Elektrické jednokolky – skúsenosti, tipy a zábava

Souhrn tématu

Elektrické jednokolky jsou stále populárnější zábavou i dopravním prostředkem. Uživatelé sdílejí své zkušenosti s nákupem, učením se jízdy a tipy, jak si užít jízdu bezpečně a efektivně. Diskuze zahrnuje i aktuální legislativu a doporučení pro začátečníky i pokročilé jezdce.
JozefSK
Reputace:110

Elektrické jednokolky – skúsenosti, tipy a zábava

Nový příspěvek od JozefSK »

Mame tu témy na el. motorky, el. bicykle, už aj debaty o el. kolobežkách, ale o elektrických jednokolkách ani slovo.
A pritom to je taká zábava ... :)

No povedzte, nie je to paráda ? ... ;)

U nás sa takéto stroje dajú kúpiť napr. v Alze.
Aj ja som tu pred asi 10 rokmi kupoval svoju, keď som náhodou uvidel toto video:

Nedalo mi to spať, reku keď ona toto dokázala v takých topánkach, tak ja by som to v teniskách nedokázal tiež? :?

Tak som si jednokolku z Alzy kúpil a keďže mi nemal kto poradiť, ako na to, začínal som nejako podobne... :cry:

Teda bez tých kief, to ma vtedy nenapadlo... :yes:

Dnes už mám druhú el. jednokolku a celkovo najazdených niekoľko stoviek kilometrov.
Zatiaľ sa stále učím a na toto by som si ešte zatiaľ (alebo už) netrúfol... :?

Ako vy, jazdíte na nejakom takom "mustangovi" ?
Valdano
Reputace:316
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Elektrické jednokolky – skúsenosti, tipy a zábava

Nový příspěvek od Valdano »

Jednokolová elektrická vozidla jako je typicky Segway jsou na Slovensku označována jako samovyvažovacie vozidla a podle schválené novely patří spolu s koloběžkami do nově definované skupiny vozidel tzv. malých elektrických vozidel u nichž je omezena rychlost na maximálně 25 km/h a zakázána jízda po chodníku. Takže pozor na nové předpisy na Slovensku, které se netýkají jen elektrokoloběžek, ale i elektrických jednokolek.

§ 137
(2) Porušením pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom je
o) vedenie
7. vozidla zachovávajúceho pôvodný charakter kolobežky, bez ohľadu na jeho vybavenie sedadlom alebo samovyvažovacieho vozidla založeného na vnútornej nestabilnej rovnováhe, ktorého elektromotor umožňuje vyvinúť rýchlosť vyššiu ako 25 km/h.