elektrické enduro

Souhrn tématu

Uživatel sdílí své první zkušenosti s elektrickým enduro strojem, který je silný, ale spotřebovává hodně baterie. Hledá možnost dobití v okolí Benešova před endurocampem na Kavčáku a diskutuje o výhodách a nevýhodách různých modelů, zejména Arctic Leopard e-xe880 oproti Talarii. Ve fóru se řeší také nastavení jízdních režimů a zkušenosti s jízdou v terénu bez spojky, včetně tipů na baterie a nabíjení.
kodl69
Reputace:1090
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

elektrické enduro

Nový příspěvek od kodl69 »

Trochu mě postihl ďábel a pořídil jsem tohle: Obrázek
Jede to strašlivě, a taky to celkem užírá z baterky. A krom toho, že se chci pochlubit, bych měl dotaz, jestli tady není někdo z okolí Benešova u Prahy, u koho bych mohl večer 1.8. poslat nějakejch 5kWh do baterky tohohle strojku? Chystám se na endurocamp na Kavčák, a poprvé s elektrickým strojkem...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
JozefSK
Reputace:68

Re: elektrické enduro

Nový příspěvek od JozefSK »

Peeeekne, na paradu ... :-)
Tiez o niecom podobnom uz nejaku dobu snivam. Co to je a kde sa da zohnat ?
Ako sa na tom jazdi, najma v terene ... ?
marko250
Reputace:574
Lokalita: Hlučín

Nový příspěvek od marko250 »

No nekecej,ty ses dal na endurko s elektrikou. Tak to gratulace,ale na kempu budeš mít problém s neexistující spojkou,která je to nejpodstatnější k jízdě v těžším terénu.Jde ti tam nastavit režim,kdy plyn tolik nereaguje a krouťák zůstane? To by mohlo hodně pomoct.
20.415kWp/JZ-39°/16x Jinko bifacial 590 ,JV-90°/8xLeapton mono 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / mono 385
regly EASUN 2x 5.5kWp MPPT <28A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>
baterka 17s 54.4VDC LFP4/1412Ah<uloží 76kWh>
dvě ŠKATULE 11kW paraelně /22kW
marko250
Reputace:574
Lokalita: Hlučín

Nový příspěvek od marko250 »

>JozefSK Možnosti jsou: Talaria Komodo 32kW,nebo počkat na Dust Moto Hightail 34kW,nebo vzít nekompromisně Star Varg enduro,kde je i SPZ.
20.415kWp/JZ-39°/16x Jinko bifacial 590 ,JV-90°/8xLeapton mono 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / mono 385
regly EASUN 2x 5.5kWp MPPT <28A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>
baterka 17s 54.4VDC LFP4/1412Ah<uloží 76kWh>
dvě ŠKATULE 11kW paraelně /22kW
soami
Reputace:113
Lokalita: Posázaví

Nový příspěvek od soami »

kodl69 píše: čtv kvě 21, 2026 6:20 pm
…měl dotaz, jestli tady není někdo z okolí Benešova u Prahy, u koho bych mohl večer 1.8. poslat nějakejch 5kWh do baterky tohohle strojku?
Pokud se ti neozve vhodnější nabíječ, tak Týnec nad Sázavou. Termín je sice hodně daleko, ale neměl by být problém.
kodl69
Reputace:1090
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Nový příspěvek od kodl69 »

to soami: vedu v patrnosti, případně se ozvu na sz. Zatím plánuju vzít ssebou nějakou 10kWh baterku a měnič, abych místním ukázal, že to jde i bez benzínu... Mě by v zásadě stačila nějaká zapomenutá zásuvka někde na samošce zvenku, za 2 hodiny je to skoro nabitý, a v neděli už toho obvykle tolik nenajezdím, jako v sobotu.
to Marko: už jsem tam párkrát byl, dycky si to spojkování zkouším, a pak je nepoužívám. Starýho psa novejm kouskům nenaučíš. Ostatně jezdí tam i borci s se Starkama a asi nemají problém. Tohle dokáže v režimu trial při jízdě cca 20km/h nadhodit přední kolo poměrně vysoko i bez toho, že bych pomohl tělem, jenom trochu cuknu plynem. Ty režimy jsou podle mě celkem dobře přednasrtavený, a je možnost si je nastavit ještě jinak podle svýho. Ostatně když nebude chcát celej den, ale jenom chvilkama, přijedu na tom na sraz.
K tomu, proč arctic leopard e-xe880: Stak ex - cenovka, všechno je specifický pro danou motorku, počínaje krytem motoru až po elektroniku v baterce. To moje je pravá čína, většina komponent je koupitelná na aliexpresu, a motorka je vlastně honda CRF na elektriku, a na té už pár let jezdím. viz foto, jak to vypadá vedle sebe: ObrázekObrázek Proč ne talaria? 1. nevím, jak je možný si naladit režimy , ale tak jak je to v základu je to hodně nepříjemný. V malé rychlosti se tě to pokuší zabít tím, jak to chce na záda, a když už jedeš 40km/h a chcš to přední kolo kousk pozvednout nad nějakej rygol nebo hrb, tak už se nic nestane. Další, co mi nevyhovuje, tak je stavba těchhle "midsize" , tj malej rozvor, a taky moc malá váha - potem stačí nějakj drn nebo kamínek velikostio pěsti a už se to vydá jinam, než máš v plánu. Na tohle bylo dobrý CRF, tech 160kg prostě drželo směr. Leopard má něco přes 100kg, a je to mezi, tj když o to jde, dokážu to přervat i rukama, a na druhou stranu to má rozvod 1455mm, tj jako normální enduro motorky. To znamená, že když jedeš do kopce, tak nemusíš mít tak velký obavy o to, že se převrátíš dozadu, jako na té talarii (samozřejmě podobně z kopce). Tam musíš mnohem víc řešit přenášení váhy dopředu, a pak zase řešíš nedostatek adheze na zadním kole, když už lezeš po řídítkách jako opice...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.