Řešení výskytu E61 u střídače AXPERT King 5kW PAR-B s baterií PYLONTECH US5000
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o řešení chyby E61 u střídače AXPERT King 5kW PAR-B při použití baterie PYLONTECH US5000. Problém je známý a souvisí s firmwarem displeje, přičemž hledají ověřené postupy a aktualizace, které zabrání opakovanému výskytu chyby. Diskuze zahrnuje i tipy na externí dohled a alternativní způsoby monitorování stavu baterie pro zajištění bezproblémového provozu.
- kangoo
- Reputace:0
- Lokalita: Okolí Hořovic
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Řešení výskytu E61 u střídače AXPERT King 5kW PAR-B s baterií PYLONTECH US5000
Zdravím,
po čtyřech letech provozování zaplavených AKU jsem se rozhodl koupit PYLONTECH US5000. No, jak už to bývá, dobrá snaha musí být po zásluze potrestána. Takže se ráchám na internetu a hledám informaci, jakou že opravenou verzi FW displeje mám použít, aby se mi přestala objevovat E61 a současně jsem si „nedovezl“ jiný problém.
Jak jsem zjistil, mělo by jít víceméně o známou chybu a s ohledem na čas, po který se tento typ střídače vyrábí, předpokládám, že již existuje nějaké spolehlivé řešení.
Střídač: AXPERT King 5kW PAR-B, pod značkou PlusEnergy
Baterka: PYLONTECH US5000 48V (výroba 26. 1. 2026)
Propojení podle dokumentace PYL
FW Střídač:
U1 72 00
U2 102 71
U3 00 24
U4 01 21
Prosím, zda mě někdo může poradit jak postupovat nebo přímo nasměrovat na ověřené řešení pro daný typ střídače. Výrobní číslo střídače 92932203101084.
po čtyřech letech provozování zaplavených AKU jsem se rozhodl koupit PYLONTECH US5000. No, jak už to bývá, dobrá snaha musí být po zásluze potrestána. Takže se ráchám na internetu a hledám informaci, jakou že opravenou verzi FW displeje mám použít, aby se mi přestala objevovat E61 a současně jsem si „nedovezl“ jiný problém.
Jak jsem zjistil, mělo by jít víceméně o známou chybu a s ohledem na čas, po který se tento typ střídače vyrábí, předpokládám, že již existuje nějaké spolehlivé řešení.
Střídač: AXPERT King 5kW PAR-B, pod značkou PlusEnergy
Baterka: PYLONTECH US5000 48V (výroba 26. 1. 2026)
Propojení podle dokumentace PYL
FW Střídač:
U1 72 00
U2 102 71
U3 00 24
U4 01 21
Prosím, zda mě někdo může poradit jak postupovat nebo přímo nasměrovat na ověřené řešení pro daný typ střídače. Výrobní číslo střídače 92932203101084.
- Soban
- Reputace:311
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Řešení výskytu E61 u střídače AXPERT King 5kW PAR-B s baterií PYLONTECH US5000
Pylontech nebrat!
Daleko lepší je si seskládat vlastní, ale beru že to někdo neumí.
Nevím asi bych se na komunikaci vybodnul.
Pokud používáš nějaký dohled HA atd.... tak bych to zapojil tam a hlídal si to externě.
Ja používám ESPHome a node red a mám tam pravidlo jak nějaký článek moc klesne zapne se nabíjení z DS.
Daleko lepší je si seskládat vlastní, ale beru že to někdo neumí.
Nevím asi bych se na komunikaci vybodnul.
Pokud používáš nějaký dohled HA atd.... tak bych to zapojil tam a hlídal si to externě.
Ja používám ESPHome a node red a mám tam pravidlo jak nějaký článek moc klesne zapne se nabíjení z DS.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh