Baterie Pylontech H48050 (Powercube) s vadou, má smyls kupovat?

Souhrn tématu

Uživatel zvažuje koupi baterie Pylontech H48050 (Powercube) s vadou za nízkou cenu 1500 Kč pro svůj malý LiFePo4 ostrovní systém. Přemýšlí, zda se vyplatí baterii koupit a případně z ní využít jednotlivé články, i když by to mohlo být komplikované. Diskuze nabízí pohled na výhody a nevýhody takové investice pro hobby projekty.
solarnibaron
Reputace:5

Baterie Pylontech H48050 (Powercube) s vadou, má smyls kupovat?

Nový příspěvek od solarnibaron »

Zdravím, už nějakou dobu uvažuji o přechodu na LiFePo4 baterie. A protože je můj ostrůvek stále spíš pro zábavu, tak se mi do toho nechce vrážet větší tisíce korun. Takže jsem na bazoši našel inzerát, kde je na prodej Baterie Pylontech H48050 (Powercube). Napadlo mě z ní vytěžit články, ale asi by to byl docela problém, ale cena je zajímavá (1500Kč). Má smysl do toho jít?
rva
Reputace:1018
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 62
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Baterie Pylontech H48050 (Powercube) s vadou, má smyls kupovat?

Nový příspěvek od rva »

No když počítáš i s tím, že tam bude vadný článek, tak si za pár korun můžeš celkem pohrát. Ale spíš bych očekával, že to bude takto nepoužitelné. Uvnitř jsou snad pytlíky a je jich tam 15 zatímco běžně se používá 16 článků. Pro LiFePO4 je velmi důležitá i BMS.