elektrické enduro
Souhrn tématu
Uživatel sdílí své první zkušenosti s elektrickým enduro strojem, který je silný, ale spotřebovává hodně baterie. Hledá možnost dobití v okolí Benešova před endurocampem na Kavčáku a diskutuje o výhodách a nevýhodách různých modelů, zejména Arctic Leopard e-xe880 oproti Talarii. Ve fóru se řeší také nastavení jízdních režimů a zkušenosti s jízdou v terénu bez spojky, včetně tipů na baterie a nabíjení.
- kodl69
- Reputace:1090
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
elektrické enduro
Trochu mě postihl ďábel a pořídil jsem tohle: 
Jede to strašlivě, a taky to celkem užírá z baterky. A krom toho, že se chci pochlubit, bych měl dotaz, jestli tady není někdo z okolí Benešova u Prahy, u koho bych mohl večer 1.8. poslat nějakejch 5kWh do baterky tohohle strojku? Chystám se na endurocamp na Kavčák, a poprvé s elektrickým strojkem...

Jede to strašlivě, a taky to celkem užírá z baterky. A krom toho, že se chci pochlubit, bych měl dotaz, jestli tady není někdo z okolí Benešova u Prahy, u koho bych mohl večer 1.8. poslat nějakejch 5kWh do baterky tohohle strojku? Chystám se na endurocamp na Kavčák, a poprvé s elektrickým strojkem...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- JozefSK
- Reputace:68
Re: elektrické enduro
Peeeekne, na paradu ... 
Tiez o niecom podobnom uz nejaku dobu snivam. Co to je a kde sa da zohnat ?
Ako sa na tom jazdi, najma v terene ... ?
Tiez o niecom podobnom uz nejaku dobu snivam. Co to je a kde sa da zohnat ?
Ako sa na tom jazdi, najma v terene ... ?
- marko250
- Reputace:574
- Lokalita: Hlučín
No nekecej,ty ses dal na endurko s elektrikou. Tak to gratulace,ale na kempu budeš mít problém s neexistující spojkou,která je to nejpodstatnější k jízdě v těžším terénu.Jde ti tam nastavit režim,kdy plyn tolik nereaguje a krouťák zůstane? To by mohlo hodně pomoct.
20.415kWp/JZ-39°/16x Jinko bifacial 590 ,JV-90°/8xLeapton mono 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / mono 385
regly EASUN 2x 5.5kWp MPPT <28A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>
baterka 17s 54.4VDC LFP4/1412Ah<uloží 76kWh>
dvě ŠKATULE 11kW paraelně /22kW
- marko250
- Reputace:574
- Lokalita: Hlučín
>JozefSK Možnosti jsou: Talaria Komodo 32kW,nebo počkat na Dust Moto Hightail 34kW,nebo vzít nekompromisně Star Varg enduro,kde je i SPZ.
20.415kWp/JZ-39°/16x Jinko bifacial 590 ,JV-90°/8xLeapton mono 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / mono 385
- soami
- Reputace:113
- Lokalita: Posázaví
Pokud se ti neozve vhodnější nabíječ, tak Týnec nad Sázavou. Termín je sice hodně daleko, ale neměl by být problém.kodl69 píše: čtv kvě 21, 2026 6:20 pm…měl dotaz, jestli tady není někdo z okolí Benešova u Prahy, u koho bych mohl večer 1.8. poslat nějakejch 5kWh do baterky tohohle strojku?
- kodl69
- Reputace:1090
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
to soami: vedu v patrnosti, případně se ozvu na sz. Zatím plánuju vzít ssebou nějakou 10kWh baterku a měnič, abych místním ukázal, že to jde i bez benzínu... Mě by v zásadě stačila nějaká zapomenutá zásuvka někde na samošce zvenku, za 2 hodiny je to skoro nabitý, a v neděli už toho obvykle tolik nenajezdím, jako v sobotu.
to Marko: už jsem tam párkrát byl, dycky si to spojkování zkouším, a pak je nepoužívám. Starýho psa novejm kouskům nenaučíš. Ostatně jezdí tam i borci s se Starkama a asi nemají problém. Tohle dokáže v režimu trial při jízdě cca 20km/h nadhodit přední kolo poměrně vysoko i bez toho, že bych pomohl tělem, jenom trochu cuknu plynem. Ty režimy jsou podle mě celkem dobře přednasrtavený, a je možnost si je nastavit ještě jinak podle svýho. Ostatně když nebude chcát celej den, ale jenom chvilkama, přijedu na tom na sraz.
K tomu, proč arctic leopard e-xe880: Stak ex - cenovka, všechno je specifický pro danou motorku, počínaje krytem motoru až po elektroniku v baterce. To moje je pravá čína, většina komponent je koupitelná na aliexpresu, a motorka je vlastně honda CRF na elektriku, a na té už pár let jezdím. viz foto, jak to vypadá vedle sebe:
Proč ne talaria? 1. nevím, jak je možný si naladit režimy , ale tak jak je to v základu je to hodně nepříjemný. V malé rychlosti se tě to pokuší zabít tím, jak to chce na záda, a když už jedeš 40km/h a chcš to přední kolo kousk pozvednout nad nějakej rygol nebo hrb, tak už se nic nestane. Další, co mi nevyhovuje, tak je stavba těchhle "midsize" , tj malej rozvor, a taky moc malá váha - potem stačí nějakj drn nebo kamínek velikostio pěsti a už se to vydá jinam, než máš v plánu. Na tohle bylo dobrý CRF, tech 160kg prostě drželo směr. Leopard má něco přes 100kg, a je to mezi, tj když o to jde, dokážu to přervat i rukama, a na druhou stranu to má rozvod 1455mm, tj jako normální enduro motorky. To znamená, že když jedeš do kopce, tak nemusíš mít tak velký obavy o to, že se převrátíš dozadu, jako na té talarii (samozřejmě podobně z kopce). Tam musíš mnohem víc řešit přenášení váhy dopředu, a pak zase řešíš nedostatek adheze na zadním kole, když už lezeš po řídítkách jako opice...
to Marko: už jsem tam párkrát byl, dycky si to spojkování zkouším, a pak je nepoužívám. Starýho psa novejm kouskům nenaučíš. Ostatně jezdí tam i borci s se Starkama a asi nemají problém. Tohle dokáže v režimu trial při jízdě cca 20km/h nadhodit přední kolo poměrně vysoko i bez toho, že bych pomohl tělem, jenom trochu cuknu plynem. Ty režimy jsou podle mě celkem dobře přednasrtavený, a je možnost si je nastavit ještě jinak podle svýho. Ostatně když nebude chcát celej den, ale jenom chvilkama, přijedu na tom na sraz.
K tomu, proč arctic leopard e-xe880: Stak ex - cenovka, všechno je specifický pro danou motorku, počínaje krytem motoru až po elektroniku v baterce. To moje je pravá čína, většina komponent je koupitelná na aliexpresu, a motorka je vlastně honda CRF na elektriku, a na té už pár let jezdím. viz foto, jak to vypadá vedle sebe:

Proč ne talaria? 1. nevím, jak je možný si naladit režimy , ale tak jak je to v základu je to hodně nepříjemný. V malé rychlosti se tě to pokuší zabít tím, jak to chce na záda, a když už jedeš 40km/h a chcš to přední kolo kousk pozvednout nad nějakej rygol nebo hrb, tak už se nic nestane. Další, co mi nevyhovuje, tak je stavba těchhle "midsize" , tj malej rozvor, a taky moc malá váha - potem stačí nějakj drn nebo kamínek velikostio pěsti a už se to vydá jinam, než máš v plánu. Na tohle bylo dobrý CRF, tech 160kg prostě drželo směr. Leopard má něco přes 100kg, a je to mezi, tj když o to jde, dokážu to přervat i rukama, a na druhou stranu to má rozvod 1455mm, tj jako normální enduro motorky. To znamená, že když jedeš do kopce, tak nemusíš mít tak velký obavy o to, že se převrátíš dozadu, jako na té talarii (samozřejmě podobně z kopce). Tam musíš mnohem víc řešit přenášení váhy dopředu, a pak zase řešíš nedostatek adheze na zadním kole, když už lezeš po řídítkách jako opice...ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.