Co říkáte na tento 80A MPPT za 2900,-?
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje polskému MPPT regulátoru Quoltec 80A (12-48V) za 2900 Kč, který nabízí Bluetooth aplikaci, ale neumí omezit proud. Uživatelé porovnávají jeho cenu a funkce s dražšími značkami jako Victron nebo Epever, které mají lepší podporu a omezení proudu. Zmiňuje se, že sehnat kvalitní 80A nebo 100A MPPT regulátor za rozumnou cenu je obtížné, a proto je tento model zajímavý, i když nemusí být ideální pro všechny aplikace.
- Kajap
- Reputace:14
- Lokalita: Okoli
Co říkáte na tento 80A MPPT za 2900,-?
Co říkáte na tento Quoltec (polský) 150/80A MPPT (12-48V) za 2900,-?
https://allegro.cz/produkt/qoltec-solar ... aab9aef757#
Tušíme, kdo to vyrábí? Zatím vím jen, že má BT apku https://apps.apple.com/app/id6446795253 a nejde limitovat proud a že dříve byly slabší kousky 60, 40A
Ps: sehnat 80 nebo 100A MPPT je docela problém a drahy… takovej Victron 100A (vyšší smartsolar neexistuje) je někde vystavenej i klidně za 17000,-
Pps: Nejlepší poměr cena / výkon u Victrona je (ale jen pro 12-24V) 100/50A od 130€ (BT asi 142€) - asi starej model že neumí 48V? Nebo jsem něco přehlédnul?
Případně mi řekněte že jsem úplně mimo a vůbec to není MP nebo je to nějaký sh*t? Mě ta cena přišla, při seznámení s cenami a epeveru, jako zajímavá… I když na hybridní bednu https://www.nkon.nl/en/deye-sun-20k-sg0 ... ormer.html to poměrově nemá..
https://allegro.cz/produkt/qoltec-solar ... aab9aef757#
Tušíme, kdo to vyrábí? Zatím vím jen, že má BT apku https://apps.apple.com/app/id6446795253 a nejde limitovat proud a že dříve byly slabší kousky 60, 40A
Ps: sehnat 80 nebo 100A MPPT je docela problém a drahy… takovej Victron 100A (vyšší smartsolar neexistuje) je někde vystavenej i klidně za 17000,-
Pps: Nejlepší poměr cena / výkon u Victrona je (ale jen pro 12-24V) 100/50A od 130€ (BT asi 142€) - asi starej model že neumí 48V? Nebo jsem něco přehlédnul?
Případně mi řekněte že jsem úplně mimo a vůbec to není MP nebo je to nějaký sh*t? Mě ta cena přišla, při seznámení s cenami a epeveru, jako zajímavá… I když na hybridní bednu https://www.nkon.nl/en/deye-sun-20k-sg0 ... ormer.html to poměrově nemá..
- cipis
- Moderátor
- Reputace:1051
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+26
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Co říkáte na tento 80A MPPT za 2900,-?
17? 11 https://allegro.cz/produkt/victron-regu ... 8103236696
Za ty roky akorát epever anebo victron, pokud už samostatnou krabičku.
Za ty roky akorát epever anebo victron, pokud už samostatnou krabičku.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
1 kW "nabíječka" 24 V
- Kajap
- Reputace:14
- Lokalita: Okoli
Aha. Myslel jsem ten opravdu nejvyšší smartsolar 250/100, mrkni … ale i ten se necha chytre zehnat za 11 i s dopravou ale z ciziny…
Ten 150/100 - to musi jet paralelně asi (v mem případě 12v systémových)…
Jo jasně ty zavedeny značky V a E každý zná… obě umí omezit proud… dobrý..:
a pak přijde Vevor a najednou jde naftový topení za 5-10% původní ceny weba.. ebe… (jen příklad)
Ten 150/100 - to musi jet paralelně asi (v mem případě 12v systémových)…
Jo jasně ty zavedeny značky V a E každý zná… obě umí omezit proud… dobrý..:
a pak přijde Vevor a najednou jde naftový topení za 5-10% původní ceny weba.. ebe… (jen příklad)
- cipis
- Moderátor
- Reputace:1051
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+26
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Cokoliv nad 120V mě nezajímá. Do 120V nepracuješ s vyhrazeným elektrickým zařízením, to je to, co nás hlavně zajímá.
Epever neumí omezit proud, to umí, pokud vím, jen Victron.
Až se něco takového prověří jednu sezónu na střeše, tak není přece problém. Ale zatím, ze všech šrotů, tak ty victrony a epevery dokázaly dostat více.
I ty mikroinvertory Deye dostanou o něco méně z panelů než mppt regl těchto dvou značek. Mikroinvertory zachraňuje účinnost, protože samozřejmě dělají 230V rovnou z panelů, ne jak to z reglu přeženeš přes baterku a měnič, kde tratíš.
Celé roky, a nejspíš i dodnes, se táhnou u jistých značek problémy se startem mppt, kdy jsou na to k některým uživatelsky upravené fw, aby to jelo. I ten samotný Epever má problém s pády do režimu PWM, když nemá dostatečný proud na panelech. Je to krásně vidět na křivkách napětí panelů.
Takže jestli někdo přijde s dobře fungujícím mppt a ještě za dobrou cenu, tak proč ne. Ale zatím nic takového na trhu není. Dříve to člověk neřešil, když stály panely 800 Kč, tak jich dal prostě víc, ale teď ty panely stojí dvojnásobek a konstrukce také není zadarmo ...
Epever neumí omezit proud, to umí, pokud vím, jen Victron.
Až se něco takového prověří jednu sezónu na střeše, tak není přece problém. Ale zatím, ze všech šrotů, tak ty victrony a epevery dokázaly dostat více.
I ty mikroinvertory Deye dostanou o něco méně z panelů než mppt regl těchto dvou značek. Mikroinvertory zachraňuje účinnost, protože samozřejmě dělají 230V rovnou z panelů, ne jak to z reglu přeženeš přes baterku a měnič, kde tratíš.
Celé roky, a nejspíš i dodnes, se táhnou u jistých značek problémy se startem mppt, kdy jsou na to k některým uživatelsky upravené fw, aby to jelo. I ten samotný Epever má problém s pády do režimu PWM, když nemá dostatečný proud na panelech. Je to krásně vidět na křivkách napětí panelů.
Takže jestli někdo přijde s dobře fungujícím mppt a ještě za dobrou cenu, tak proč ne. Ale zatím nic takového na trhu není. Dříve to člověk neřešil, když stály panely 800 Kč, tak jich dal prostě víc, ale teď ty panely stojí dvojnásobek a konstrukce také není zadarmo ...
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
1 kW "nabíječka" 24 V
1 kW "nabíječka" 24 V