jednoduchy solarny system na ohrev vody v zahradnom sedeni ,poraďte
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o jednoduchém solárním systému na ohřev vody instalovaném na střeše zahradního sezení. Sdílejí zkušenosti s použitím hadic, lexanu a ventilů pro regulaci tlaku a přetlaků, aby se zabránilo přehřátí a zbytečným ztrátám vody. Diskuze obsahuje i tipy na správné zapojení a řešení problémů s tlakem a údržbou systému, aby byl provoz co nejefektivnější a spolehlivý.
- jan1964
- Reputace:-1
- Lokalita: Bratislava
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: jednoduchy solarny system na ohrev vody v zahradnom sedeni ,poraďte
Ďakujem za všetky odpovede a túto debatu končím. Okrem teoretických rád som sa bohužiaľ k ničomu nedostal. Niektorý mi radili aby som tam do systému ešte pridal starý bojler ako zásobník teplej vody, do konca jeden borec mi radil aby som keď bude treba pridal aj druhých bojler a expanznú nádobu. Už som to všetko išiel kúpiť a vtedy som stretol jedného šikovného chlapa v dedine ktorý takéto niečo má a povedal mi:
"Je síce pekné že tam budeš mať starý bojler ako zásobník teplej vody a expanznú nádobu, ale nezamyslel sa sa niektorý z tých borcov, čo ti tak dobré radia nad tým, že v konečnom dôsledku sa bude studená voda, keď nebude svietiť slnko , tlačiť do toho bojlera a tam sa zmiešavať s tou teplou vodou, takže nakoniec investuješ ďalšie peniaze, narobíš sa ako blbec a efetkt budeš mať ten istý,. t. j. vlažnú a potom studenú vodu? "
Takže som do systému, okrem panelov len redukčný ventil na 1,8 bar a pretlakový ventil na 2,5Bar. Získal som tým do o niečo viac teplej vody a rýchlejší ohrev ďaľšej vody v čase ,keď svieti slnko.
Zatiaľ všetko funguje a ostatné ukáže čas . Jan
P.S. a borcovi, milovníkovi studenej vody a správcovi
nemovitostí prajem veľa príjemných zážitkov pod sprchovaním sa studenou vodou.
"Je síce pekné že tam budeš mať starý bojler ako zásobník teplej vody a expanznú nádobu, ale nezamyslel sa sa niektorý z tých borcov, čo ti tak dobré radia nad tým, že v konečnom dôsledku sa bude studená voda, keď nebude svietiť slnko , tlačiť do toho bojlera a tam sa zmiešavať s tou teplou vodou, takže nakoniec investuješ ďalšie peniaze, narobíš sa ako blbec a efetkt budeš mať ten istý,. t. j. vlažnú a potom studenú vodu? "
Takže som do systému, okrem panelov len redukčný ventil na 1,8 bar a pretlakový ventil na 2,5Bar. Získal som tým do o niečo viac teplej vody a rýchlejší ohrev ďaľšej vody v čase ,keď svieti slnko.
Zatiaľ všetko funguje a ostatné ukáže čas . Jan
P.S. a borcovi, milovníkovi studenej vody a správcovi
nemovitostí prajem veľa príjemných zážitkov pod sprchovaním sa studenou vodou.