Zajímavosti v inzerátech
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na zajímavosti v inzerátech týkajících se kogeneračních jednotek Tedom a bateriových modulů BMZ Elios. Uživatelé sdílejí zkušenosti s dostupností servisní dokumentace, možnostmi rozebrání modulů a komunikací BMS s měniči. Dále se řeší ceny modulů, jejich složení a doporučení, jak kontaktovat výrobce pro podrobnější informace či servisní podporu.
- Valdano
- Reputace:290
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zajímavosti v inzerátech
Nic bližšího k tomu zatím není volně k dispozici. V servisní dokumentaci by to mohlo být popsáno podrobněji, ale ta nebude jen tak volně ke stažení a dle mého názoru ji nebude mít ani prodejce. Prodejce bude mít zřejmě jen ten velmi stručný datasheet a nic víc k tomu. Třeba vám servisní dokumentaci poskytne výrobce na vaši žádost. Zkuste tedy kontaktovat přímo výrobce viz už uvedený emailový kontakt a požádat je o poskytnutí podrobnější ideálně servisní dokumentace k těm modulům BMZ Eliot.
- Mex
- Reputace:409
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Mě by víc než servisní dokumentace potěšilo pár fotek vnitřku.
Já bych si ta stejně udělal svou vlastní BMS.
Jde o to, jak složité by to mechanicky bylo.
Já bych si ta stejně udělal svou vlastní BMS.
Jde o to, jak složité by to mechanicky bylo.
- Valdano
- Reputace:290
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Zkuste napsat některému z prodejců co tyto moduly prodávají ať už na FB nebo jinde. Pokud bude některý z nich ochotný tak vám jeden z těch modulů rozebere a nafotí. Nebo třeba bude mít nějaké fotky od výrobce nebo jiného prodejce, který už to dříve rozebral a nafotil. Pokud ne, tak smůla a zřejmě jediné spolehlivé řešení bude obětovat 130 éček a jeden z těch modulů si prostě koupit, sám rozebrat a nafotit. Nebo se na to prostě "vykašlat", protože k tomu není dostatek informací a znamenalo by to nejisté vynaložení nákladů, které se nakonec může ukázat jako v podstatě "zbytečně vyhozené" peníze.