Home Assistant a jiná DB než InfluxDB
Souhrn tématu
Uživatelé Home Assistanta diskutují o alternativách k InfluxDB pro ukládání dat v domácí automatizaci. Zmiňují problémy s InfluxDB, jako je neefektivní rozhraní a licenční omezení nové verze. V diskusi zaznívají tipy na použití databází jako TimescaleDB, MariaDB nebo MySQL a otázky ohledně kompatibility s HA a jeho komponentami.
- eman
- Reputace:337
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Home Assistant a jiná DB než InfluxDB
Tak v HA skončila podpora InfluxDB. Nová verze je licencovaná, takže jí zařízli. Neuváženě jsem kliknul na OK a HA databázi smáznul. Naštěstí jí mám zálohovanou.
Řešil jste to už někdo? Nějak se mi nechce zahodit 3 roky statistik spotřeby.
Řešil jste to už někdo? Nějak se mi nechce zahodit 3 roky statistik spotřeby.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
- Mex
- Reputace:464
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Home Assistant a jiná DB než InfluxDB
Když jsem se tím před pár dny zabýval (a rozhodl se do budoucna do InfluxDB nejít), tak blbé licenční podmínky dali jen na verzi 3.x.
Verze 1.x a 2.x by snad v tomto měly být v setrvalém stavu.
Tak i stávající integrace v HA pro podporu InfluxDB 2.x by měla být stále použitelná, ne?
Ale nejsem žádný HA-guru (resp. zatím spíš HA-skoro-panic), tak nevím, jak složité je si ty komponenty sám skládat.
Jestli je to tak, že to dá většina uživatelů s prstem v nose.
Nebo jestli naopak to je tak, že většina lidí je schopna použít jen to, co jim vývojáři předvaří.
Verze 1.x a 2.x by snad v tomto měly být v setrvalém stavu.
Tak i stávající integrace v HA pro podporu InfluxDB 2.x by měla být stále použitelná, ne?
Ale nejsem žádný HA-guru (resp. zatím spíš HA-skoro-panic), tak nevím, jak složité je si ty komponenty sám skládat.
Jestli je to tak, že to dá většina uživatelů s prstem v nose.
Nebo jestli naopak to je tak, že většina lidí je schopna použít jen to, co jim vývojáři předvaří.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.