Cinske menice(vevor) s funkciou GRID-TIE a legalizacia

Souhrn tématu

Fórum se věnuje problematice čínských měničů značky Vevor s funkcí GRID-TIE a otázce jejich legalizace jako malých zdrojů pro připojení k distribuční síti. Uživatelé diskutují o nutnosti certifikátů, revizních zpráv a smluv s distributory, přičemž upozorňují na možné komplikace při používání neznámých nebo neoficiálně schválených modelů. Součástí diskuze jsou také zkušenosti s revizemi a legislativními požadavky v ČR a SR.
gegon
Reputace:0
Lokalita: Prievidza
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 1200w
Kapacita baterie [kWh]: 2,4
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Cinske menice(vevor) s funkciou GRID-TIE a legalizacia

Nový příspěvek od gegon »

ked uz by som preskocil vsetku tuto omacku, podme sa pobavit radsej o jalovej a ucinej dodavke :D ako moc riesi DS jalovu cast, lebo ked pozriem do tych grafou z IMS tak mam jalovu dodovku aj v noci tak mi to dako nevyhchadza, viem mi to niekto erudovany vysvetlit ako dietatu co prepadlo z fyziky? a baziruju na tom v DS, alebo to vobec pri malych zdrojoch neriesia? opat dakujem za kazdu info

AI Moderátor – odbočka pokračuje v novém tématu

Tento příspěvek odbočuje od původního tématu, proto bylo založeno nové téma: Jalová a účinná dodávka energie v distribuční soustavě .

Odpovědi k tomuto příspěvku pište prosím už do nového tématu.

Valdano
Reputace:285
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Cinske menice(vevor) s funkciou GRID-TIE a legalizacia

Nový příspěvek od Valdano »

Ghost86 píše: úte kvě 19, 2026 12:45 pm
gegon píše: úte kvě 19, 2026 10:01 am
...reviziu samozrejme mam, ale ten menic neni v tom ich zozname
Nebol problem pri revizii ked mas takyto "neznackovy" menic?
Tohle neřeší revizní technik v rámci revize, ale distributor v rámci smlouvy o připojení, ve které by měl být uveden konkrétní model měniče. Pokud je ve smlouvě o připojení uveden model měniče, který není v seznamu schválených měničů a distributor smlouvu o připojení schválí je to jeho chyba. Pokud by došlo později zpětně po zahájení provozu ke změně rozhodnutí ze strany distributora v tom smyslu, že by požadoval buď výměnu měniče za jiný jím schválený a v případě nesplnění požadavku by z toho důvodu došlo k jednostranné výpovědi smlouvy o připojení ze strany distributora tak doporučuji se obrátit na soud a požadovat náhradu nákladů.