Trouba 24V systém

Souhrn tématu

Trouba s výkonem 3,3 kW lze napájet pomocí paralelního zapojení 24V měničů Must 3000W, které umožní až 6 kW na společném AC výstupu. Pro správnou funkci je nutná paralelní karta a identické firmware měničů. Alternativou je přechod na 48V systém s výkonnějšími měniči, což však znamená vyšší investici a úpravy elektroinstalace.
Kajap
Reputace:19
Lokalita: Okoli

Re: Trouba 24V systém

Nový příspěvek od Kajap »

Konzum roztáčí růst. Přece ty prachy nedáš blackrocku, aby ti z nich udělal 2 násobek za 7 let😂

Spis mi přijde bezúčelný 24v, 12v to použiju s každým autem, v kazdy budce, i se starou pb z auta, 24 jen s náklaďákem nevim, na stabilní instalaci min. 48 hned.
cipis
Moderátor
Reputace:1058
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Trouba 24V systém

Nový příspěvek od cipis »

To neni tak jednoduche. Dve 12V baterie do serie das snadno, vseho je dost a ceny byly dobre.
Je to holt postupny vyvoj, proto kazdy, co si tim prosel 12-24-48, rika, ze rovnou 48.
24V system neni vubec spatny, trochu problem jsou proudy u vyssich vykonu, ale i to je resitelne. Nakonec jediny problem jsou samotne menice a jejich dostupnost a moznost paralelniho zapojeni. Ze tahnu 2x 50mm2 misto jedne, je mi celkem fuk, ty vzdalenosti nejsou tak hrozne.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.