MultiPlus v režimu Pouze měnič způsobuje mikropřetoky

Souhrn tématu

Diskuze se věnuje problému mikropřetoků do elektrické sítě při provozu Victron MultiPlus v režimu pouze měnič bez aktivního ESS režimu. Uživatelé sdílejí zkušenosti s měřením přetoků pomocí elektroměrů Shelly Pro3EM a diskutují možné příčiny, včetně nastavení systému a chování relé. Problém je často nečekaný, protože přetoky jsou běžně spojovány pouze s ESS režimem, což však nemusí být pravda. Doporučuje se důkladné měření a kontrola konfigurace.
wacko
Reputace:7
Lokalita: Ostravsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7400
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: MultiPlus v režimu Pouze měnič způsobuje mikropřetoky

Nový příspěvek od wacko »

Jakože by přetekla nějaká energie z obvodů chargeru do gridu ? To bych připustil v režimu Zapnuto. V režimu Pouze měnič mi tohle přijde nepravděpodobné. Jak jsem pochopil, tak změřit se to jednoduše nedá (kdyby to bylo DC, tak ampérmetr mi hned ukáže), jedině dát tam lepší elektroměr namísto Shelly.

Grid relé je dle mého pokusu se snížením Inverter output voltage odeplé. A když tam není ESS asistent, tak nějak od Victronu očekávám, že bude tupě dělat co má nastavené. To by jsme pak mohli zpochybňovat i jestli nechá grid relé odeplé, když se mu nastaví Ignore AC přes asistenta.