rozšíření spis paraleni instalace FVE
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na rozšíření stávající fotovoltaické elektrárny (FVE) o paralelní instalaci dalších panelů bez baterií s napojením na distribuční síť. Autor hledá odborníka na vyřízení potřebné dokumentace, revizi původní FVE a instalaci v Brně. Zmiňuje zkušenosti s úřady a kontrolami dotací, přičemž zdůrazňuje důležitost správného papírování a možných komplikací při rozšiřování FVE.
- unicast
- Reputace:498
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 49
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: rozšíření spis paraleni instalace FVE
Pravdu máte bohužel oba. Úřady často fungují naprosto patologicky a bazírování na nepodstatných maličkostech je pro ně vnitřní podstatou jejich existence, na tom úřadě je totiž spousta lidí, kteří by se v civilu nedokázali uživit, zrušení takového úřadu by pro ně znamenalo životní tragédii a tak prokazují svojí "nezbytnost", "schopnosti" a "společenskou funkci" právě takovým způsobem. Ukázkovým příkladem takové instituce je třeba Český telekomunikační úřad. Na druhou stranu, správní soudnictví tento přístup často a rádo korigovalo. Tak někdy do roku 2016, od té doby těch zajímavých rozsudků zase tak moc nebylo.
- Mex
- Reputace:423
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Historka z natáčení: byl jsem 2x na pobočce SFŽP (Statní fond životního prostředí) v Brně. A v obou případech to bylo podobné.
Nemohl jsem najít co jsem hledal a tak jsem se zeptal dvou mladých žen.
Obě (ale i další kolem) byly takové "sluníčkové". Usměvavé, až trochu vypadající jako v rauši.
Podobně, jako jsou třeba holčiny na všelijakých hare-krishna akcích.
Pak jsem mluvil s nějakým chlapem, který tam dělal vedoucího. Ten už vypadal normálněji, ale byl velice, až nadstandardně, příjemný.
Takže jsem si odtamtud odnesl pocit, že tam pracují příjemní lidé.
Já na zelenáčskou agendu moc nejsem. Ale tam jsem si říkal, že zrovna tihle to asi fakt myslí dobře.
Nemohl jsem najít co jsem hledal a tak jsem se zeptal dvou mladých žen.
Obě (ale i další kolem) byly takové "sluníčkové". Usměvavé, až trochu vypadající jako v rauši.
Podobně, jako jsou třeba holčiny na všelijakých hare-krishna akcích.
Pak jsem mluvil s nějakým chlapem, který tam dělal vedoucího. Ten už vypadal normálněji, ale byl velice, až nadstandardně, příjemný.
Takže jsem si odtamtud odnesl pocit, že tam pracují příjemní lidé.
Já na zelenáčskou agendu moc nejsem. Ale tam jsem si říkal, že zrovna tihle to asi fakt myslí dobře.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
- Valdano
- Reputace:300
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Akorát, že zrovna tihle hare-krishnové s vysokou pravděpodobností nebudou ti co kontrolují a dohadují se s provozovateli a ani ten vedoucí to nejspíš přímo neřeší. Úředníky co mají skutečně na starosti kontroly jste tam zřejmě vůbec nepotkal, protože ti by nejspíš byli zamračení jak kakabus. Nejmilejší budou logicky ti, kteří to vůbec neřeší.