stachy uplne zbytecna. Pokud tamnenavalite nesmysl, je to vsem jedno.