baterie wattery
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o bateriích značky Wattery, jejich BMS (Battery Management System) a možnostech nastavení před odesláním. Výrobce nabízí individuální konfiguraci BMS podle typu střídače a podporuje paralelní zapojení baterií. Zkušenosti potvrzují dobrou cenu a výkon, přičemž technická podpora Wattery je doporučena pro správné nastavení a zachování záruky. Diskutuje se také o váze baterií, možnostech připojení a celním odbavení při dovozu z Číny.
-
lzahradil
- Site Admin
- Reputace: 388
- Lokalita: blízko Plzně
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: baterie wattery
Pokračování ohledně celního odbavení najdete v tématu zde
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Durgroda
- Reputace: 7
Měl bych dotaz.
Zaujala mě tato baterie.
https://www.wattery.cz/baterie/baterie- ... -24v-8kwh/
Zajímala by mě váha. Typuji že paralelně mohu spojit více boxů.
A jak je to s bms nastavením (při objednavce uveďte typ střídače).
Přemýšlím o koupi 1 kusu a snad nejdele do roka druheho kusu.
Zaujala mě tato baterie.
https://www.wattery.cz/baterie/baterie- ... -24v-8kwh/
Zajímala by mě váha. Typuji že paralelně mohu spojit více boxů.
A jak je to s bms nastavením (při objednavce uveďte typ střídače).
Přemýšlím o koupi 1 kusu a snad nejdele do roka druheho kusu.
-
Dagus
- Reputace: 226
- Lokalita: Liberec
- Výkon panelů [Wp]: 7820
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Váha je polovina velké, cca 60kg. V jednom se to dá přenést. Sám jsem to spojoval s Victronem a v pohodě. Kluci to skládají v cz a je v tom jkbms, takže jde o poměrně cena/výkon je ok. Paralelně to skládat normálně jde a je fuk, jestli druhá bude za rok, jen bych to nedělal přes druhé terminály, trn 250A jistič je spíš vypínač. Na 250A musíš mít už fakt velké šlaufy.
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
-
Durgroda
- Reputace: 7
To byl fofr. Děkuji. Prave dosloužili staré baterie olovo. Takže je rozhodnuto.
Děkuji ještě jednou.
A jak je to s bms? Typuji že nejde nastavovat. Ale to by mělo byt jedno. Kdyz bych to ted pripojil docčasne na epver xtra 4415n. Lithium umi. Pak premyslim o axpertovy..
Děkuji ještě jednou.
A jak je to s bms? Typuji že nejde nastavovat. Ale to by mělo byt jedno. Kdyz bych to ted pripojil docčasne na epver xtra 4415n. Lithium umi. Pak premyslim o axpertovy..
-
mopadzi
- Reputace: 58
- Lokalita: Okolí Uherského Brodu
nebo tady https://www.lifepo4-shop.cz/lifepo4-bat ... 147956546e
volitelně displej, komunikace standartně
volitelně displej, komunikace standartně
kdo si hraje nezlobí
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
-
Valdano
- Reputace: 240
- Lokalita: Česká Lípa
BMS, která je tam použita jde nastavovat. Podle popisu té baterie na tom vámi uvedeném odkazu je tam uvedena JK-BMS verze JK-PB2A16S20P tj. BMSka s aktivním balancérem 2A a zatížitelností až 200A. Je nastavitelná viz níže video ohledně možností nastavení této BMS. Na obalu té baterie jsou i komunikační konektory umožňující komunikovat s tou BMS ať už za účelem monitorování nebo napojení na střídač nebo i za účelem nastavení parametrů.
Výrobce Wattery tu BMS dodává ve vámi odkazované baterii již nakonfigurovanou a proto uvádí, že se má při objednávce specifikovat konkrétní střídač, se kterým bude ta baterie provozována a oni to pro tento účel sami specificky nakonfigurují i z hlediska volby vhodného komunikačního protokolu. Pokud to chcete provozovat jako sadu několika baterií tak provedou zřejmě i konfiguraci v tom smyslu, že jedna baterie bude master a ostatní slave. Dokud to bude v záruce tak byste se v tom sám neměl hrabat a případné změny nastavení BMS řešit vždy s technickou podporou Wattery. V návodu k té baterii je červeným textem uvedeno upozornění "Svévolnou a neodbornou změnou parametrů BMS záruka zaniká!".
Takže pokud si tu baterii od Wattery chcete pořídit ať už jednu nebo i více kusů, tak to nejprve zkonzultujte s technickou podporou Wattery, která je v tom návodu zmíněna.
-
k3ivi
- Reputace: 5
- Lokalita: Jicin
@Valdano, @Dagus díky za podporu a vysvětlování, lépe to nenapíšem 
K BMS a nastavení, vše je možné konzultovat a nastavit před odesláním. Máme samozřejmě vlastní nastavení, které tam sypeme strojově, ale individuálním požadavkům vycházíme vstříc. Vše po domluvě se dá ladit i za běhu.
Nové V19 jak víte jdou protokolově nastavovat už na displayích. Pracujeme i na vylepšování funkcích FW, ale uvidíme jak to půjde. S vývojáři je těžší řeč a v číně je to tak, že radši pracují na nových věcech než by ladili a vylepšovali. Něco málo se už povedlo implementovat do veřejných FW verzí.
Takže aby fungoval float pořádně u Deye, který když po něm chce baterie 55V a on pošle 54.8V a nic dalšího ho nezajímá, je trochu složitější.
Pro letošek bude pár novinek ohledně displaye.
A chystá se 12V verze.
K BMS a nastavení, vše je možné konzultovat a nastavit před odesláním. Máme samozřejmě vlastní nastavení, které tam sypeme strojově, ale individuálním požadavkům vycházíme vstříc. Vše po domluvě se dá ladit i za běhu.
Nové V19 jak víte jdou protokolově nastavovat už na displayích. Pracujeme i na vylepšování funkcích FW, ale uvidíme jak to půjde. S vývojáři je těžší řeč a v číně je to tak, že radši pracují na nových věcech než by ladili a vylepšovali. Něco málo se už povedlo implementovat do veřejných FW verzí.
Takže aby fungoval float pořádně u Deye, který když po něm chce baterie 55V a on pošle 54.8V a nic dalšího ho nezajímá, je trochu složitější.
Pro letošek bude pár novinek ohledně displaye.
A chystá se 12V verze.