arduino problém s odesíláním dat
Automatizace, řízení, měření, logování a programování s využitím platformy Arduino.
- Frenky
- Reputace: 136
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: arduino problém s odesíláním dat
Ještě že alternátory nemají IP adresy, až je budou mít tak to bude zkáza lidstva.goodbie píše:zlatej alternátor už dávno by fungoval
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
-
- Reputace: 73
ne Frenky tak to budem potmě až i tam se tohle dostane.Frenky píše:Ještě že alternátory nemají IP adresy, až je budou mít tak to bude zkáza lidstva.goodbie píše:zlatej alternátor už dávno by fungoval

- Frenky
- Reputace: 136
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
/quote]
ne Frenky tak to budem optmě až i tam se tohle dostane.
[/quote]
Předpokládám, že tmu překonáme standardními prostředky, louče, petrolejka a podobné

Předpokládám, že tmu překonáme standardními prostředky, louče, petrolejka a podobné

24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
-
ano pokud pro škrtnutí sirkou nebude třeba adresa od majkrošoustuFrenky píše:/quote]
- mypower.cz
- R.I.P.
- Reputace: 521
ok .. zpet od alternatoru k arduinum. Vidim tam uz jeden rozdil a to v pridelene masce. arduino dostane 0.0.0.0 a vas pc 255.255.255.255. Toto je potreba nejak poladit. Proste arduino musi dostat podobne nastaveni jako dostal vas PC. Nejak se tam do toho mota IPV6. Nevim jak to u vas na siti je zarizeno.
Priklad webclienta z webu arduina na to rika co?
Priklad webclienta z webu arduina na to rika co?
- mypower.cz
- R.I.P.
nebo je dalsi varianta nepouzit DHCP ale nastavit IP adresu manualne a vynutit sitove nastaveni pro arduinu rucne. Toto ale musi akceptovat vase sit, tedy umoznovat to, aby si zarizeni urcilo jakou bude mit IP. Jak to u vas na routeru nastavit nevim. Nevim jaky mate router a pocitam s tim, ze jakmile mi reknete jeho typ, tak beztak nebudu z hlavy vedet kde na co kliknout. To bude chtit manual nebo nekoho zkuseneho s danym routerem.
Kdyz napisete jakou IP by mohlo na vasi siti mit arduino, urcite dame dohromady nastaveni pro IP, GW, DNS a masku aby jsme obesli DHCP a vyloucili to, ze arduino si ziskava nastaveni z nekama jinama nez by melo.
Je taky moznost ze vam na siti bezi dva DHCP (jeden trebas u vas na PC, druhy v routeru) a v tomhle pripade je to o tom, ktery se prvni ozve a dotazujicimu se zarizeni posle nastaveni. Pokud to neni ten pravy, tak to nemusi fungovat a zarizeni se nemusi dostat ven.
Kdyz napisete jakou IP by mohlo na vasi siti mit arduino, urcite dame dohromady nastaveni pro IP, GW, DNS a masku aby jsme obesli DHCP a vyloucili to, ze arduino si ziskava nastaveni z nekama jinama nez by melo.
Je taky moznost ze vam na siti bezi dva DHCP (jeden trebas u vas na PC, druhy v routeru) a v tomhle pripade je to o tom, ktery se prvni ozve a dotazujicimu se zarizeni posle nastaveni. Pokud to neni ten pravy, tak to nemusi fungovat a zarizeni se nemusi dostat ven.
-
vyměnil jsem rb a vidíte to???
- mypower.cz
- R.I.P.
Vidim v logu dva vzorky z mereni
edit: co to je rb ?
edit2: uz je jich tam vic.
Kód: Vybrat vše
80.250.27.243 - - [19/Jan/2014:11:16:18 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 51 "-" "MPWmicrolog"
80.250.27.243 - - [19/Jan/2014:11:18:25 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 51 "-" "MPWmicrolog"
edit2: uz je jich tam vic.
-
rb router board co mi příjmá internet ale s tímhle se zase nedostanuna přístupovej bod jako s tím předchozím samá potíž s těma anténama.jinak v grafu už to jede jen tam chodí bordel není to k ničemu připojené mám to na stole.
- mypower.cz
- R.I.P.
vadne data z mereni muzu pak odmaznout at to nedela bordel, ale ted teda zbyva jen zjistit kde je rozdil mezi tema RB.
-
přesně tak to budu muset vybojovat sám ještě jedna otázka nemohlo by to být tím jiným přístupovým bodem od poskytovatele internetu??nemělo by ale už mi dochází nápady

- mypower.cz
- R.I.P.
Ja myslim ze i tady by se nasel snad nekdo kdo by umel poradit s routerem, pokud bude mit dostatek informaci.
Jinak teda pokud ten microlog mate bez modifikaci od kamarada, nechcete rovnou nahodit microlog2? Je to skutecne jen o uploadu programu a ja budu muset trosku prenastavit vase mereni, ale mel by jste pristup k nastaveni displaye, muzete si tam zobrazit prakticky co budete potrebovat, nastavit jde ledacos pres www rozhrani, vcetne doupresneni a presne doladeni rozsahu pro analogove piny arduina, mereni nejen okamzite hodnoty ale i prumeru a RMS, coz se vam bude hodit pro ty "nestabilni" proudove cidla, no a vubec je to takove cele jakesi lepsi..
nez ten predchozi ulog.
http://microlog.mypower.cz
Jinak teda pokud ten microlog mate bez modifikaci od kamarada, nechcete rovnou nahodit microlog2? Je to skutecne jen o uploadu programu a ja budu muset trosku prenastavit vase mereni, ale mel by jste pristup k nastaveni displaye, muzete si tam zobrazit prakticky co budete potrebovat, nastavit jde ledacos pres www rozhrani, vcetne doupresneni a presne doladeni rozsahu pro analogove piny arduina, mereni nejen okamzite hodnoty ale i prumeru a RMS, coz se vam bude hodit pro ty "nestabilni" proudove cidla, no a vubec je to takove cele jakesi lepsi..

http://microlog.mypower.cz
-
no jenže já mám pouze čtyř řádkový lcd a opravdu se mi nechce se tady zase trápit s arduinem tento přístroj mi krajně vytáčí jen pohledem natož něco na něm nacvičovat 

- mypower.cz
- R.I.P.
Muzeme se domluvit. Kdyz mi nachvili pujcite vzdalenou plochu, a pripojite arduino do USB k pocitaci se vzdalenou plochou, udelam vam z arduina microlog2 i bez displaye, muzete se divat
Ale neuvidite nic jineho nez upload programu
Ale chapu, mam stejny nazor, jak uz jsme si psali ohledne alternatoru .. plati pravidlo "nejeb do toho co jede"
radsi - nez to clovek uplne do**** 

-
přesně tak máme na to stejný názor,ten program dostat do arduina nebude problém ale k čemu to bude když nemám ten správný lcd??
- mypower.cz
- R.I.P.
Ten spravny LCD muzete videt virtualne na vasem PC pres www rozhrani aniz by fyzicky display byl pripojen.

-
fakt nevím měření bude stejné grafy taky na mi power taky nevidím v tom smysl
- mypower.cz
- R.I.P.
ok .. rozhodne nechci nutit
ovsem napriklad moznost zapnout si jedno ze 16ti moznych rele pres www rozhrani nemusi byt zase az tak marna
Zkuste to jeste casem zvazit 

Mit prehled o ruseni v systemu nemusi byt marne absolutne vubec ..

No a posledni parada:
http://microlog.mypower.cz/mod:webinterface

Mit prehled o ruseni v systemu nemusi byt marne absolutne vubec ..

No a posledni parada:
http://microlog.mypower.cz/mod:webinterface

-
tohle je asi opravdu pro nadšence vašeho typu,v mích očích je arduino krám nad kterým když máchnu šroubovákem tak se zblázní data protože ho ruší i okolo letící komár
a takovéhle přístroje doslova nesnáším.Nutit určitě to nebude problém také jsem chtěl mít nějaké to hezké měření ale nepovedlo se.

-
- Reputace: 258
Pravděpodobně do DHCP serveru tydlidát od providera špatně zadal masku (asi se uklepl, zapoměl, přeskočil nebo jsou to tydlidáti, kteří potřebují aby všechen LAN provoz letěl přes jejich zařízení.... v případě že tam je 255.255.255.255) - nevím co tam je, zda 0.0.0.0 nebo 255.255.255.255 ale dle mého by tam mělo být 255.255.255.0 Arduino je zřejmě citlivé na blbosti v nastavení. 0.0.0.0 v masce znamená, že NIC není za routerem a vše se má hledat přímo na lokální síti. DNS server s adresou 80.250.1.162 doma Arduino na LAN nenajde a router se nepokusí kontaktovat. Takže odeslat data neví kam.goodbie píše:přesně tak to budu muset vybojovat sám ještě jedna otázka nemohlo by to být tím jiným přístupovým bodem od poskytovatele internetu??nemělo by ale už mi dochází nápady
Pokud nevíš jak v RB nastavit masku v DHCP serveru, tak ten RB vezmi pod jednu paži, do druhé ruky vezmi kladivo nebo bejsbolku a vydej se směrem k tomu, který Ti to doma nainstaloval....

Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek