Home Assistant a jiná DB než InfluxDB

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o možnosti provozovat Home Assistant s databází jinou než InfluxDB. Autor popisuje své zkušenosti s InfluxDB, která ho zklamala kvůli neefektivnímu HTTP rozhraní a hledá doporučení na normálnější databáze pro domácí automatizaci. Fórum nabízí prostor pro sdílení zkušeností a tipů na alternativní databáze.
Mex
Reputace:461
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Home Assistant a jiná DB než InfluxDB

Nový příspěvek od Mex »

Jak už jsem dřív psal, nejsem velkým milovníkem Home Assistanta.
Ale uznávám, že je to dneska zřejmě nejrozšířenější a nejdostupnější systém domácí automatizace, takže to prostě musím zkousnout.

Máte prosím někdo postavený HA nad databází, ale jinou než je obvyklý InfluxDB?

Já jsem si s ní včera trochu hrál. Zatím jsem to vždy bral jako black-box a bylo mi fuk, jak to tam ten HA mastí.
Když jsem ale do toho trochu pronikl a zkusil si napsat jednoduché testovací programy pro ukládání a čtení dat, tak se mi protáčely panenky co je to za hrůza.

Vy znalí to asi/možná víte, ale mě opravdu zaskočilo, že to nemá žádný efektivní interface pro spolupráci s klientem.
Všechno se to tam mydlí přes HTTP rozhraní, kde se parametry a data tlačí ve formě HTTP hlaviček!
Pro mě (milovníka efektivních nástrojů) docela šok.

Proto tento dotaz: provozuje prosím někdo HA nad nějakou jinou (normálnější) databází?
A pokud ano - s jakými prosím zkušenostmi?

Díky.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.