Nejlevnější Victrony
Souhrn tématu
Victrony jsou dostupné za velmi výhodné ceny na hranici Rakouska a Německa s bezplatnou dopravou do ČR a nižšími cenami včetně DPH než v Česku. Systémy Victron, zejména 1f ostrovní a 3f paralelní konfigurace, mají specifika jako nemožnost vypnutí jednotlivých měničů a omezení v napěťových rozsazích MPPT. Výhodou je možnost volby konfigurace podle potřeb, přičemž některé funkce, jako sekvenční zapínání měničů, nejsou standardní u Victronu, ale spíše u jiných značek.
- Kajap
- Reputace:17
- Lokalita: Okoli
- Lokalita:Okoli
Re: Nejlevnější Victrony
- tak to jsem to holt špatně spočítal (počítal jsem asi jen 2x 3 x 5000), to by měl výkon 3x3x5000=45 000VA, no vlastně je otázkou, zda je to víc jak 40 kW?Migel píše: sob říj 03, 2026 9:20 amPisal som, ze su v 3f systeme teda 3ks na jednu fazu.
Na navratnost sa nepozera, neplet sem stale navratnost a investicie do kazdej odpovede...
Je to volba, kto si co zvoli a ako mu to vyhovuje.A prekvapuje ma, ze to druhy stale dokazu hejtovat....
Reagoval som na Frantu momentalne zaryteho odporcu Victronu(Franto, myslim to v dobrom
) a jeho prispevok s tymi menicmy na sebe.
- tak jinak - k čemu je taková volba dobrá? Benefity 9 beden + kupy MPPT s dalšího okolo.
(o tom, to je svobodná volba se nebavme, podle mě většina lidí není schopná svobodné volby, protože nezná všechny možnosti zkrátka nemůže se rozhodovat když nemá všechny informace ani kdyby chtěla / navíc většina lidí prokazatelně nechce, ale to už je jiná písnička)
Naposledy upravil(a) Kajap dne ned říj 04, 2026 4:25 am, celkem upraveno 1 x.
- Kajap
- Reputace:17
- Lokalita: Okoli
- Lokalita:Okoli
Re: Nejlevnější Victrony
I ke kombi bedně si muzes nakoupit sto modrých victronů a nepoužít kombi bednu k MPPT, ne?cipis píše: sob říj 03, 2026 10:36 amOno to neni o navratnosti, ani o standby spotrebe (ktera u victronu neni tak mala, jak se traduje), ani o nepotrebe B chranicu, je to ciste jen o tom, ze neexistuje alternativa pro <120V systemy. Zadna kombi krabice nema mppt, co by jelo tech 30-120V.
I tak tě to nejspíš vyjde o dost líp co se týče místa, peněz, konfigurace?
Výhodněji (5000,-) tě asi vyjde si doplnit Elektromontér FVE (26-014-H)?
Nebo se pletu?