3D tisk a napojování filamentu

Souhrn tématu

Uživatel sdílí své pokusy s napojováním filamentu ABS a PETG pro 3D tisk, aby minimalizoval odpad. Vyzkoušel různé metody jako pájku s horkovzduchem, zapalovač nebo čištění acetonem, ale stále řeší praskání spoje nebo okolí. Hledá zkušenosti a triky, jak dosáhnout pevného a pružného spoje, který by vydržel i po ochlazení.
gupa
Reputace:184
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

3D tisk a napojování filamentu

Nový příspěvek od gupa »

Zkoušel jsem různé způsoby napojování filamentu k sobě abych třeba nevyhazoval a využil je do konce k tisku. Zatím jsem zkoušel ABS a PETG ale nepovedlo se mi spoj udělat tak, aby nepraskl. Ikdyž je třeba přímo spoj OK, vedle tohoto spoje zřejmě kvůli ohřátí drátu to praskne.

Jsou nějaké zkušenosti které by pomohly? Díky.

Zkoušel jsem pájkou s regulací horkovzdušnou, pájkou s hrotem a regulací a to za různých teplot. Zkoušel jsem to zapalovačem na přímo a ostříhat, s dutinkou z teflonu. Zkoušel jsem i natahovat nitky a jen ty spojit.

Stále problém s praskáním přímo ve spoji nebo vedle. Dokonce praskání ve spoji jsem už jaksi grifem omezil tím, že jsem na spoj po tlačení zase oddtáhnul. Ale jen z částečným úspěchem. Po ochladnutí zase křehké a pro napojování moc ne dobré.

Zkoušel jsem i acetonem čistit konce. Podle mne to chce nějakou fintu.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.