Solárne panely na poliach pomáhají farmárom s úsporou vody
Souhrn tématu
Solární panely instalované na zemědělských polích výrazně snižují ztrátu vody rostlinami až o 22 %, což pomáhá farmářům efektivněji hospodařit s vodou. Tento inovativní přístup přináší úspory a podporuje udržitelnější zemědělství. Diskuze také zmiňuje souvislosti s energetikou, tržními výkyvy a technologickými výzvami v oblasti výroby a distribuce energie.
- ChlapeczDediny
- Reputace:180
- Lokalita: Juh BBSK
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 3100
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Solárne panely na poliach pomáhají farmárom s úsporou vody
EÚ mě nezajímá, o mrtvých jen dobře anebo nic.
Já mluvil o národních státech a jak je přes dotace EÚ (zatím) ždímá.
Modulárna rozšíriteľná FVE pod kopcom: 3s2p Amerisolar 285 = 1,7 kWp JJV + 3s2p 240 = 1,4 kWp ZJZ, Epever 5420AN, Epever 6420AN, 12 kWh 14s100p LiIon 18650 + JK BMS 200A, 18 kWh CATL 14s3p LiIon 115Ah +JBD BMS 60A, Epever iPower 5 kW
Naša dôchodková reforma, naša sebestačnosť
Naša dôchodková reforma, naša sebestačnosť
- unicast
- Reputace:559
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 49
Ne, je potřeba ovládat psychologii, aby se takovému agentovi s teplou vodou dalo snadno bránit. Vlastně ani to ne. Je potřeba jen vědět, že když někdo investuje úsilí a čas do toho, aby mě kontaktoval a snažil se mi vysvětlit, že mohu udělat výhodný obchod, tak asi výhodný obchod skutečně udělat mohu -- ale výhodný pro něj.Kajap píše: sob zář 12, 2026 6:41 pmNejvíce efektivní nejhodnotnější činnost je: obchodník
Nemusíš o tom nic vědět, musíš ovládat psychologii, abys prodal. Nepotřebuješ na to 20 let studovat a můžeš vydělávat stonásobek takových studovaných mudrců:)
Obchodnik, který nemá co prodávat, není efektivní ani trochu, co víc, je zbytečný. A dobré zboží se ostatně prodává samo
- Kajap
- Reputace:15
- Lokalita: Okoli
Chlape, ty jsi pojem zúžil na “podomní obchodník”, nic proti nim.
Ja jsem myslel obchod jako takový, vč. marketingu. To je ta nejvíce placená dovednost/pozice/skill ever! Já to nehodnotím, konstatuji …
K čemu ti je nejlepší produkt na světě, když ho nedostaneš k lidem, a že “dobrý se prodává samo”, je mýtus … dnes musíš zaplatit třeba 40 až 50% právě tomu obchodu a marketingu aby jsi výborný výrobek dostal mezi lidi !!!
Jestli chceš zkusit že Apple nedělá reklamy, no tak víš kolik hodnoty stojí jeho značka? Že marketink je právě o tom že nedělá placeny reklamy …
Ukaž mi masový výrobek který se prodává sám, třeba nějaký znáš, mě momentálně nic nenapadá
Ja jsem myslel obchod jako takový, vč. marketingu. To je ta nejvíce placená dovednost/pozice/skill ever! Já to nehodnotím, konstatuji …
K čemu ti je nejlepší produkt na světě, když ho nedostaneš k lidem, a že “dobrý se prodává samo”, je mýtus … dnes musíš zaplatit třeba 40 až 50% právě tomu obchodu a marketingu aby jsi výborný výrobek dostal mezi lidi !!!
Jestli chceš zkusit že Apple nedělá reklamy, no tak víš kolik hodnoty stojí jeho značka? Že marketink je právě o tom že nedělá placeny reklamy …
Ukaž mi masový výrobek který se prodává sám, třeba nějaký znáš, mě momentálně nic nenapadá
- unicast
Dnes už žádný, protože dělá-li marketing jedna firma, tak musejí prakticky všechny. Takže dnes reálně platíme o těch 40 - 50 % víc, aniž bychom získali jakoukoli přidanou hodnotu, prostě je ten produkt je jen o to dražší. Proto byl třeba eBay a po něm Aliexpress tak úspěšný, tam si na nic podobného nehráli a mohli tedy tohle zmrdí sádlo ze svých cen vyškrnout.
Ostatně třeba letenky se také prodávají zejména přes vyhledávače, bez marketingu.
Ostatně třeba letenky se také prodávají zejména přes vyhledávače, bez marketingu.
- Kajap
No jo jenže ve spoustě segmentů právě ty tržiště ti dodají tottal trash zejména, když ještě nepodléhaly evropské regulaci - co ti budu povídat ty to dobře víš, že např. kabely telefonu nebo nabíječky nebo cokoliv s elektronikou prostě totální odpad…
Přirážka obchodu tu historicky vždycky byla a vždycky bude, protože prostě zejm. malo-výrobce nemá šanci dosáhnout na konečného spotřebitele…
A velko-výrobce zase drží ceny ještě výš, klidně zůstaneme u toho Applu… u něj na shopu to koupíš obecně dráž než třeba na Alze proč asi
Takže, kdo může mít obecně řádově vyšší příjmy, právník, doktor, expert v oboru nebo obchodník? Jistěže obchodník, a o tom byla moje odpověď.
Přirážka obchodu tu historicky vždycky byla a vždycky bude, protože prostě zejm. malo-výrobce nemá šanci dosáhnout na konečného spotřebitele…
A velko-výrobce zase drží ceny ještě výš, klidně zůstaneme u toho Applu… u něj na shopu to koupíš obecně dráž než třeba na Alze proč asi
Takže, kdo může mít obecně řádově vyšší příjmy, právník, doktor, expert v oboru nebo obchodník? Jistěže obchodník, a o tom byla moje odpověď.
- unicast
Jo. To možná jsou. Ale já tam nakoupil i spoustu použitelných věcí. A ostatně i mnohé značky s marketingem produkují junk, takže to jsou dvě zcela mimoběžné věci a nelze je spojovat.
- Kajap
Ale korelace / kauzalita tam je, to nepopřeš.
Laik tam má velmi malou šanci koupit dobře. Jasně, ty víš přesně co hledat ale průměrný NE. Já tam taky kupuju spoustu věcí ale některé věci tam prostě nekoupím zejména ty které vím že chcípnou
A ten marketink dneska probíhá pomocí influencerů, kteří dostávají “na test” a ještě berou provizi z prodeje.
Nicméně v dnešní době se vyrábějí miliardáři (Cicman a jiní, Atkin, Brain.. …) přes takzvané výživové doplňky podívej se na ten trh influencerů
Výrobní náklad 4 koruny padesát haléřů, influencer 150 korun, spotřebitel zaplatí 350,- a úplně všichni jsou happy!!!
Takže uznej že tvůj názor na eliminaci mezi článku je sice ušlechtilý, ale ze světa utopie. Takhle to nikdy fungovat nebude a nikdy nebude mít průměrný spotřebitel anime tvých znalostí aby si mohl kvalifikovaně vybrat a vždy bude obchodník ten, kdo vládne, thats all .
Jirka Bekr to nezachrání a dřív či později taky podlehne
Tolik k businessu. Stále si myslíš, že existuje nějaká lépe placena činnost, dovednost?
Laik tam má velmi malou šanci koupit dobře. Jasně, ty víš přesně co hledat ale průměrný NE. Já tam taky kupuju spoustu věcí ale některé věci tam prostě nekoupím zejména ty které vím že chcípnou
A ten marketink dneska probíhá pomocí influencerů, kteří dostávají “na test” a ještě berou provizi z prodeje.
Nicméně v dnešní době se vyrábějí miliardáři (Cicman a jiní, Atkin, Brain.. …) přes takzvané výživové doplňky podívej se na ten trh influencerů
Takže uznej že tvůj názor na eliminaci mezi článku je sice ušlechtilý, ale ze světa utopie. Takhle to nikdy fungovat nebude a nikdy nebude mít průměrný spotřebitel anime tvých znalostí aby si mohl kvalifikovaně vybrat a vždy bude obchodník ten, kdo vládne, thats all .
Jirka Bekr to nezachrání a dřív či později taky podlehne
Tolik k businessu. Stále si myslíš, že existuje nějaká lépe placena činnost, dovednost?
- unicast
Někde ano, jinde ani trochu.
Problém je, že samotný fakt, že se doprostřed dostane mezičlánek, vůbec neznamená, že spotřebitel nakoupí dobře. To znamená jen tolik, že se na něm obohatí ještě někdo další. Někdy to může být pro spotřebitele výhodné, jindy naopak ne, to nelze jednoznačně specifikovat, ale často byly úspěšnými byznysy právě ty, které obchodní model zjednodušily a ty výrobce těm spotřebitelům přiblížily. Mimochodem, místo influencerů máme třeba právě toto fórum, kde se sdílejí zkušenosti.
No a pak tu samozřejmě máš další problém, takových, co by chtěli jen prodávat a nic neprodukovat, je hodně. Takže abys vydělal, ještě nějak musíš přesvědčit kupujícího, že když nakoupí od tebe, bude na tom lépe, než když nakoupí od Pepy za rohem. To je další celkem účinná regulace přijmů lidí, jako jsi ty.
To jediné, s čím jsem ochoten souhlasit, je, že nejsnáze se vydělává na hloupých / neinformovaných / líných lidech. Pokud bych měl na něčem takovém postavený business plán, tak bych se ty ostatní snažil eliminovat, protože s těmi by mohly být potíže. Což asi přes stupidní reklamy funguje docela dobře.
Problém je, že samotný fakt, že se doprostřed dostane mezičlánek, vůbec neznamená, že spotřebitel nakoupí dobře. To znamená jen tolik, že se na něm obohatí ještě někdo další. Někdy to může být pro spotřebitele výhodné, jindy naopak ne, to nelze jednoznačně specifikovat, ale často byly úspěšnými byznysy právě ty, které obchodní model zjednodušily a ty výrobce těm spotřebitelům přiblížily. Mimochodem, místo influencerů máme třeba právě toto fórum, kde se sdílejí zkušenosti.
No a pak tu samozřejmě máš další problém, takových, co by chtěli jen prodávat a nic neprodukovat, je hodně. Takže abys vydělal, ještě nějak musíš přesvědčit kupujícího, že když nakoupí od tebe, bude na tom lépe, než když nakoupí od Pepy za rohem. To je další celkem účinná regulace přijmů lidí, jako jsi ty.
To jediné, s čím jsem ochoten souhlasit, je, že nejsnáze se vydělává na hloupých / neinformovaných / líných lidech. Pokud bych měl na něčem takovém postavený business plán, tak bych se ty ostatní snažil eliminovat, protože s těmi by mohly být potíže. Což asi přes stupidní reklamy funguje docela dobře.
- Kajap
Jo třeba AMWAY. Nebo jakýkoliv MLM a/nebo binární systém … a že by to snížilo cenu produktu? Kdeže.
Ten zbytek jsem nepochopil zejména jak eliminovat příjem jiných lidí, a vůbec jsi neodpověděl na otázku. Ale vůbec tě do toho nechci tlačit protože vím že to je docela nekomfortní někoho nutit odpovídat na něco takového.
Ve tvým světě by tedy měla být ta většina, masa ve všem informovala, kvalifikovaná, všechno si nastudovat…? Tohle přece drtivá většina lidí není schopná ve všech oborech lidské činnosti všechno studovat
drtivá většina normálních lidí v realitě neřeší všechno do detailu … a podléhá marketingu
Já nejsem obchodník… nebo ti snad něco prodávám ?
Ten zbytek jsem nepochopil zejména jak eliminovat příjem jiných lidí, a vůbec jsi neodpověděl na otázku. Ale vůbec tě do toho nechci tlačit protože vím že to je docela nekomfortní někoho nutit odpovídat na něco takového.
Ve tvým světě by tedy měla být ta většina, masa ve všem informovala, kvalifikovaná, všechno si nastudovat…? Tohle přece drtivá většina lidí není schopná ve všech oborech lidské činnosti všechno studovat
Já nejsem obchodník… nebo ti snad něco prodávám ?
- unicast
Heh, cashflow kvadrant... Z knížky toho údajně "úspěšného obchodníka", co drtivou většinu svých peněz ale vydělal na autorských honorářích za ty svoje knížky (které jsou jedna jako druhá, stačí si koupit jednu a víš, co je i v těch ostatních).
Já nejsem vyloženě proti tomu, co tvrdíš, tak asi z poloviny máš pravdu. Co ovšem vidět evidentně nechceš, to je fakt, že kšeftováním s obilím žádné obilí nevznikne a z peněz v bance se v případě velkého problému chleba neupeče. Celosvětový trh samozřejmě výrazně pomáhá eliminovat lokální poruchy, čili iluzi, že zvládne vyřešit všemožné problémy, vytvořit dokáže, ale jakmile vznikne porucha opravdu velká, tak poptávku neuspokojí.
Já nejsem vyloženě proti tomu, co tvrdíš, tak asi z poloviny máš pravdu. Co ovšem vidět evidentně nechceš, to je fakt, že kšeftováním s obilím žádné obilí nevznikne a z peněz v bance se v případě velkého problému chleba neupeče. Celosvětový trh samozřejmě výrazně pomáhá eliminovat lokální poruchy, čili iluzi, že zvládne vyřešit všemožné problémy, vytvořit dokáže, ale jakmile vznikne porucha opravdu velká, tak poptávku neuspokojí.
- Kajap
Fakt? Zásadní část majetku postavil na investicích do nemovitostí – první koupil na Havaji v roce 1973 a dnes vlastní přes 7 000 investičních nemovitostí, ze kterých má pasivní příjem… z knížek moc nemá, to už spíš z franšízy má docela zajímavý peníze. Nicméně přiznej si že průvodní kapitál musíš vydělat jinak než psaním! Většinou prací. A pokud máš kapitál tak samozřejmě už s ním můžeš kouzlit všelijak… to už je zase jiná hra, udržet. Já vlastně nikdy ani jednu knížku od něj, ale tuším že podle jeho knížek spoustě lidí zlepšila život, jestli ty znáš někoho komu se zhoršil tak OK, nemohu posoudit. Cashflow kvadrant ale geniální
“ovšem vidět evidentně nechceš, to je fakt, že kšeftováním s obilím žádné obilí nevznikne a z peněz v bance”
A víš proč se s obilím kšeftuje? Protože ten farmář bere dotace na výměru … aby postavil vlastní SILO na to dlabe
takže musí prodat v době sklizně těm, kteří skladují a ony jsou přesně tím mezi článkem, o kterém ty si myslíš, že lze vytěsnit … proto lítá cena komodit v čase, nikdo neví jestli se urodí nebo neurodí nebo to sežerou myši nebo co …
Nelze, protože moc lidí neví, jak svět funguje v globále… a protože je lepší lidi nechat v jejich bludu - lidi se chovají tak, jak si to jejích hlava myslí.
Babiš to pochopil, že vlastnit celý řetězec od hnojiv přes zemědělce a sila a pekárny a média:-) Ten vytěsnil prostředníky jak popisuješ.
To, co popisuješ ty - je nefunkční model, bohužel! Zkus více nastudovat.
Proto funguje obchod s komoditami (nejen obilí…) na finančních trzích !
“ovšem vidět evidentně nechceš, to je fakt, že kšeftováním s obilím žádné obilí nevznikne a z peněz v bance”
A víš proč se s obilím kšeftuje? Protože ten farmář bere dotace na výměru … aby postavil vlastní SILO na to dlabe
Nelze, protože moc lidí neví, jak svět funguje v globále… a protože je lepší lidi nechat v jejich bludu - lidi se chovají tak, jak si to jejích hlava myslí.
Babiš to pochopil, že vlastnit celý řetězec od hnojiv přes zemědělce a sila a pekárny a média:-) Ten vytěsnil prostředníky jak popisuješ.
To, co popisuješ ty - je nefunkční model, bohužel! Zkus více nastudovat.
Proto funguje obchod s komoditami (nejen obilí…) na finančních trzích !
- gupa
- Reputace:191
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Levné zboží se prodává samo. Kdo nenakoupí nemá nebo neprodá dál..Kajap píše: ned zář 13, 2026 9:16 amK čemu ti je nejlepší produkt na světě, když ho nedostaneš k lidem, a že “dobrý se prodává samo”, je mýtus … dnes musíš zaplatit třeba 40 až 50% právě tomu obchodu a marketingu aby jsi výborný výrobek dostal mezi lidi !!!
Představa je pole s agrovoltaikou a jak ten Babiš, a v obci v radě rodinku, pole vlastní, dráty s trafem a VNkem prochází přes, zdroj levných sloupů konstrukcí a fv panelů a měničů kabelů atp a nakonec, stojany k vybudování agroodpočivadel pro nabíjení pro eatua a posezení na okrajích těch polí. Jo kdyby něco, rodina sahá až od pracovníků na policii a jeden dva také umí kamerový a hlídací systémy. Tak tomu říkám podmínky pro agrovoltaiku. Ne že bych je měl, ale zcela jistě jsou u někoho jiného.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT...
- gupa
Je agrovoltaika dotovaná? Přes která ministerstva?
- Kajap
Dobré vědět, takže si požádat dřív než zemědělci na ty svoje hangare
) s pouhými 30% se jim to asi moc nevyplatí většinou co?
Levné zboží, takže ty myslíš generický zboží vyráběný pod Brandem řetězce ?? Má masivní marketingovou reklamu v letáku a ty často ani nemáš šanci zjistit, kdo to ve skutečnosti vyrobil,
Levné zboží, takže ty myslíš generický zboží vyráběný pod Brandem řetězce ?? Má masivní marketingovou reklamu v letáku a ty často ani nemáš šanci zjistit, kdo to ve skutečnosti vyrobil,
- gupa
Agrovoltaik je zemědělec.
Výroba se zde nekoná krom čehosi co se tu tak nazývá, pokud jsou náklady na elektřinu vyšší než 1Kč, výroba se uskutečňuje tam, kde je pod tuto cenu za kWh. Nemohu nakupovat tedy levněji tam kde se vyrábí věci zadraho. A to v EU není. Také ty heky o rozvoji, méně daní atp, že se tu budou otvírat nové hutě atp jsou jen předvolební kecy.
Nedávno jsem sem dal cenu motorky honda 125, jezdí naní celý Pakistán, Indie. Kolik? okolo 20tKč na naše třeba. Levně vyrobí levně prodávají. V dopravě typuji že jsou registrovány tyto motorky asi u 50% řidičů. Klidně by sem je zatu cenu i dévážely stejně jako Musk Tesla 3 za 600tKč. Jenže EU, EU pravidla jsou, zadlužovat členské státy ještě více než jsou. Takže daně, cla, omezení v jakési bezpečnosti výbavení atp. Nakonec tu budeme rádi za nějaký čas, že tu máme alespoň nízkokvalitní benzíny a nafty aby ty herky do kterých se to lije měly naco jezdit.
Výroba se zde nekoná krom čehosi co se tu tak nazývá, pokud jsou náklady na elektřinu vyšší než 1Kč, výroba se uskutečňuje tam, kde je pod tuto cenu za kWh. Nemohu nakupovat tedy levněji tam kde se vyrábí věci zadraho. A to v EU není. Také ty heky o rozvoji, méně daní atp, že se tu budou otvírat nové hutě atp jsou jen předvolební kecy.
Nedávno jsem sem dal cenu motorky honda 125, jezdí naní celý Pakistán, Indie. Kolik? okolo 20tKč na naše třeba. Levně vyrobí levně prodávají. V dopravě typuji že jsou registrovány tyto motorky asi u 50% řidičů. Klidně by sem je zatu cenu i dévážely stejně jako Musk Tesla 3 za 600tKč. Jenže EU, EU pravidla jsou, zadlužovat členské státy ještě více než jsou. Takže daně, cla, omezení v jakési bezpečnosti výbavení atp. Nakonec tu budeme rádi za nějaký čas, že tu máme alespoň nízkokvalitní benzíny a nafty aby ty herky do kterých se to lije měly naco jezdit.
- Kajap
Kam jsi to dával
ja chci taky… i když vlastně, nějakou Pákistánský licenční asi ne:) A mám pocit že i dovoz moto z Ameriky navýší cenu o 90%… když jsem to kdysi počítal
Hold obchod aj
A taky v Evropě versus Pákistánu má život jinou hodnotu. Vzhl. k porodnosti. Ono to není tak jednoduchý jak si myslíš.
A i ty ochranářský cla jsou od doby, co vzniknul obchod
A i Skofovky byly svého času levnější v Reichu jak v ČR…
V určitý fázi života dojdeš k tomu, že nejde nic podniknout proti systému, to nikdy nevyhraješ, jen jednou se to povedlo jistému Sorosovi
Obecně je lepší systema pochopit a přizpůsobit se, v tomto případě zvýšit příjem a nesnažit se pochopit proč to v Pákistánu stojí méně…
Protože výsledkem nejčastěji bude jen frustrace
)
Hold obchod aj
A taky v Evropě versus Pákistánu má život jinou hodnotu. Vzhl. k porodnosti. Ono to není tak jednoduchý jak si myslíš.
A i ty ochranářský cla jsou od doby, co vzniknul obchod
V určitý fázi života dojdeš k tomu, že nejde nic podniknout proti systému, to nikdy nevyhraješ, jen jednou se to povedlo jistému Sorosovi
Obecně je lepší systema pochopit a přizpůsobit se, v tomto případě zvýšit příjem a nesnažit se pochopit proč to v Pákistánu stojí méně…
Protože výsledkem nejčastěji bude jen frustrace
- gupa
Třeba ty švestky kolik může být dodavatelská cena vč dopravy a regálného aakčních slev atp. podle pommínek hypersuper? Typněte si konzumenti kolik dáváte v kile švestek do obchodu a kolik samotnému zemědělci který musí někam do centrálního skladu dovést švestky zabalené, ošetřené aby nehnily, výběrové aby se prodávaly a co se stane se s neprodaným zbytkem který obchod odepíše a tzv. vrátí ve vratce shnihlý zpět zemědělcovi? No kolik 20-30-50% z prodejní ceny?
A když ty švestky stojí třeba 20Kč a dodavatel dostane bez dph tak 4Kč a shnilý zbytek jako bonus zpět.
A třeba je pěstuje pod panely aby z toho sadu alespoň něco měl.
A když ty švestky stojí třeba 20Kč a dodavatel dostane bez dph tak 4Kč a shnilý zbytek jako bonus zpět.
Naposledy upravil(a) gupa dne ned zář 13, 2026 1:27 pm, celkem upraveno 2 x.
- cipis
- Moderátor
- Reputace:1051
- Lokalita: blízko Brna
- Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+26
- Chci prodávat energii: NE
O hladu asi nebude, jinak by to nedelal ...
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
- Franta2776
- Reputace:664
Tak ty švestky co jsem tu dával jsou za 12kč/kg.Volal jsem tam, źe bych chtěl 400kg,ale chci odjet na 10dni na dovču.gupa píše: ned zář 13, 2026 1:24 pmTřeba ty švestky kolik může být dodavatelská cena vč dopravy a regálného aakčních slev atp. podle pommínek hypersuper? Typněte si konzumenti kolik dáváte v kile švestek do obchodu a kolik samotnému zemědělci který musí někam do centrálního skladu dovést švestky zabalené, ošetřené aby nehnily, výběrové aby se prodávaly a co se stane se s neprodaným zbytkem který obchod odepíše a tzv. vrátí ve vratce shnihlý zpět zemědělcovi? No kolik 20-30-50% z prodejní ceny?
Odpověď byla: Je vás 50sát v řadě, švestek je dost a na všechny se dostane. Zavolejte jak se vrátíte určitě budou:)
Potom tu nabízí další 2obchodnici za 13-14KČ
Takze je letos přetlak urodilo se
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 16S 1100Ah, trakční gel 800Ah), Deye 15kW LV,MPPT 150/85, 150/100 BMWi5
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
- gupa
Šak to nikdo nedělá na JM. Krom jednoho co tu má meruňkové sady Od Břeclav křižovatka dálnice přes Bílovice, Mikulov Znojmo. Ale co prosakuje, že to bude jako poslední sadař klouct a rušit protože byla dlouhodobá neúroda. Myslím sadař co dodává na trh, ne že to prodává přes Bazoš jak chudák.
Minulá vláda, fialový ministr třeba zkoušel bavit lidi tím, že bude podporovat výsadbu sadů. No jak by to skončilo? On si asi myslel, že dá sadařovi ušmudlaných 200-300tKč na Ha jak to bývalo u vinohradů před 20 lety asi.
Mít plán na Ha sadů jsou miliony a nakonec cena za 6Kč/kg? (koncová cena s odečnenými náklady na shnití v bednách když se neprodá)
Sdělím jedno jako včelař, na Valticku když jsem začínal byla tak 1/3 sady. Nyní? Zbytek tak 3Ha. To samé pod Pálavou od Zaječí po Mikulov. Další sady Hustopecko, když chtěly vyrubat mandloně co tam nechal podnik Zora, tak si to převedli alkoholici a drží to jen proto, že dělají kořalku ovoněnou mandlovou trestí nebo mandlemi kdoví odkud? To je dnešní výroba a produkce, kurnik jsem včelař které ho to tu 15 let živilo, na určitých katastrech každá druhá včela byla moje. Tak můj dojem je, že pokud se vrátí staré časy třeba s fotovoltaickými poli a včely budou mít co nosit, tak že to (ne)má cenu otom diskutovat?
Minulá vláda, fialový ministr třeba zkoušel bavit lidi tím, že bude podporovat výsadbu sadů. No jak by to skončilo? On si asi myslel, že dá sadařovi ušmudlaných 200-300tKč na Ha jak to bývalo u vinohradů před 20 lety asi.
Mít plán na Ha sadů jsou miliony a nakonec cena za 6Kč/kg? (koncová cena s odečnenými náklady na shnití v bednách když se neprodá)
Sdělím jedno jako včelař, na Valticku když jsem začínal byla tak 1/3 sady. Nyní? Zbytek tak 3Ha. To samé pod Pálavou od Zaječí po Mikulov. Další sady Hustopecko, když chtěly vyrubat mandloně co tam nechal podnik Zora, tak si to převedli alkoholici a drží to jen proto, že dělají kořalku ovoněnou mandlovou trestí nebo mandlemi kdoví odkud? To je dnešní výroba a produkce, kurnik jsem včelař které ho to tu 15 let živilo, na určitých katastrech každá druhá včela byla moje. Tak můj dojem je, že pokud se vrátí staré časy třeba s fotovoltaickými poli a včely budou mít co nosit, tak že to (ne)má cenu otom diskutovat?
Naposledy upravil(a) gupa dne ned zář 13, 2026 1:44 pm, celkem upraveno 3 x.