Pylontech
Souhrn tématu
Baterie Pylontech US2000B a US3000 Plus mají podobnou cenu za kWh kolem 10 000 Kč. US2000B se doporučuje pro snadnější výměnu vadných bloků a lepší servisovatelnost. Pylontech baterie používají 15 LFP článků v pytlíkovém obalu, což ovlivňuje mechanickou odolnost a balancování. Maximální napětí a správné nastavení BMS jsou klíčové pro životnost článků, přičemž vyšší napětí může způsobit nafukování a poškození článků.
- Mex
- Reputace:482
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
- Lokalita:BrnoSystémové napětí:>48V
Re: Pylontech
Pylontech je zázrak.
Ničím jiným než čistokrevným zázrakem si neumím vysvětlit pozici těchto výrobků na trhu.
Jsou to dost mizerné baterky snad ve všech ohledech.
Na rozdíl od většiny jiných baterek "48V třídy" používají 15 a nikoli 16 LFP článků a jsou tak obtížně párovatelné s jinými výrobky.
Mechanicky to není nic moc.Články nejsou pořádně stažené a navíc používají pytlíky a nikoli běžné prizmatické články.
I elektronicky je to docela špatné, protože používají extrémně nízké maximální balanční proudy.
Povolené rozpětí napětí článků mají dost úzké.
To by zas tak moc nevadilo, ale prý odmítají reklamace v případě i jinak celkem běžných hodnot min. napětí.
No a přes to, jaký je to šrot, tak jsou to snad nejznámější baterky na trhu.
A skoro všichni ostatní jsou s nimi kompatibilní.
Měniče mívají komunikaci se svými vlastními baterkami, a jako další protokol prakticky vždy umí právě protokol Pylontech.
Takže to podle mě jednoznačně svědčí o tom, že je to prostě zázrak.
Ničím jiným než čistokrevným zázrakem si neumím vysvětlit pozici těchto výrobků na trhu.
Jsou to dost mizerné baterky snad ve všech ohledech.
Na rozdíl od většiny jiných baterek "48V třídy" používají 15 a nikoli 16 LFP článků a jsou tak obtížně párovatelné s jinými výrobky.
Mechanicky to není nic moc.Články nejsou pořádně stažené a navíc používají pytlíky a nikoli běžné prizmatické články.
I elektronicky je to docela špatné, protože používají extrémně nízké maximální balanční proudy.
Povolené rozpětí napětí článků mají dost úzké.
To by zas tak moc nevadilo, ale prý odmítají reklamace v případě i jinak celkem běžných hodnot min. napětí.
No a přes to, jaký je to šrot, tak jsou to snad nejznámější baterky na trhu.
A skoro všichni ostatní jsou s nimi kompatibilní.
Měniče mívají komunikaci se svými vlastními baterkami, a jako další protokol prakticky vždy umí právě protokol Pylontech.
Takže to podle mě jednoznačně svědčí o tom, že je to prostě zázrak.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
- Franta2776
- Reputace:682
Neni to zazrak. V těchto testech před lety patril mezi nejlepsi. Pri 2830cyklech mel kapacitu 77%.
Nikdo neměril a nepočital časovou živornost.
https://arena.gov.au/knowledge-bank/itp ... e-reports/
Nikdo neměril a nepočital časovou živornost.
https://arena.gov.au/knowledge-bank/itp ... e-reports/
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 16S 1100Ah, trakční gel 800Ah), Deye 15kW LV,MPPT 150/85, 150/100 BMWi5
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
- Mex
- Reputace:482
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
- Lokalita:BrnoSystémové napětí:>48V
Celé jsem to samozřejmě nečetl. Prolítnul jsem jenom ten poslední report 12, a ani tam to nebyla žádná velká sláva.
A to se v tom podivném testu srovnávaly baterky LFP i s baterkami NMC.
A to se v tom podivném testu srovnávaly baterky LFP i s baterkami NMC.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
- Franta2776
- Reputace:682
Ja to postupně sledoval a o Pylontechu uvažoval. Byl drahy jak s. Nakonec jsem investoval do jetych gelovek a ted je vyřazuji, stejně jako ti co koupili Pylontech. To by mě nikdy nenapadlo.
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 16S 1100Ah, trakční gel 800Ah), Deye 15kW LV,MPPT 150/85, 150/100 BMWi5