Přitápění v nevytápěném přízemí
Obecná diskuze na téma soběstačnost s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
- R.I.P.
Přitápění v nevytápěném přízemí
Tohle ja mam pripraveno, nachystano ale nedokonceno pac bohuzel zima skoncila driv nez sem to stihl dodelat a vyzkouset. 110ka plastova trubka, od podlahy v obyvaku k podlaze o patro niz v suterenu, dira skrz podlahu pod schodem v obyvaku, ventilator z PC zdroje a posilat teply vzduch z obyvaku dolu do suterenu. Kdyz bych to tam jeste vic zateplil, tak s timhle "přífukem" by to myslim bylo vic ok nez bez neho. Moznost to zavrit aby mi studeny vzduch netahl ze suterenu zpet do obyvaku. Pristi zimu to asi rozjedu, pac jak mi letos zamrzlo komplet vsechno, nikdy vice.. ledove peklo.vata píše:prostě proto, že jsem musela ve sklepě přitápět přímotopem kvůli zámrzu vody.
admin edit: rozděleno od původního tématu Nesrovnalost ve spotřebě
-
Re: Přitápění v nevytápěném přízemí
Jo, já pak poslední dny zamrzla taky, ne ve sklepě, ani v zemi, ale někde už v domě, asi v rohu. Prostě tuhle stavbu pořádně utěsnit je problém Pro vodu jsem pak chodila do sklepa, ještě že mě napadlo naplánovat si tam ventil.
Tvůj nápad s tím teplem od kamen do sklepa jsem taky měla, ale musela bych vrtat dost velkou díru skrz beton do sklepa. Jednodušší bude v mém případě natáhnout na trubky tepelné kabely (asi 40W), jak to mám ve skruži, což jsem pořád odkládala až jsem to prostě propásla, a za ty skoro 4kWh denně od DS si prostě můžu sama Ale jestli sis všiml toho zeleného konce grafu, tak tam to vypadá, že si to vynahradím Poslední týden úplná energetická soběstačnost
Tvůj nápad s tím teplem od kamen do sklepa jsem taky měla, ale musela bych vrtat dost velkou díru skrz beton do sklepa. Jednodušší bude v mém případě natáhnout na trubky tepelné kabely (asi 40W), jak to mám ve skruži, což jsem pořád odkládala až jsem to prostě propásla, a za ty skoro 4kWh denně od DS si prostě můžu sama Ale jestli sis všiml toho zeleného konce grafu, tak tam to vypadá, že si to vynahradím Poslední týden úplná energetická soběstačnost
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
S tím Větráčkem v trubce, si myslím že to nebude až tak jednoduché, oni totiž ty větráčky z PC nemají žádný tlak. Takže nevím nevím jestli by to ufouknul o patro níž.
-
- R.I.P.
Pravda .. teply vzduch stoupa vzhuru .. hmmmmm .. to se musi vyzkouset .. Popripade dat do pulky te trubky nebo na druhy konec dalsi vetracek aby to dotahl az dolu - to by zase tak co se spotreby tyce nevadilo. A mozna v lete obratit polaritu vetrackum a tahat chladny vzduch zdola nahoru ?Toul píše:S tím Větráčkem v trubce, si myslím že to nebude až tak jednoduché, oni totiž ty větráčky z PC nemají žádný tlak. Takže nevím nevím jestli by to ufouknul o patro níž.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,mypower.cz píše:
Pravda .. teply vzduch stoupa vzhuru .. hmmmmm .. to se musi vyzkouset .. Popripade dat do pulky te trubky nebo na druhy konec dalsi vetracek aby to dotahl az dolu - to by zase tak co se spotreby tyce nevadilo. A mozna v lete obratit polaritu vetrackum a tahat chladny vzduch zdola nahoru ?
nejsu sice žádný el. expert , ale obrácení polarity u PC větráků = prsk a čmoud , ..... takovejch už mám .
Otočit větráčy vzhůru nohama bude levnější , né ?
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
To bych šla spíš do něčeho takového: http://eshop.neosolar.cz/ventilator-12v-4w-prumer-100mm. Ta cena budí zdání kvality
Mám tu nucený oběh vzduchu mezi místnostmi, pořídila jsem na to v gesu 12V/1A ventilátor tuším 120mm průměr, ale je to hlučné jak vysavač (je potřeba to regulovat dost nízko), fouká to jaksi do strany... Takže tyhle levné pc komponenty už nikdy víc.
Mám tu nucený oběh vzduchu mezi místnostmi, pořídila jsem na to v gesu 12V/1A ventilátor tuším 120mm průměr, ale je to hlučné jak vysavač (je potřeba to regulovat dost nízko), fouká to jaksi do strany... Takže tyhle levné pc komponenty už nikdy víc.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 1597 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od bobik600
-