Průzkum: Jakou máte spotřebu el. energie?
Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
Re: Průzkum: Jakou máte spotřebu el. energie?
minianketa - je menší zlo:
1. těžba uhlí a inovace uhelných elektráren + ekologická zátěž a strach místních z prolomení limitů těžby
2. rozšíření jádra a zvýšení rizika z jádra a ekonomicky těžce stravitelné sousto
3. větrná energetika a infrazvuk od listů vrtulí, odletující námraza a poškození vzhledu krajiny
4. (ostrovní) FVE
....... body 3 a hlavně 4 MIMO SOUTĚŽ
edit: no, tohle je už docela OFF-TOPIC
radši možná udělejme anketu kolik kWh spotřeby jste kdo uspořili nasazením soláru, a jaká vám vychází doba návratnosti půjde-li vše současným tempem (zajímalo by mě nejen kolik solár při provozu vydělává, ale i i kdo jste měl jaký error nebo poruchu aku, měničů, panelů,.... a na kolik přípsdná oprava/úprava vyšla)
tj. podělíte se o pohled na FVE z druhé strany? (předem dík)
1. těžba uhlí a inovace uhelných elektráren + ekologická zátěž a strach místních z prolomení limitů těžby
2. rozšíření jádra a zvýšení rizika z jádra a ekonomicky těžce stravitelné sousto
3. větrná energetika a infrazvuk od listů vrtulí, odletující námraza a poškození vzhledu krajiny
4. (ostrovní) FVE
....... body 3 a hlavně 4 MIMO SOUTĚŽ
edit: no, tohle je už docela OFF-TOPIC
radši možná udělejme anketu kolik kWh spotřeby jste kdo uspořili nasazením soláru, a jaká vám vychází doba návratnosti půjde-li vše současným tempem (zajímalo by mě nejen kolik solár při provozu vydělává, ale i i kdo jste měl jaký error nebo poruchu aku, měničů, panelů,.... a na kolik přípsdná oprava/úprava vyšla)
tj. podělíte se o pohled na FVE z druhé strany? (předem dík)
-
Taj jsem zase chvilku (pár týdnů) poletoval po baráku s měřičem spotřeby. Výsledky: Lednice denně 850Wh, bojler pro 3 osoby průměrně 7kWh denně. Celkový denní průměr za rok cca. 11kWh/den. To by bylo z centrály masné...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
RD Spotřeba za Rok 7000Kw VT je 3000Kw a NT je 4000Kw EON
-
To MilanK: můžu se zeptat jakou máš sazbu? Moje spotřeba je 6200Kw NT a 500Kw VT sazbu mám D45d.
Sazbu mám na topení přímotopem, ale začal jsem topit dřevem takže přímotop nezapínám. Asi bych
to měl na EON nahlásit ale zatím čekám jestli jim to nebude vadit.
Sazbu mám na topení přímotopem, ale začal jsem topit dřevem takže přímotop nezapínám. Asi bych
-
Tož já taky: Za rok 2011 v RD celkem4182kW, z toho 310kW ve VT a 3872kW v NT. Sazba D25. Pro srovnání před deseti lety byla spotřeba 8300kW. Fuj!
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
To JiříK: O dvě dědiny vedle a už to tam ten EON nemůže vytlačit. Doufám že letos jim to nepůjde ani ke mě.
-
Spotreba naseho domu pri peti obyvatelich:
VT 1500
NT 1000
To Chose: Nic hlasit nemusis, podminky pro ziskani sazby D45d jsi splnil - mas nainstalovane primotopy, tak co?, nikdo ti prece nemuze narizovat kdy je mas zapinat a kdyz topis drevem, tak je nepotrebujes. Jak je to presne s podminkama pro tu sazbu D45d - cetl jsem si to, ale moc chytry z toho nejsem - kdyz mame hlavni jistic 3x25A, tzn. 17 kW, tak bych musel mit nainstalovane primotopy o celkovem prikonu alespon 8,5 kW, abych sazbu ziskal? Musi to byt skutecne primotopy "prisroubovane ke zdi" nebo by pro priznani teto sazby stacilo mit v kazde mistnosti "mobilni/prenosny" primotop, treba neco jako toto: http://www.kupujte.cz/itm/primotopy/7-p ... 201-vl201/ - rekneme celkem 5 ks v baraku, aby to bylo 10 kW?
My mame sazbu D26, elektricka spirala v bojleru je uz leta pokazena, vodu ohrivame kotlem na drevo a taky jsme to nikde nehlasili - a ani se o to nikdo nezajimal.
VT 1500
NT 1000
To Chose: Nic hlasit nemusis, podminky pro ziskani sazby D45d jsi splnil - mas nainstalovane primotopy, tak co?, nikdo ti prece nemuze narizovat kdy je mas zapinat a kdyz topis drevem, tak je nepotrebujes. Jak je to presne s podminkama pro tu sazbu D45d - cetl jsem si to, ale moc chytry z toho nejsem - kdyz mame hlavni jistic 3x25A, tzn. 17 kW, tak bych musel mit nainstalovane primotopy o celkovem prikonu alespon 8,5 kW, abych sazbu ziskal? Musi to byt skutecne primotopy "prisroubovane ke zdi" nebo by pro priznani teto sazby stacilo mit v kazde mistnosti "mobilni/prenosny" primotop, treba neco jako toto: http://www.kupujte.cz/itm/primotopy/7-p ... 201-vl201/ - rekneme celkem 5 ks v baraku, aby to bylo 10 kW?
My mame sazbu D26, elektricka spirala v bojleru je uz leta pokazena, vodu ohrivame kotlem na drevo a taky jsme to nikde nehlasili - a ani se o to nikdo nezajimal.
-
Sazba je D 26. V Baráku je na NT Boiler 2KW Topení je Dřevo nebo Plyn. Ta roční spotřeba je šílená. Nevím co jsou ty další žrouty.Chose píše:To MilanK: můžu se zeptat jakou máš sazbu? Moje spotřeba je 6200Kw NT a 500Kw VT sazbu mám D45d.
-
Já jsem tu sazbu D45 dostal před asi 12 lety když jsem si nechal nainstalovat elektrodový kotel, který má výkon
asi 12 Kw podle vodivosti vody. První sezóna byla úžasná. Jen se zatočilo kolečkem a v baráku pohoda. Po
prvním vyúčtování jsem byl dva týdny ožralej abych se z toho šoku dostal. Další sezónu mě napařili 5000 měsíčně
zálohy abych si mohl zvykat, tak to už bylo lepší. Třetí sezónu jsem připojil kotel na dřevo a elektrikou jsem topil
jen když se mi nechtělo chodit do kotelny. No a teď už topím dřevem i když se mi nechce jít do kotelny.
Přiznám se že ty podmínky jsem ještě ani nečet, předpokládal jsem že jsou nějak podmíněný spotřebou. On ten kotel je stále zapojený jen se s ním netopí. Ta sazba je výhodná, tak se nechci zatím ptát na eonu a čekám že se ozvou oni.
asi 12 Kw podle vodivosti vody. První sezóna byla úžasná. Jen se zatočilo kolečkem a v baráku pohoda. Po
prvním vyúčtování jsem byl dva týdny ožralej abych se z toho šoku dostal. Další sezónu mě napařili 5000 měsíčně
zálohy abych si mohl zvykat, tak to už bylo lepší. Třetí sezónu jsem připojil kotel na dřevo a elektrikou jsem topil
jen když se mi nechtělo chodit do kotelny. No a teď už topím dřevem i když se mi nechce jít do kotelny.
Přiznám se že ty podmínky jsem ještě ani nečet, předpokládal jsem že jsou nějak podmíněný spotřebou. On ten kotel je stále zapojený jen se s ním netopí. Ta sazba je výhodná, tak se nechci zatím ptát na eonu a čekám že se ozvou oni.
-
RD dvě domácnosti, z toho jedna používána víkendově, průměrně 3-4 osoby.
Roční (2011) spotřeba : 2000 kWh.
Lednice - 200+100 kWh
Trouby - 200+100 kWh
Mrazák - 200 kWh (zapnut půl roku)
Pračka - 150 kWh
Rychlovarné konvice - 100+50 kWh
Wifi 5xAP - 100kWh
TV - 100 kWh
3 notebooky - 50 kWh
Mikrovlnka - 50 kWh
Plyn.kotel - 50 kWh
Světla - 50 kWh
Nevystopováno - 500kWh
Spotřeba 2006 byla skoro 4000kWh (horší technologie spotřebičů + neznalost uživatelů)
Možnosti úspor:
Výměna trouby. Stará hřeje hrozně okolo.
Výměna mrazáku. A++ by mělo mít třetinovou spotřebu oproti starému z roku 1992.
Výměna TV. LCD 2004 = 120W -> LED 2012 = 40W.
Roční (2011) spotřeba : 2000 kWh.
Lednice - 200+100 kWh
Trouby - 200+100 kWh
Mrazák - 200 kWh (zapnut půl roku)
Pračka - 150 kWh
Rychlovarné konvice - 100+50 kWh
Wifi 5xAP - 100kWh
TV - 100 kWh
3 notebooky - 50 kWh
Mikrovlnka - 50 kWh
Plyn.kotel - 50 kWh
Světla - 50 kWh
Nevystopováno - 500kWh
Spotřeba 2006 byla skoro 4000kWh (horší technologie spotřebičů + neznalost uživatelů)
Možnosti úspor:
Výměna trouby. Stará hřeje hrozně okolo.
Výměna mrazáku. A++ by mělo mít třetinovou spotřebu oproti starému z roku 1992.
Výměna TV. LCD 2004 = 120W -> LED 2012 = 40W.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
elektrobilance za rok 2011 :
celková spotřeba 6.349,9kWh
odběr ze sítě 3.838kWh
vlastní spotřeba z FVE 2.511,9kWh
a z FVE do sítě přeteko 1.855kWh
FVE 3,96kWp vypotila úctyhodných 4.416kWh .
Elektronům zdar
elektrobilance za rok 2011 :
celková spotřeba 6.349,9kWh
odběr ze sítě 3.838kWh
vlastní spotřeba z FVE 2.511,9kWh
a z FVE do sítě přeteko 1.855kWh
FVE 3,96kWp vypotila úctyhodných 4.416kWh .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Zdravím,
jakožto uživatelka regulátoru CXN sice nevím, jakou mám výrobu, zato vím, co beru od EONu:
V grafu jsou tři zlomy:
- začátek 2009 - přešla jsem z přímotopu na tuhá paliva
- konec 2009 - začala jsem pracovat na velkém PC s dvěma monitory
- začátek 2011 - spuštění 200 Wp FVE
Čtvrtým zlomem je podzim 2011 - to je prostě zima, kdy jsem na i s aktuálním výkonem 600 Wp na EON spotřebě 1 kWh.
jakožto uživatelka regulátoru CXN sice nevím, jakou mám výrobu, zato vím, co beru od EONu:
V grafu jsou tři zlomy:
- začátek 2009 - přešla jsem z přímotopu na tuhá paliva
- konec 2009 - začala jsem pracovat na velkém PC s dvěma monitory
- začátek 2011 - spuštění 200 Wp FVE
Čtvrtým zlomem je podzim 2011 - to je prostě zima, kdy jsem na i s aktuálním výkonem 600 Wp na EON spotřebě 1 kWh.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Zdar vsem, mam zpravy o uspore zateplenim bytu me zeny - je to krajni horni 70m2 v cihlove bytovce, takze zespodu bylo a je teplo stale, ale 3 strany bytu a strop s nizkou netesnenou pudou se pocitove zlepsily, v zime i v lete. spotreba za 1. Sezonu pri cca stejne tepelne pohode klesla skoro o polovinu - takze super vysledek!
-
Tak ja ty moji spotrebe nerozumim
za rok 2011:
VT: 2118 kWh
NT: 10142 kWh
sazba D45d
Jedna se o zvnitrku zatepleny stary RD (nejmin 18xx, nikdo nevi), v tuto chvili zprovozneno jen cca 85m2 prizemi, strop je take zatepleny. Obyvaji ho trvale 2 dospeli + pes + kocka.
Topim castecne krbem s teplovodni vlozkou, rozvod do radiatoru, kombinovany bojler (krz kery to topeni vede taky) + termostat v obyvaku ktery zapina elektrokotel.
Elektricka lednice s mrazakem (10 let stara), trouba se sklokeramikou, pocitac, notebook, stara TV, radio, vsude usporky/LED, pracka A, mycka A+.
Dnes mi dorazi wattmetr, tady proste neco hrozne zere...
za rok 2011:
VT: 2118 kWh
NT: 10142 kWh
sazba D45d
Jedna se o zvnitrku zatepleny stary RD (nejmin 18xx, nikdo nevi), v tuto chvili zprovozneno jen cca 85m2 prizemi, strop je take zatepleny. Obyvaji ho trvale 2 dospeli + pes + kocka.
Topim castecne krbem s teplovodni vlozkou, rozvod do radiatoru, kombinovany bojler (krz kery to topeni vede taky) + termostat v obyvaku ktery zapina elektrokotel.
Elektricka lednice s mrazakem (10 let stara), trouba se sklokeramikou, pocitac, notebook, stara TV, radio, vsude usporky/LED, pracka A, mycka A+.
Dnes mi dorazi wattmetr, tady proste neco hrozne zere...
Lzicealopaty.cz - 1. český eshop pro minibagry a bagry
Dodge Ram 5.9 V8 1998
Subaru Impreza GG 2.0 AT 2004 LPG
Subaru Forester SJ 2.0 XT 2015
Dodge Ram 5.9 V8 1998
-
wow, 12MWh za rok je na 2 lidi strašný číslo
stará lednice udělá za rok tak 700-800kWh, stará televize i kdyby 100W trvale celý rok, tak cca 870kWh ročně... to musí udělat ten elektrokotel nebo vás někdo někde napíchnul
stará lednice udělá za rok tak 700-800kWh, stará televize i kdyby 100W trvale celý rok, tak cca 870kWh ročně... to musí udělat ten elektrokotel nebo vás někdo někde napíchnul
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
-
jednoduche topis bojlerem do radiatoru jinak to neni mozny
-
Ani když jsem topila přímotopem v podkroví tehdy nezateplené chaty, neprotočila jsem víc než desetinu toho, co Vy. Ten účet musel být příšerný... tedy, pokud jste to už platil.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Nojo, ale termostat temperuje na 20°C v obyvaku, a topime pokud to jde jinak drevem... Vetsinu minuleho roku jsem delal z domova, takze jsem tu byl skoro furt. Ucet byl na 35532Kc, zalohy 3tis, takze doplatek nebyla katastrofa...
V bojleru je predloni kupovana nova topna spirala 2kW, kotel je 9kW, mel by se spinat jen v NT (coz se asi spina podle toho co mam natocenyho). Bojler je nastaveny na min nez "E", vetsinou vubec neni zapnuty kdyz ho chodim pozorovat
V bojleru je predloni kupovana nova topna spirala 2kW, kotel je 9kW, mel by se spinat jen v NT (coz se asi spina podle toho co mam natocenyho). Bojler je nastaveny na min nez "E", vetsinou vubec neni zapnuty kdyz ho chodim pozorovat
Lzicealopaty.cz - 1. český eshop pro minibagry a bagry
Dodge Ram 5.9 V8 1998
Dodge Ram 5.9 V8 1998
-
tak udelej test. Vse elektricke vypni. A pak postupne zapinej zasuvky svetla a urcite spotrebice. sezen si watt metr koukam ze uz ho budes mit měl ti prijit . A zacni měřit
tak i tak 12 kw je dost bud mas opravdu velkej barak cca 300-400m2 podlahove plochy takze je to normalni
nebo mas na sebe pripnuteho souseda a ten jede na tebe ani o tom nevis
nebo topis boilerem
ale pokdu je to dum do cca 200m2 mas i zatepleno prevazne topis krbem s vyměníkem tak to neni mozny. to by jsi měl mít jako ja cca 6 megawaatt
tak i tak 12 kw je dost bud mas opravdu velkej barak cca 300-400m2 podlahove plochy takze je to normalni
nebo mas na sebe pripnuteho souseda a ten jede na tebe ani o tom nevis
nebo topis boilerem
ale pokdu je to dum do cca 200m2 mas i zatepleno prevazne topis krbem s vyměníkem tak to neni mozny. to by jsi měl mít jako ja cca 6 megawaatt
-
- R.I.P.
Jeste pred tim nez se postupne cokoliv zapne bych zmeril spotrebu uplne bez spotrebicu .. Hned za elektromerem. Musi byt pochopitelně nula. Kvuli vylouceni toho co tu uz zaznelo, jestli to nekdo fakt nenapichl, pokud to tedy je technicky mozne (napriklad pokud nejblizsi soused neni 2 km daleko, pak by to asi byla blbost) a nebo jestli se to fakt nekam neztraci jinam. Pak teda pokud se skutecne nameri 0 je jeste moznost ze cizi odber nastane az v dobe mimo mereni. To uz samozrejme by slo zjistit jen dlouhodobejsim merenim.avatar píše:tak udelej test. Vse elektricke vypni. A pak postupne zapinej zasuvky svetla a urcite spotrebice. sezen si watt metr koukam ze uz ho budes mit měl ti prijit . A zacni měřit
Elektroodbornici mam dotaz: Kdysi jsem slysel ze clovekovi v baraku probijela voda. Pustil vodu z kohoutku a proste to kopalo ... To znamena ze mel nekde porusenou asi izolaci na starem baraku a valilo to do trubky, coz je samozrejme hodne nebezpecne.. Napada me jak velke trvale ztraty muzou byt pri takovemto probijeni kdy je pres nejaky odpor (treba voda) faze prakticky spojena trvale se zemi.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Máte u hlavního jističe varování, že máte FVE s baterií?
od Miyuki » » v Legislativa a právo
Máte u hlavního jističe varování, že máte FVE s baterií?
- 17 Odpovědi
- 2466 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od microlan
-
-
- 2 Odpovědi
- 704 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rva
-
- 11 Odpovědi