Podvybitá baterie Ni-MH
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
Podvybitá baterie Ni-MH
Zdravím.
Nedávno jsem vytáhl své dva cca rok staré akumulátory AA Ni-MH a zděsil jsem se.
Na jednom jsem naměřil napětí 0,9V, což je v pořádku, jenže na druhém 0,15V, což rozhodně v pořádku není.
Chci se zeptat, zda někdo z vás nezná recept na záchranu. K dispozici mám doma zdroj stejnosměrného napětí, takže není problém baterii připojit, pokud by bylo nutné.
Nechci totiž tento skoro nový akumulátor vyhazovat.
Děkuji za případné odpovědi.
Nedávno jsem vytáhl své dva cca rok staré akumulátory AA Ni-MH a zděsil jsem se.
Na jednom jsem naměřil napětí 0,9V, což je v pořádku, jenže na druhém 0,15V, což rozhodně v pořádku není.
Chci se zeptat, zda někdo z vás nezná recept na záchranu. K dispozici mám doma zdroj stejnosměrného napětí, takže není problém baterii připojit, pokud by bylo nutné.
Nechci totiž tento skoro nový akumulátor vyhazovat.
Děkuji za případné odpovědi.
-
Re: Podvybitá baterie Ni-MH
Ni-MH pokud vím nemá problém z podvybitím, to není jako olovo nebo Lithium.
Hezky pomalounku nabít a bude to OK.
Hezky pomalounku nabít a bude to OK.
Pravda a Láska zvítězí!.
-
Re: Podvybitá baterie Ni-MH
Hmm, já mám jinou zkušenost. AA/A NiMH používám velmi intenzivně leta, a pokud v baterii klesne nějaký pod 0,9V, je pravděpodobné, že už bude v baterii zlobit furt. Takové články si značím, a danou sadu pak vybíjím dost opatrně (nízko). Nepomáhá většinou ani refresh (Volcraft). Mimochodem u těchto článků se pak občas stává, že nabíječka špatně detekuje delta peak a článek přebíjí. Zkušenosti mám s baterkami Sanyo, GP a Sony.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1003 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od bob143
-
-
PWM jako nabíječ 12v baterie z 24v baterie?
od diablo007 » » v Regulátory
PWM jako nabíječ 12v baterie z 24v baterie?
- 22 Odpovědi
- 3341 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JonasPP
-
-
- 2 Odpovědi
- 1098 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od laco76
-
- 5 Odpovědi