Zajímavosti na netu
Souhrn tématu
Diskuze na fóru přináší zajímavé informace o domácích elektrárnách s vysokou účinností, solárních balkónových systémech a jejich využití v praxi. Uživatelé sdílejí zkušenosti s přetoky energie do sítě, možnostmi ukládání do baterií a ekonomickými dopady. Zmiňují se také o novinkách v oblasti levných měničů a inovativních technologiích, které mohou změnit domácí energetiku.
- abrams
- Reputace:427
- Lokalita: Brno
Zajímavosti na netu
Zdravím ,
zakopnul sem o zajímavý článek o "domácí" elektrárně
https://techfocus.cz/gadgets/1099-mikro ... -internetu
Celková 80%-tní účinnost docela ujde , avšak "pouhých" 5% elektriky . Taková domácí verze 25kW tepelných + 1kW elektriky by bylo pro průměrný
skoro to pravé ořechové
. Doufejme že strojovnu zoptimalizují i do domácí velikosti a né jen opačným směrem
.
Elektronům zdar
zakopnul sem o zajímavý článek o "domácí" elektrárně
https://techfocus.cz/gadgets/1099-mikro ... -internetu
Celková 80%-tní účinnost docela ujde , avšak "pouhých" 5% elektriky . Taková domácí verze 25kW tepelných + 1kW elektriky by bylo pro průměrný
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič s nájezdem 55 MWh @ 80.000 motohodin . , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
- volente
- Reputace:428
Re: Zajímavosti na netu
Jen tam není ani zmínka o tom jak tu elektriku z toho tepla vyrobí.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
- Jozef51
- Reputace:92
volente, tu je trochu lepsi popis. Vraj modifikovana parna elektraren... nejaky Rankin cyklus.
https://www.asb-portal.cz/stavebnictvi/ ... -elektriny
Asi to nebude male a vobec nie lacne.
https://www.asb-portal.cz/stavebnictvi/ ... -elektriny
Asi to nebude male a vobec nie lacne.
- jahodovák
- Reputace:235
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Pokud podobné snahy pozoruji ,tak to má vždy stejný průběh,firma něco vyvíjí ,ne za své ale za dotace tak dlouho,dokud ty dotace dostává,pak když penězovod vyschne,firma zanikne a jede zas dál na dalším projektu ,samozřejmě z dotací a výsledek nikde.Takže je to jasné,pěkně využít jen to co už bylo vymyšleno a funguje...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
- brumlaj
- Reputace:259
ORC - měli jsme to v začátcích na testy. Abrams to dobře vyhmátnul vzhledem k tomu, že se zabýval turbínami. Jen trochu turbínu utěsnit, místo vodní páry tam honit chladivo z klimošky a pohyb je na světě.volente píše:Jen tam není ani zmínka o tom jak tu elektriku z toho tepla vyrobí.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
- jahodovák
- Reputace:235
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
https://www.autozive.cz/skoda-fabia-s-p ... -internetu zde je parní motor fabie....
7,5kWp-
- gupa
- Reputace:174
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Novinky, balkónovky s baterií s funkcí den noc. Od 2.88kWh do 14.4kWh
A levné měniče sgr pro paralelní a vícefázový provoz.
https://www.easunpower.com/collections/ ... =grid-view
A levné měniče sgr pro paralelní a vícefázový provoz.
https://www.easunpower.com/collections/ ... =grid-view
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
- JirkaE
- Reputace:347
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
Jsem nějaký zmatený - tyhle novinky - od jiných výrobců - se montují v DE již přes 2 roky a nyní to nabralo jen na otáčkách, díky zvýšení limitu.
Když to byla novinka, informoval jsem o tom, že s legálně přihlášenou balkonovkou s uložištěm, mohou bez postihu chrlit až 800W / 24h denně do sítě (19,2kWh/den) - s dostatečnou baterkou a pokud tomu nezajistí dostatečný odběr doma.
A já se znova ptám - jaký to má smysl ? Jsme snad na závodech - kdo dodá do sítě zadarmo nejvíc ???
Já ani nepočkal na 365den testu balkonovky a okamžitě sem to přepojil do baterky a mikroměnič který poslal - už nevím asi 150kWh za rok do sítě - okamžitě odpojil.
I kdyby to byli ,,jen" 2 bojlery ohřátý vody, jako že jich bylo víc - je to škoda to dávat někomu zadara... Nebo ne ?
Když to byla novinka, informoval jsem o tom, že s legálně přihlášenou balkonovkou s uložištěm, mohou bez postihu chrlit až 800W / 24h denně do sítě (19,2kWh/den) - s dostatečnou baterkou a pokud tomu nezajistí dostatečný odběr doma.
A já se znova ptám - jaký to má smysl ? Jsme snad na závodech - kdo dodá do sítě zadarmo nejvíc ???
Já ani nepočkal na 365den testu balkonovky a okamžitě sem to přepojil do baterky a mikroměnič který poslal - už nevím asi 150kWh za rok do sítě - okamžitě odpojil.
I kdyby to byli ,,jen" 2 bojlery ohřátý vody, jako že jich bylo víc - je to škoda to dávat někomu zadara... Nebo ne ?
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
- ChlapeczDediny
- Reputace:154
- Lokalita: Juh BBSK
- Výkon panelů [Wp]: 3100
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Svět je plnej fanatiků...
Modulárna rozšíriteľná FVE pod kopcom: 3s2p Amerisolar 285 = 1,7 kWp JJV + 3s2p 240 = 1,4 kWp ZJZ, Epever 5420AN, Epever 6420AN, 12 kWh 14s100p LiIon 18650 + JK BMS 200A, 18 kWh CATL 14s3p LiIon 115Ah +JBD BMS 60A, Epever iPower 5 kW
Naša dôchodková reforma, naša sbestačnosť
Naša dôchodková reforma, naša sbestačnosť
- eman
- Reputace:331
- Lokalita: Praha
To posílání zadarmo je naprostý unikát. Zvlášť, když to obří korporace obratem prodají těm lidem zpátky za komerční cenu. Zajímalo by mě, kolik lidí by přišlo za Kellnerovou.. "Hele, já mám nějak moc peněz, nechcete je.."
Jinak si do teď pamatuju prohlášení jistýho Šťávy, který měl za blbce všechny co darují krev. Chtěl tu darovanou krev velmi draze prodávat na západ a ikdyž tenhle ultra ojeb nevyšel, tak za to do teď platíme odškodné.
Jinak si do teď pamatuju prohlášení jistýho Šťávy, který měl za blbce všechny co darují krev. Chtěl tu darovanou krev velmi draze prodávat na západ a ikdyž tenhle ultra ojeb nevyšel, tak za to do teď platíme odškodné.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
- JirkaE
- Reputace:347
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
Ona stačí i ta původní verze balkonovky, co jsem testoval..
Když si představím aktuálních 1.200.000 registrovaných v DE a roční přetok cca 200kWh zadara do sítě a zajde slunce a teče to zpět za 0,3Euro/kWh
Ano - musím posílat stav i nyní - a dostanu i přeúčtování - které je ale u balkonovky vždy NULA tak jako tak...
Když si představím aktuálních 1.200.000 registrovaných v DE a roční přetok cca 200kWh zadara do sítě a zajde slunce a teče to zpět za 0,3Euro/kWh
Ano - musím posílat stav i nyní - a dostanu i přeúčtování - které je ale u balkonovky vždy NULA tak jako tak...
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
: