Chování 4Q elektroměru XT211, komunikace
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o chování 4Q elektroměru XT211 od firmy Sagemcom, který jim byl nedávno nainstalován. Popisují problémy s podsvícením displeje, které je v klidovém stavu prakticky neviditelné, a s neobvyklým zobrazením po stisku tlačítka. Dále se zajímají o zkušenosti s drátovým připojením elektroměru přes rozhraní RS485 a možností použití optické čtečky pro sběr dat.
- Mex
- Reputace:441
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Chování 4Q elektroměru XT211, komunikace
EG.D teď instaluje on-line 4Q elektroměry typu XT211 od firmy Sagemcom.
https://www.egd.cz/sites/default/files/ ... -xt211.pdf
Jestli je nasazuje i ČEZd nevím.
Je tu prosím někdo, kdo ho má?
Mně ho nainstalovali teď v pátek a jeho chování mně přijde divné.
Tak bych si rád ověřil, jestli to jiným lidem funguje taky tak blbě.
V klidovém stavu je podsvícení displeje zhasnuté. Asi tam něco zobrazuje, ale je to v reálu v tmavém rozvaděči prakticky neviditelné.
Po stisknutí tlačítka vedle displeje se podsvícení rozsvítí, ale displej přestane zobrazovat nějaké rozumné informace a celý se popíše černými obdélníčky (tj. aktivuje všechny body toho maticového displeje).
Po dalším stisku pak už zobrazuje, ale listuje celým tím dlouhým seznamem parametrů.
Protože natočený odběr a dodávka je až dost daleko, tak je pořádně otravné tím listovat.
Funguje to prosím u vás taky tak blbě?
A případně další dotaz: máte někdo prosím zprovozněné připojení elektroměru tím drátovým rozhraním?
Má to snad RS485 a měl by v minutových intervalech všechno reportovat.
Případně máte někdo na něm nasazenou optickou čtečku?
Díky.
https://www.egd.cz/sites/default/files/ ... -xt211.pdf
Jestli je nasazuje i ČEZd nevím.
Je tu prosím někdo, kdo ho má?
Mně ho nainstalovali teď v pátek a jeho chování mně přijde divné.
Tak bych si rád ověřil, jestli to jiným lidem funguje taky tak blbě.
V klidovém stavu je podsvícení displeje zhasnuté. Asi tam něco zobrazuje, ale je to v reálu v tmavém rozvaděči prakticky neviditelné.
Po stisknutí tlačítka vedle displeje se podsvícení rozsvítí, ale displej přestane zobrazovat nějaké rozumné informace a celý se popíše černými obdélníčky (tj. aktivuje všechny body toho maticového displeje).
Po dalším stisku pak už zobrazuje, ale listuje celým tím dlouhým seznamem parametrů.
Protože natočený odběr a dodávka je až dost daleko, tak je pořádně otravné tím listovat.
Funguje to prosím u vás taky tak blbě?
A případně další dotaz: máte někdo prosím zprovozněné připojení elektroměru tím drátovým rozhraním?
Má to snad RS485 a měl by v minutových intervalech všechno reportovat.
Případně máte někdo na něm nasazenou optickou čtečku?
Díky.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.