elektrifikace chatičky Prachaticko
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: elektrifikace chatičky Prachaticko
Největší problém s takhle dobře vybavenejma chatkama je, že se pak chlapi nechtějí vracet zpátky domů, za svejma právoplatnejma manželkama.
Kolega takhle odjíždí na ryby v pátek po šichtě. Zůstává celej víkend a domů se vrací zase až v pondělí po šichtě. Prej by ani nemusel, ale je potřeba občas vyprat hadry
Kolega takhle odjíždí na ryby v pátek po šichtě. Zůstává celej víkend a domů se vrací zase až v pondělí po šichtě. Prej by ani nemusel, ale je potřeba občas vyprat hadry
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Joo to je ideální. Tahle chata není úplně přizpůsobena. Přespání OK, ale víc nic moc. Na podzim plánuju zastřešit vystavěné sezení, takže co zpříjemňovat stále je, ale je to opravdu jen zahradní chajda. Žádná super chata. Chatu bych v hlavě měl, ale demontáž tohodle mě od ní znechucuje.
Nyní budu do chajdy zavádět dešťovku. Přes druhou nádrž a filtraci, na splachování a umyvadlo. Bohužel, bohu dík, nemá zahrada žádné přípojky ani podobné vymoženosti. Vše pomalu vylazuju k užitnosti
Nyní budu do chajdy zavádět dešťovku. Přes druhou nádrž a filtraci, na splachování a umyvadlo. Bohužel, bohu dík, nemá zahrada žádné přípojky ani podobné vymoženosti. Vše pomalu vylazuju k užitnosti
-
Psal jsi že chatky právně neexistuje a nejde pojistit.
Č.P. na to nedostaneš ale podle mých zkušenosti se taková nemovitost dá registrován jako rekreační. Obvykle jako příloha žádosti na MÚ u starosty stačí flaška lepšího šnapsu.
A rekreační objekt bez č. p. pojistit lze.
Č.P. na to nedostaneš ale podle mých zkušenosti se taková nemovitost dá registrován jako rekreační. Obvykle jako příloha žádosti na MÚ u starosty stačí flaška lepšího šnapsu.
A rekreační objekt bez č. p. pojistit lze.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Tu lednici nacpi do přiměřeně větší krabice a zaizoluj polyuretanem nebo vatou. Hlavně odspoda. Funkčnost se rapidně zlepší. A když už to jednou zapneš, hlavně to třeba na noc nevypínej, nebo ti ten debilní Peltier tu lednici vyhřeje zpět na okolní teplotu, snažíce se vyrobit něco málo elektriky, kteroužto nacpe do ventilátoru, co se stejně neroztočí...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Mluvil jsi o říčce a řešíš dešťovou vodu já bych to spíš natáhl z říčky do nádrže
-
Nevím jak tvoje ale ta moje na víku topí co dá dovnitř chlad vydá víkem na teplé takže to dát do krabice je dosti kontraproduktivní víko by muselo být z krabice venJiříK píše:Tu lednici nacpi do přiměřeně větší krabice a zaizoluj polyuretanem nebo vatou. Hlavně odspoda. Funkčnost se rapidně zlepší. A když už to jednou zapneš, hlavně to třeba na noc nevypínej, nebo ti ten debilní Peltier tu lednici vyhřeje zpět na okolní teplotu, snažíce se vyrobit něco málo elektriky, kteroužto nacpe do ventilátoru, co se stejně neroztočí...
-
Jsem rád, že bude pro dešťovku co chytim využití. Navíc není potreba jakékoli manipulace s přemisťováním média. Nadrž je celkem vysoko, přepadem přes filtr do 200L sudu na ležáka a od tud do chaty. Vše hydrostaticky. Ríčka nebejvá vždy moc čistá. Navíc zbytečně složité. Je tam výškový rozdíl tak 6m, možná vícdiablo007 píše:Mluvil jsi o říčce a řešíš dešťovou vodu já bych to spíš natáhl z říčky do nádrže
-
Pánové, v chatě mám perfektní chládek, není potřeba vymýšlet izolaci lednice chladí dost zdatně. Navíc na provoz třeba 5h týdně? Ani v létě v chatce není vedro.. je to polystyrenová krabice
Spíše se zamysleme nad zateplením bedny na baterii. Zatím jsem spodek bedny zaizoloval zbytkem polystyrenu. To mi přes léto stačí. Ale na zimu to bude chtít vaťák
Spíše se zamysleme nad zateplením bedny na baterii. Zatím jsem spodek bedny zaizoloval zbytkem polystyrenu. To mi přes léto stačí. Ale na zimu to bude chtít vaťák
-
Chce to sklípek stabilní teplota v zimě 6 stupňů by mělo stačit
-
Jistě, krabice bez vršku. Jen boky a dno.diablo007 píše:Nevím jak tvoje ale ta moje na víku topí co dá dovnitř chlad vydá víkem na teplé takže to dát do krabice je dosti kontraproduktivní víko by muselo být z krabice venJiříK píše:Tu lednici nacpi do přiměřeně větší krabice a zaizoluj polyuretanem nebo vatou. Hlavně odspoda. Funkčnost se rapidně zlepší. A když už to jednou zapneš, hlavně to třeba na noc nevypínej, nebo ti ten debilní Peltier tu lednici vyhřeje zpět na okolní teplotu, snažíce se vyrobit něco málo elektriky, kteroužto nacpe do ventilátoru, co se stejně neroztočí...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Solárníci, nezkoušel někdo z vás nějakou kosmetiku na sklo panelu? Jelikož mám malej sklon, bude docházet k usazování jak nečistot, tak sněhu. Napadlo mě, jestli by nepomohl přípravek, tzv. Tekuté stěrače. Měl jsem aplikováno na autě a to je věc. Co vy na to?
-
U sněhu nedokážu říci vodu to odpuzovala pěkně
-
Jsou tekute sterace a tekute sterace, i "sheron" ma vice kvalit. Jen bych poukazal na to, ze veskera chemie je stavena na autosklo a laky a plasty vozu. Jen aby to souhlasilo s panely a agresivitou. Super pokud nekdo vyzkousi a podeli se o zkusenosti.Choze píše:Solárníci, nezkoušel někdo z vás nějakou kosmetiku na sklo panelu? Jelikož mám malej sklon, bude docházet k usazování jak nečistot, tak sněhu. Napadlo mě, jestli by nepomohl přípravek, tzv. Tekuté stěrače. Měl jsem aplikováno na autě a to je věc. Co vy na to?
Ja se na to chystal, ale zatim mi pomohla matka priroda .
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Návrh ostrovní FVE na chalupu - Prachaticko
od jesterec » » v Plánované elektrárny
Návrh ostrovní FVE na chalupu - Prachaticko
- 50 Odpovědi
- 6930 Zobrazení