Pomalý hrnec na 12V - vaření s FVE
Obecná diskuze na téma soběstačnost s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
- Příspěvky: 811
- Registrován: pon srp 08, 2011 9:55 am
Re: Pomalý hrnec na 12V - vaření s FVE
Naše babičky "vařily" v peřinách, dnes se na to prodává wonderbag. Dá se to snadno ušít doma ze zbytků látky a na izolaci použít co je po ruce (látku, skelnou vatu, vatu, papír, piliny, hobliny, písek ...). Je tu i video s postupem výroby a ukázkou vaření:
http://www.ecoprodukt.sk/produkty/detai ... adova.html
http://www.ecoprodukt.sk/produkty/detai ... adova.html
-
- Příspěvky: 74
- Registrován: stř srp 01, 2012 1:10 pm
Re: Pomalý hrnec na 12V - vaření s FVE
Dobrý den, nevím proč píšete, že babičky vařily v peřinách. Ještě se najde nějaký ekoterorista, který na zákldě vašeho nadpisu bude chtít dotaci na vaření v peřinách.
Babyčky neměly drahé thermo nádoby a proto dávaly uvařená jídla "dojít" do peřin, rozhodně se tomu nedá říkat vaření.
Moje prababička vařila a než přišel děda z lesa, tak aby jídlo nevystydlo, jej dala do peřiny.
Babyčky neměly drahé thermo nádoby a proto dávaly uvařená jídla "dojít" do peřin, rozhodně se tomu nedá říkat vaření.
Moje prababička vařila a než přišel děda z lesa, tak aby jídlo nevystydlo, jej dala do peřiny.
-
- Příspěvky: 811
- Registrován: pon srp 08, 2011 9:55 am
Re: Pomalý hrnec na 12V - vaření s FVE
Fazole, ono to tak opravdu je, je to asi podobne jako vareni v termosce. Schvalne si to vyzkousej treba u ryze nebo u testovin, uved je do varu a pak soupni hrnec do perin (nebo zabal do nejake deky), uvidis, ze teplota zustane tak vysoka, ze se ti jidlo dovari i bez dodani dalsi energie. Pokud budes chtit, najdes na internetu i presne navody jak na to. Jeden napriklad tady:
http://www.ceskykulinar.cz/tip/pohanka-vareni
Podle me by bylo idealni, kdyby kazda nadoba na vareni mela kolem dokola (krome dna) i nejakou tepelnou izolaci (nebo dvojitou stenu s vakuem), pripadne nejaky "izolacni poklop", ktery by se na hrnec nasunul shora, takze by zakryval i poklicku. Ale lepsi je mozna pruhledna poklice - to pak clovek primo vidi co se pod ni deje a nemusi ji zbytecne zvedat.
http://www.ceskykulinar.cz/tip/pohanka-vareni
Podle me by bylo idealni, kdyby kazda nadoba na vareni mela kolem dokola (krome dna) i nejakou tepelnou izolaci (nebo dvojitou stenu s vakuem), pripadne nejaky "izolacni poklop", ktery by se na hrnec nasunul shora, takze by zakryval i poklicku. Ale lepsi je mozna pruhledna poklice - to pak clovek primo vidi co se pod ni deje a nemusi ji zbytecne zvedat.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 24 Odpovědi
- 3911 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od 5ko