Power banka s LiMnFePO₄ batériou – skúsenosti a informácie

Souhrn tématu

Diskuze se zaměřuje na power banky s novou technologií LiMnFePO₄ baterií, které slibují vyšší výkon a delší životnost. Uživatelé sdílejí zkušenosti s různými modely, jako jsou EcoFlow RIVER 2 Pro a DELTA 3 Classic, včetně možností rozšíření kapacity a nabíjení ze solárních panelů. Zároveň se probírají rozdíly mezi LiMnFePO₄ a tradičními LiFePO₄ články, což pomáhá při rozhodování o koupi.
JozefSK
Reputace:73

Power banka s LiMnFePO₄ batériou – skúsenosti a informácie

Nový příspěvek od JozefSK »

Natrafil som na prenosnú power banku s batériou typ LiMnFePO₄.
Poznáte tento typ batérie?
Valdano
Reputace:295
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Power banka s LiMnFePO₄ batériou – skúsenosti a informácie

Nový příspěvek od Valdano »

Zde je popis rozdílů mezi články LiMnFePO₄ a LiFePo4 a základní popis výhod i nevýhod.
JozefSK
Reputace:73

Nový příspěvek od JozefSK »

Dakujem Valdano.
Doma mam el. prenosnu napajaciu stanicu s vykonom 500W a ako sa mi zvysuju naroky, tak ten vykon uz mi je aj malo. Preto zhanam nieco vykonnejsie a s vacsou kapacitou, no a NEWSMY S1210 ma zaujala. Len nepoznam clanky LiMnFePO₄ a ani nikoho, kto by mal s nimi skusenosti.
Ze je to asi novinka, tak s kupou vaham ... :roll:
Valdano
Reputace:295
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Valdano »

Známější jsou přenosné bateriové stanice EcoFlow založené na cylindrických článcích LiFePO₄. Mají vestavěnou podporu pro nabíjení ze solárních panelů případně ze sítě 230V AC nebo z autozásuvky za jízdy v autě.

EcoFlow RIVER 2 Pro EU zvládá stabilní výkon 800 W (krátkodobě až 1600W) s čistou sinusovkou, kapacita 768Wh. Se zárukou 5 let. Datasheet.

EcoFlow DELTA 3 Classic zvládá stabilní výkon 1800 W (krátkodobě až 3600W) s čistou sinusovkou, kapacita 1kWh. Datasheet.
U této verze je možné kapacitu rozšířit o 1, 2 nebo až 4kWh dokoupením přídavné baterie EcoFlow DELTA 3 s kapacitou 1kWh nebo 2kWh nebo 4kWh.