Objednání panelů z Číny
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
Objednání panelů z Číny
Nezkoušel někdo objednat panely přímo z Číny? Zkoušel jsem hledat a i něco poptat (chci panely Qsolar) a přišla mi nabídka na panely QSS za cenu 0,65 USD/W, ale nevím kolik by stála doprava a jak by to bylo se clem a DPH.
-
Re: Objednání panelů z Číny
záleží samozřejmě kolik jich chceš dovézt. Já jsem testoval cenu za jednu paletu s 20 panely a cena je 8.500 Kč z číny do Prahy. doba transportu cca 7 týdnu. Když jsem dopravu rozpočítal na kusy a na 1W vyšlo mě nakoupím levnějí asi o 300 Kč na panel ve srovnání s dostupným velkoobchodem. To mě přišla příliš malá úspora na dobu transportu a možná rizika.
-
Tak to se asi nevyplatí, já jsem chtěl tak 6 - 8 panelů Qsolar, problém je, že v Čechách moc nejsou. Jak je to se clem a DPH? Zjišťoval jste to také?vitezslavgach píše:záleží samozřejmě kolik jich chceš dovézt. Já jsem testoval cenu za jednu paletu s 20 panely a cena je 8.500 Kč z číny do Prahy. doba transportu cca 7 týdnu. Když jsem dopravu rozpočítal na kusy a na 1W vyšlo mě nakoupím levnějí asi o 300 Kč na panel ve srovnání s dostupným velkoobchodem. To mě přišla příliš malá úspora na dobu transportu a možná rizika.
-
Teď jsem to ještě počítal a oproti maloobchodní ceně bych ušetřil cca 1500 Kč oproti maloobchodní ceně, tak si říkám, jestli by se to nevyplatilo. Otázkou je, jaké clo mě napaří.
-
Taky záleží jakou cenu bys platil v čechách za 20 panelů, většinou nižší než se obecně inzeruje. Asi 0,60 EUR/ Watt.
Když jich z číny musíš tak jako tak vzít 20ks tak ty ostatní musíš prodat a už se v tom vezeš. Se clem je to takhle. Na panely z číny je uvalené antidumpingové clo. Na celnici existuje seznam, podle kterého ti celník řekne jestli tvůj dovozce nebo výrobce je ve skupině se clem nebo s malým clem anebo bez cla.
Když jich z číny musíš tak jako tak vzít 20ks tak ty ostatní musíš prodat a už se v tom vezeš. Se clem je to takhle. Na panely z číny je uvalené antidumpingové clo. Na celnici existuje seznam, podle kterého ti celník řekne jestli tvůj dovozce nebo výrobce je ve skupině se clem nebo s malým clem anebo bez cla.
-
No já jich chtěl pro sebe 4 - 8, protože je v Čechách nemůžu sehnat. A kupodivu cenu, kterou mě napsali platila při odběru čtyřech panelů. Těch 0,60 EUR / Wp vychází přibližně stejně jako lepší panel, který jsem také poptával, dostal jsem cenu 0,79 USD / Wp.vitezslavgach píše:Taky záleží jakou cenu bys platil v čechách za 20 panelů, většinou nižší než se obecně inzeruje. Asi 0,60 EUR/ Watt.
Takže kvůli clu napsat na celníky výrobce a doufat, že odpoví a podle toho připočítat clo a DPH.
-
no jo ale když si vezmeš 4 panely tak doprava bude 6000Kč, protože tam jsou 2x fixní náklady za zasilku a ne za kg. Takže ty fixni náklady jsou 2x 75USD at máš panelu 200ks, 20ks nebo 4ks. Takže doprava jednoho panelu vyjde 1500Kg. zkus si to znovu spočítat jestli ušetříš.
-
Tak to se pak vyplatí vzít 20 panelů a to nespotřebuju, leda že bych sehnal nějaké další zájemce. No jdu zkusit hledat, jestli ty panely nemá někdo v rámci EU za slušnou cenu, 7 000 Kč za 250 Wp panel mě přijde moc, obzvlášť když vím za kolik jde koupit od výrobce.vitezslavgach píše:no jo ale když si vezmeš 4 panely tak doprava bude 6000Kč, protože tam jsou 2x fixní náklady za zasilku a ne za kg. Takže ty fixni náklady jsou 2x 75USD at máš panelu 200ks, 20ks nebo 4ks. Takže doprava jednoho panelu vyjde 1500Kg. zkus si to znovu spočítat jestli ušetříš.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 23 Odpovědi
- 1374 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od střídač_N
-
- 51 Odpovědi