repase KPH150 P
NiCd baterie, zkušenosti, obnova kapacity, údržba
-
Re: repase KPH150 P
Ziskal jsem ted 10 starsich clanku KPM 100P. Byly ruzne nepravidelne nabijeny, takze napeti maji. Zajimalo by me, pokud zjistim po promereni, ze bude vhodne je vycistit, tak jak postupovat, aby mi kal usazeny na dne (paklize je moznost, ze by nejaky byl) nezanesl elektrody akumulatoru
Pripadne, pokud budu chtit zjistit kapacitu, tak od jakeho do jakeho napeti se clanek ma vybijet.
Diky
Pripadne, pokud budu chtit zjistit kapacitu, tak od jakeho do jakeho napeti se clanek ma vybijet.
Diky
-
Zeptal bych se na ten krok procesu "peroxid 35% cca 35ml na clanek" Jen ciste nalit tech 35 ml do clanku nebo nalit do destilky, ktere je clanek plny ?olozx6r píše:Zrovna repasuju svoje KPM100. Nejdřív vše vylít, průplach destilkou až teče čistá, pak peroxid 35% cca 35ml na článek. Až došumí, znovu průplach, až teče čisto, pak opakuju znovu peroxid. Nakonec průplach čistou destilkou, pak hydroxid sodný, odstát a vracím do sady (dělám to za provozu). Až budou hotový všechny články, dám pár cyklů a vyměním náplň za hydroxid draselný už namíchaný z feraku, protože aku jsou na balkoně a budou mrznout. Použitej hydroxid sodný pak použiju do článků, který budou v garáži, kde nemrzne, ale to bude úplně jiná instalace, než mám doma. Články vůbec před repasem nevybíjím, prostě odpojím a jde se na to. Konečný výsledek zatím nemám, nicméně bych řekl, že to HODNĚ pomáhá, protože nerepasovaný články, který předtím jely v pohodě, se nyní oproti repasovanejm nabíjejí mnohem rychleji, což značí, že maj menší kapacitu. Toť zatím moje zkušenost
-
Pokud mohu rict z vlastni zksenosti, kdy jsem cast clanky vyplachoval peroxidem, do dalsich clanku jsem peroxid jen pridaval a pak jsem clanky delal bez peroxidu, tak ve vysledku zadny zasadni rozdil ve vysledne kapacite mezi pouzitim peroxidu a bez peroxidu jsem nepozoroval. Zkosel jsem to na 20ks clanku kazdou metodu.
Pohodlný nákup značkových baterií a příslušenství na https://mivvy.mypower.cz/
-
takze vcelku zbytecna prace a material bez vyrazneho efektu. A pouziti te slouceniny Lithia ?Mikel píše:Pokud mohu rict z vlastni zksenosti, kdy jsem cast clanky vyplachoval peroxidem, do dalsich clanku jsem peroxid jen pridaval a pak jsem clanky delal bez peroxidu, tak ve vysledku zadny zasadni rozdil ve vysledne kapacite mezi pouzitim peroxidu a bez peroxidu jsem nepozoroval. Zkosel jsem to na 20ks clanku kazdou metodu.
-
hydroxid lithný ano ten efekt má
-
Zkusil bych asi zacit v prvni fazi s temi 100Ah kousky, ty byly urcite dlouhou dobu bez jakekoliv udrzby. Ted je zatim jen udrzuji nabijeckou. Apropo, je v poradku, kdyz pri nabijeni nabijeckou (dvoucestne usmernene trafo, cca 14,5V, 3A) clanky sumi a obcas vyjde bublina ?goodbie píše:hydroxid lithný ano ten efekt má
A jest ek tomu hydroxidu lithnemu...nikde moc nenachazim nejakou exaktni informaci, v jakem mnozstvi a forme pridat, na strankach feraku jsem nenasel vubec nic, zde na foru nejake ne moc presne informace
-
dávám 10-15g na litr elitu jo baterie bublat musí napětí klidně přes 15VMira80 píše:Zkusil bych asi zacit v prvni fazi s temi 100Ah kousky, ty byly urcite dlouhou dobu bez jakekoliv udrzby. Ted je zatim jen udrzuji nabijeckou. Apropo, je v poradku, kdyz pri nabijeni nabijeckou (dvoucestne usmernene trafo, cca 14,5V, 3A) clanky sumi a obcas vyjde bublina ?goodbie píše:hydroxid lithný ano ten efekt má
A jest ek tomu hydroxidu lithnemu...nikde moc nenachazim nejakou exaktni informaci, v jakem mnozstvi a forme pridat, na strankach feraku jsem nenasel vubec nic, zde na foru nejake ne moc presne informace
-
Super, tak to rad slysim, tak se asi pustim do postupne repase
Z te baterie 24V oddelam jeden clanek, aby tam bylo vyssi napeti / clanek pri nabijeni
Z te baterie 24V oddelam jeden clanek, aby tam bylo vyssi napeti / clanek pri nabijeni
-
Mira80 píše:Zeptal bych se na ten krok procesu "peroxid 35% cca 35ml na clanek" Jen ciste nalit tech 35 ml do clanku nebo nalit do destilky, ktere je clanek plny ?olozx6r píše:Zrovna repasuju svoje KPM100. Nejdřív vše vylít, průplach destilkou až teče čistá, pak peroxid 35% cca 35ml na článek. Až došumí, znovu průplach, až teče čisto, pak opakuju znovu peroxid. Nakonec průplach čistou destilkou, pak hydroxid sodný, odstát a vracím do sady (dělám to za provozu). Až budou hotový všechny články, dám pár cyklů a vyměním náplň za hydroxid draselný už namíchaný z feraku, protože aku jsou na balkoně a budou mrznout. Použitej hydroxid sodný pak použiju do článků, který budou v garáži, kde nemrzne, ale to bude úplně jiná instalace, než mám doma. Články vůbec před repasem nevybíjím, prostě odpojím a jde se na to. Konečný výsledek zatím nemám, nicméně bych řekl, že to HODNĚ pomáhá, protože nerepasovaný články, který předtím jely v pohodě, se nyní oproti repasovanejm nabíjejí mnohem rychleji, což značí, že maj menší kapacitu. Toť zatím moje zkušenost
ja som ho nalial do clanku pocas vymyvania starym luhom. potom preplach vodou, destilkou az do cista a nalial novy luh. dal som clanok nabijat tak uvidim. skoda ze som na tyzdnovke, zena to musi strazit
-
Měl bych dotaz, nesetkali jste se někdo s hnědým kalem usazeným na vnitřní straně obalu NiCd článku?
článek byl nakloněn aby lépe vynkl kal. Při nabíjení v noci chudák článek přetekl
No a nahoře na článku se z přetékajícího elektrolytu usadil černo-hnědý kal.
Co se v článku událo? Má cenu pokus o repasi článku? Nebo je to pro článek konečná?Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
No, neni to moc zretelne z fotek, ale rekl bych, ze v clanku bylo vice elitu nez melo byt. Vzdy kdyz je clanek nabity, tak hladina elitu stoupa, pri vybijeni naopak klesa.
Pohodlný nákup značkových baterií a příslušenství na https://mivvy.mypower.cz/
-
abych to upřesnil, přeteklý ellyt mne netrápí, spíš mne zajímá jaká je zkušenost s tím hnědým a černým "rezem" a zda se někomu povedlo článek v podobném stavu zresuscitovat do přijatelné kondice.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32 Odpovědi
- 5759 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od FrantisekCa
-
-
Repase baterie do elektrokola - navýšení kapacity.
od Roker » » v Li-ion 18650
Repase baterie do elektrokola - navýšení kapacity.
- 9 Odpovědi
- 1046 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Kostěj
-