Zkušenosti s GridFree - reference instalací
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Re: Zkušenosti s GridFree - reference instalací
Viděl jsem snad už stovky elektroměrů "točící se různými směry", ale na 3. typ elektroměru jsem ještě nenarazil. Kde jste to zjistil?RomanH píše:zdravím dovolím si zapojit se do diskuze , tohle téma mě zajímá . Zjišťoval jsem si některé věci kolem elektroměrů a možnosti krátkodobých přetoků do sítě.
je důležité je elektroměr nastaven jsou v podstatě 3 možnosti
1. elektroměr počítá absolutní hodnotu v obou směrech .
2. elektroměr počítá hodnotu v obou směrech a podle směru proudu odečítá nebo přičítá .
3. elektroměr počítá spotřebovaný proud a při zpětném proudu rozsvítí červenou ledku a chybu zaznamená . Chybu nelze smazat vypnutím a zapnutím .
Nenašel jsem zatím odvahu zjistit jak se elektroměr zachová když by odemě mělo cosi téct zpátky do sítě
Přetoky do sítě si myslím můžou být problém , všichni kdo mají co do činění s Čezem tak mě varovali že by to nemusela být žádná sranda.
Dodávku do sítě lze udělat i pomocí asynchronního motoru. Nám to dělá třeba naviják, když něco spouštím a brzdím motorem tak se elektroměr točí opačně, dělají to i některé výtahy atd..
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
No nevím v jakém je můj elektroměr modu, ale předpokládám že má brzdu a měří pouze odběr z DS. Otázkou je, pokud je naprogramován takto a ne jinak, jestli případná dodávka s kterou tento mod nepočítá, po odeznění dodávky nespustí indikaci červené chybové ledky spolu s indikací odběru. Tz. namontuje se elektroměr, bliká pouze měřící ledka, pokud si zákazník namontuje nějaký elektronický invertor, který navíc uskuteční přetok do sítě (pozn. invertor a motorová brzda bude asi rozdíl pro program a čip elektroměru) tak nastane po přetoku indikace při každé pulsu jak na měřící ledce tak na chybové ledce.
Shodou okolností jsem došel nato, že např. u nás rozšířený elektroměr ACE3000 vůbec není vhodný pro FVE. Proč zatím řeším. Předpoládám že jde právě o ten typ přetoku při dodávce, proto se věší hlavně v bytových jednotkách a domech, obchodech atp, kde se nepředpokládá přetok invertorem.
Podle mne jde o zmetek nebo záměrně naprogramovaný čip elektroměru v podstatě ale není možné takovým elektroměrem zaznamenat v případě jednoho číselníku, kolik energie přeteklo.
Edit: Proč svítí a potom bliká červeně? Protože asi není elektroměr ACE naprogramován před pověšením u zákazníka v absolutním modu (č3), tz. že indikuje při pulsu jak odběr z DS a s případnou dodávkou do plusu a na účet zákazníka který přetok zaplatí jako odběr, ale v modu 1 a předpokládám že právě proto že je v modu č1 kdy takový přetok nezná a časem tyto docela předražené elektroměry začnou blikat při pulsu jak na metrologické diodě ai s PF/Er diodou současně na mnoha přípojných místech v republice s přibývajícími panely na střechách domů.
Shodou okolností jsem došel nato, že např. u nás rozšířený elektroměr ACE3000 vůbec není vhodný pro FVE. Proč zatím řeším. Předpoládám že jde právě o ten typ přetoku při dodávce, proto se věší hlavně v bytových jednotkách a domech, obchodech atp, kde se nepředpokládá přetok invertorem.
Podle mne jde o zmetek nebo záměrně naprogramovaný čip elektroměru v podstatě ale není možné takovým elektroměrem zaznamenat v případě jednoho číselníku, kolik energie přeteklo.
Edit: Proč svítí a potom bliká červeně? Protože asi není elektroměr ACE naprogramován před pověšením u zákazníka v absolutním modu (č3), tz. že indikuje při pulsu jak odběr z DS a s případnou dodávkou do plusu a na účet zákazníka který přetok zaplatí jako odběr, ale v modu 1 a předpokládám že právě proto že je v modu č1 kdy takový přetok nezná a časem tyto docela předražené elektroměry začnou blikat při pulsu jak na metrologické diodě ai s PF/Er diodou současně na mnoha přípojných místech v republice s přibývajícími panely na střechách domů.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
Jo můj elektroměr při "zkoušce" funkce počítá odebranou i dodanou energi jako tu co jsem odebral tak jsem se vydal jiným směrem k ostrovu )
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Tak s ACE3000 je to přesně tak jak jsem si myslel, nějaká brzda mu nevadí, ale co mu vadí je invertor. Potvrdil mi to distributor.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
Tento způsob regulace nepovažuji za výhodný, proč odpojovat FV panel, když může vyrábět a lze vyrobenou energii účelně spotřebovat.i4wifi a.s. píše:Jednou z možností je regulace vstupního příkonu ze FV panelů.
-
Reference GridFree - monitoring přes mFi
Ukázka monitoringu GridFree instalace přes systém mFi
Viz též zde: http://gwl-power.tumblr.com/tagged/mfi
Informace k mFI jsou na http://www.mfgrid.eu/
Viz též zde: http://gwl-power.tumblr.com/tagged/mfi
Informace k mFI jsou na http://www.mfgrid.eu/
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek