Opaleny poistkovy odpinac
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o problému opáleného pojistkového odpínače při odpojování stringů solárních panelů před bouřkou. Popisují přehřívání pojistek, možné příčiny a zkušenosti s různými typy pojistek a odpínačů. Diskuze zahrnuje i bezpečnostní aspekty a doporučení pro správnou údržbu a výměnu pojistek, aby nedocházelo k poškození a riziku požáru.
- Soban
- Reputace:315
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Opaleny poistkovy odpinac
Protože je to odepínač + pojistka.
U nožových to máš taky tak pokud to jde rukou odepnout
Tam kde musíš použít žehličku už se to odepínačem nenazývá.
Jinak co to bylo za pojistku které se tam hřály.
Schválně jsem šel skontrolovat ty svoje OEZ a jsou jemně vlažné PV-10 32A a teklo přes ně kolem 20A (1200W při asi 60V)
Jinak co to bylo za pojistku které se tam hřály.
Schválně jsem šel skontrolovat ty svoje OEZ a jsou jemně vlažné PV-10 32A a teklo přes ně kolem 20A (1200W při asi 60V)
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh
- gupa
- Reputace:178
- Lokalita: pod Brnem
No to mne napadlo jako první, ale nepředpokládám žeby se na pojistky použily víčka z materiálu typu železo nebo nerez. Typuji niklový nebo alespoň poniklovaný měděnný plech. Test magnetem nebo škrábnutím do povrchu napoví víc.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
- kkristian
- Reputace:23
- Lokalita: Galanta
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5730
- Kapacita baterie [kWh]: 14,3
Asi lebo v mojom pripade to pouzivam na odpinanie,ale samozrejme mas pravdu.
V pripade nejakej udrzby vyberiem a odlozim poistky,potom mam istotu,ze mi to nik nezapne.
V pripade nejakej udrzby vyberiem a odlozim poistky,potom mam istotu,ze mi to nik nezapne.
6x Longi 370 JV+ 6x Longi 370 JZ 4440 Wp, 3x430 Longi JZ 1290 Wp | Victron 150/35 MPPT | Must PV1800 Pro 5,2 kW | 16x LiFePo4 280Ah
- gupa
- Reputace:178
- Lokalita: pod Brnem
Odepínač jde tedy rukou odepnout. No ale ruka je hloupý orgán, odepne něco a ono to shoří. Proto by takové odepínání mělo být buď definitivní, nebo blbuvzdorné. Kdyby nebyly věci v běžném životě blbuvzdorné, kolik ruk by ztratilo spojení na hlavu? Spousty.Soban píše: čtv črc 16, 2026 1:43 pmProtože je to odepínač + pojistka.
Napadá mne ještě neodymové silné magnety, ty by na takové opalování nepomohly?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
- Soban
- Reputace:315
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Já nevím ale když to odepnu tak co shoří?
To pouzdro je na 440V DC ty gG pojistky na 250V DC takže když tam bude míň jak 250V DC tak to vydrží.
Jsem to teď odpínal a nic nehoří a pojistka vlažná když jsem ji vytáhnul, tak kde je zrada?
Že by v čínských pojistkách které topí?
To pouzdro je na 440V DC ty gG pojistky na 250V DC takže když tam bude míň jak 250V DC tak to vydrží.
Jsem to teď odpínal a nic nehoří a pojistka vlažná když jsem ji vytáhnul, tak kde je zrada?
Že by v čínských pojistkách které topí?
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh