Nová rozvaha nad výkonem střídačů
Souhrn tématu
Uživatel řeší optimální rozvahu výkonu střídačů pro domácnost s různými spotřebiči včetně tepelného čerpadla, trouby a pračky. Diskutuje možnosti paralelního zapojení více střídačů a přepínání mezi fotovoltaikou a distribuční sítí s ohledem na ekonomickou výhodnost a komfort. Hledá řešení, jak efektivně řídit odběr a minimalizovat náklady při zachování dostatečného výkonu během špiček.
- Pavel111
- Reputace:13
- Lokalita: Čestice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 16700
- Kapacita baterie [kWh]: 77
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Nová rozvaha nad výkonem střídačů
Ale jaké střídače?Jaký výrobce?JiříK píše: sob kvě 30, 2026 10:36 pmTa debilní regulace výkonu. Měniče vrčí, že by spadly ze zdi. Plný výkon desky není problém, stupeň 6 a nižší znamená vypnutí měničů na přetížení.Pavel111 píše: sob kvě 30, 2026 8:53 pmTo jsem nepochopil.Co se těm střídačům nelíbí?JiříK píše: sob kvě 30, 2026 8:49 pmJá se s indukční deskou pěkně vypekl. Vestavná dvouplotýnka Philco. Stupně 7-9 paráda, stupně 1-6 děs. To jsem myslel, že měniče skočí ze zdi dolů. Absolutně nepoužitelné. Mám sto chutí do ní praštit kladivem. Člověk to chce na léto, že je elektriky dost a ten krám funguje jen na síť. Tam se asi ta příšerná regulace výkonu ztratí...
16,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-77 kWh LiFePo4
- unicast
- Reputace:483
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 49
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Nová rozvaha nad výkonem střídačů
V těch akrylamidech a aldehydech, co vznikají z bramborového škrobu při smažení hranolek, se už škodlivost nějaké té trochy soli ztratí