Alpha STORION Servis
Souhrn tématu
Problémy s vybíjením baterie Smile T10 v systému Alpha Storion mohou souviset s invertorem, i když systém nehlásí chyby. Po záruce je servis omezený, často zahrnuje výměnu pojistky nebo kontaktování autorizovaných servisních firem, například Prosolar v ČR. V aplikaci Alpha ESS lze vyhledat instalátory, ale dostupnost servisu je omezená a vyžaduje ověření u konkrétních dodavatelů.
- rado2026
- Reputace:0
- Lokalita: Malacky
- Lokalita:Malacky
Alpha STORION Servis
Zdravim,
Existuje na Slovensku alebo v Cechach nejaka firma, ktora robi pozarucny servic/opravy systemov Storion? Ma s tym niekto skusenosti. Prestala sa mi z nicoho nic vybijat bateria na Smile T10, system ziadny chybu nehlasi, restart nepomohol. Support s AlphaESS tvrdi, ze projem je asi s inverterom, ale kedze je po zaruke, tak max, ze mozme skusit vymenit nejaku poistku v nom.
Dakujem
Existuje na Slovensku alebo v Cechach nejaka firma, ktora robi pozarucny servic/opravy systemov Storion? Ma s tym niekto skusenosti. Prestala sa mi z nicoho nic vybijat bateria na Smile T10, system ziadny chybu nehlasi, restart nepomohol. Support s AlphaESS tvrdi, ze projem je asi s inverterom, ale kedze je po zaruke, tak max, ze mozme skusit vymenit nejaku poistku v nom.
Dakujem
- Konik
- Reputace:-1
- Lokalita: České Budějovice
- Výkon panelů [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 64
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
- Lokalita:České BudějoviceVýkon panelů [Wp]:20000 Kapacita baterie [kWh]:64
Re: Alpha STORION Servis
Pokud se na Alpha ESS zeptáte na nejbližšího technika, tak řeknou, že seznam techniků nemají a o žádném nevědí. Špatně položená otázka. Alpha má přehled o všech instalacích. Pokud některá firma zkrachuje, tak Vás k nějaké firmě přiřadí. Ta firma se diví, vy ji neznáte a v životě jste o ní neslyšel, ale takto to funguje. Zkuste se zeptat, pod kterou firmou jste zařazen na servis a opravy. Dají vám nějaký kontakt.
V mobilní aplikaci dole máte Ikony "Doma", "Energie", "Zařízení", "Nastavení", "Já". Klikněte na "Já" a v otevřeném okně si najděte volbu "Podpora", je druhá od zdola. Klikněte na šipku v řádku vpravo a dostanete se na možnost "Najít instalátora v okolí". Je tam možno zvětšovat rádius hledání. Mně to nefunguje, chce to vyplnit někde adresu webu, ale Vám to třeba bude.
Vím, že v Čechách jsou firmy kolem Brna, Ostravy, Prahy a v severních Čechách. Zjistil jsem to tak, že jsem se tvářil, že potřebuji nainstalovat fotovoltaiku, prohlížel si jejich weby, zda na fotkách budou střídače Storion. Kde fotky nebyly, zeptal jsem se, zda montují Storion. Je to pracné, ale jisté.
Další možností je oslovit výhradního dodavatele pro Storion, pro Čechy je to firma Prosolar, pan Marcalík. Kdo je pro Slovensko, nevím.
Třeba odpoví i někdo ze členů fóra, několik jich zde výrobek od firmy Alpha má.
Napište prosím - až se problém vyřeší - kde byla chyba a jak jste věc vyřešil. Jak jste byl dosud spokojen s výrobkem a firmou?
V mobilní aplikaci dole máte Ikony "Doma", "Energie", "Zařízení", "Nastavení", "Já". Klikněte na "Já" a v otevřeném okně si najděte volbu "Podpora", je druhá od zdola. Klikněte na šipku v řádku vpravo a dostanete se na možnost "Najít instalátora v okolí". Je tam možno zvětšovat rádius hledání. Mně to nefunguje, chce to vyplnit někde adresu webu, ale Vám to třeba bude.
Vím, že v Čechách jsou firmy kolem Brna, Ostravy, Prahy a v severních Čechách. Zjistil jsem to tak, že jsem se tvářil, že potřebuji nainstalovat fotovoltaiku, prohlížel si jejich weby, zda na fotkách budou střídače Storion. Kde fotky nebyly, zeptal jsem se, zda montují Storion. Je to pracné, ale jisté.
Další možností je oslovit výhradního dodavatele pro Storion, pro Čechy je to firma Prosolar, pan Marcalík. Kdo je pro Slovensko, nevím.
Třeba odpoví i někdo ze členů fóra, několik jich zde výrobek od firmy Alpha má.
Napište prosím - až se problém vyřeší - kde byla chyba a jak jste věc vyřešil. Jak jste byl dosud spokojen s výrobkem a firmou?
Alpha, Smile-T10-HV