Solárne panely na poliach pomáhají farmárom s úsporou vody
Souhrn tématu
Diskuze na fóru se zaměřuje na využití solárních panelů na zemědělských polích, které mohou pomoci farmářům šetřit vodu. Některé příspěvky uvádějí, že rostliny pod panely ztrácejí až o 22 % méně vody, což přispívá k lepší ochraně proti suchu. Zároveň se objevují názory, že solární panely nejsou univerzálním řešením a je potřeba promyšlených technických inovací pro efektivní využití v zemědělství.
- JozefSK
- Reputace:114
Solárne panely na poliach pomáhají farmárom s úsporou vody
Na každé pole solarne strechy ! A problém s vodou bude vyriešený. Či ?
Solární panely na poli překvapily. Rostliny ztrácely o 22 % méně vody.
Solární panely na poli překvapily. Rostliny ztrácely o 22 % méně vody.
- gupa
- Reputace:189
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: Solárne panely na poliach pomáhají farmárom s úsporou vody
Už jsem to tu psal několikrát že FVE na polích je požehnání, pokud by se systém vymyslel i pro pouště a s odsolením od oceánů a moří, jako síť, Afrika by se stala nejrozvinutějším a nejbohatším kontinentem na Zemi.
Edit: Stačí používat rozum. Třeba konstrukce může nést CNC robotickou vrstvu pracovních strojů, která by nahradila naftové motory s traktory.
Edit: Stačí používat rozum. Třeba konstrukce může nést CNC robotickou vrstvu pracovních strojů, která by nahradila naftové motory s traktory.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT,
- ChlapeczDediny
- Reputace:177
- Lokalita: Juh BBSK
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 3100
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Solárne panely na poliach pomáhají farmárom s úsporou vody
Ľudia bravúrne riešia problémy, ktoré by nemali, keby neblbli. Konkrétne v tomto prípade zakázali zamračené dni alebo majú riešenie sklápania panelov, keď bude slnka a tepla málo?
Celý víkend som venoval príprave materiálov o slnku, vode a zelenine. Nie z pohľadu poľnohospodárov a ich metód, posvätených Univerzitou v Nitre. Ale z pohľadu termodynamiky a iných oblastí fyziky. Verte mi, že solárne panely nie sú riešením tepla a sucha, ani na poli.
Ten argument z článku nie je argument, ale výhovorka, aby ich tam mohli nastavať.
Celý víkend som venoval príprave materiálov o slnku, vode a zelenine. Nie z pohľadu poľnohospodárov a ich metód, posvätených Univerzitou v Nitre. Ale z pohľadu termodynamiky a iných oblastí fyziky. Verte mi, že solárne panely nie sú riešením tepla a sucha, ani na poli.
Ten argument z článku nie je argument, ale výhovorka, aby ich tam mohli nastavať.
Modulárna rozšíriteľná FVE pod kopcom: 3s2p Amerisolar 285 = 1,7 kWp JJV + 3s2p 240 = 1,4 kWp ZJZ, Epever 5420AN, Epever 6420AN, 12 kWh 14s100p LiIon 18650 + JK BMS 200A, 18 kWh CATL 14s3p LiIon 115Ah +JBD BMS 60A, Epever iPower 5 kW
Naša dôchodková reforma, naša sebestačnosť
Naša dôchodková reforma, naša sebestačnosť